iPon Hírek

Az eSport játékokra koncentrál az EA

Dátum | 2014. 04. 13.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Andrew Wilson, az EA elnöke egy interjúban elmondta, hogy a kiadó mostantól minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fog helyezni az eSportokra. Wilson szerint a különböző motiváló tényezők sorában a közösség és a szociális interakciók a legklasszabbak közé tartoznak, mert ráveszik az embereket arra, hogy játszanak. Az eSport összehozza az embereket, legyen szó akár közös játékról, vagy arról, hogy többen együtt nézik, ahogy társaik kreatív módon nagyszerűen szórakoznak. Wilson úgy érzi, hogy itt az ideje a további növekedésnek ezen a téren. "Miután átnéztük franchise-ainkat megnéztem számos egyértelműen eSport-témájú tulajdonunkat. Cégként hiszünk abban, hogy ezen a téren továbbra is folytatódni fog a növekedés. Sportjátékaink között van néhány kész franchise, amelyre ez vonatkozik, de van számos más franchise-unk is, amelyre az emberek nem kifejezetten eSport játékként gondolnak, de szerintünk van rá lehetőség, hogy a jövőben azok legyenek." Milyen EA játékok lehetnek alkalmasak eSport célokra? A Titanfall és a Battlefield mindenképp, aztán ott a még meg nem jelent Dawngate, amely eleve egy arénajáték. Mi jöhet még? Plants vs Zombies? The Sims? Tetris? Wilson megígérte, hogy a közeljövőben még sokat fogunk hallani erről a témáról és az EA terveiről.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Domfoz
2014.04.13. 14:20
Sims mint eSport játék DDDDDDDDDDD
Az Titanfall-t meg BF-et el tudnám esetleg képzelni rendes kompetitív FPS-nek a CS:GO mellett.Na jó, BF-et annyira nem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mekike
2014.04.13. 14:21
Jó lenne visszavásárolni az F1-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Kerty
2014.04.13. 14:32
az egészből csak annyit értettem, hogy az EA megint pénz szagot érez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. myckie2
2014.04.13. 15:07
Wilson szerint a különböző motiváló tényezők sorában a pénz, a pénz, a pénz és végül a pénz tartoznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ByrDer
2014.04.13. 15:34
Értsd: "Mi is akarunk egy dota 2-t"

Pár évente mindig rájönnek a "nagyok" hogy mi a tuti üzlet, aztán megállás nélkül spamelik minden évben ugyanazt a klónjátékot amíg teljesen szaturálódik a piac, és mikor már az egész műfaj egy felvizezett szarrá vált, már nem maradt benne élet amit kisajtolhatnának belőle még egy kis pénzért, akkor továbbállnak és felélik a következő éléskamrát.

Ezzel csak az a baj, hogy egész műfajok tűnnek el így nyomtalanul 5-10 évekre, vagy örökre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. locsalit
2014.04.13. 15:36
Bárcsak a cod4 et éleszetnék újra dejólenne !!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95 ByrDe...
2014.04.13. 17:50
Ez nem csak a nagyokra jellemző. Az indie fejlesztők is ha pénzt látnak lecsapnak 1-1 koncepcióra és kifacsarják belőle az utolsó csöpp hasznot is.

OFF
Az Amnesia nagyot ütött, a legelső Slender is népszerű volt, a Minecraft is szép pályát futott, aztán kaptunk egy rakat hasonló alapokon nyugvó játékot, ami a közelükbe sem ért, nem hogy a hype közelébe ami megelőztek őket(a Machine for Pigs pedig olaj volt a tűzre).

20 fajta fizetős Slender klón(Outlast is ide sorolható bőven), még 4-5 Amnesia koppintás, Minecraft lenyúlások és sok egyéb.

Nem azt mondom, hogy az indie játékok is ugyanolyan vagy hasonló átcímkézések, de van köztük szép számmal ezek közül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomchee locsa...
2014.04.13. 18:53
Már meg tették, az utóbbi években kb 22szer De amúgy a CoD széria nem az EAhez tartozik

Egy EA-s moba-t úgy képzelek el, hogy a wardolás fizetős fícsör, a baron buff csak a subscriber-ekre rakódik rá, és az 5.-6. item slotért fizetned kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. slayer007
2014.04.14. 10:30
Nálam az EA évekkel ezelőtt eljutott arra a pontra, hogy még ha a kedvenc játékom készítenék is el, akkor sem venném meg tőlük. Nem véletlen érdemelték ki a legrosszabb vállalat címet... Egyszerűen undorítóan pénzéhesek, remélem a közeljövőben lehúzhatják végre a rollót...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!