iPon Hírek

Az EU is támogatja a francia zenetámogatást

Dátum | 2010. 10. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Nem csak hogy rábólintott, de üdvözölte és dicsérte is az EU a francia kormány digitális zenevásárlást ösztönző lépését, melytől egyrészt a zenekalózkodás visszaszorítását, másrészt az online kereskedelem felélénkítését, harmadrészt pedig a kultúra általános virulását remélik.

Az új stratégia keretében a francia állam megkezdi egy olyan kártya forgalmazását, melynek felhasználásval a vásárlók féláron tölthetnek le zenéket a különböző, előfizetéses alapon működő oldalakról. Bár az akció relatíve korlátozott, a kitűzött célját - az ösztönzést - kétségkívül elérheti így is.

Az akció a 12-25 éves korosztálynak szól, két évig fog tartani, és egy ember egy évben csak egy kártyát vehet. Az egyes kártyák (teljes egészében levásárolható) értéke 50 euró, aminek a felét az állam állja, így a vásárlónak csak 25-öt kell kifizetnie érte.

A francia államnak így évi egymillió kártya-eladással számolva 25 millió eurójába fog kerülni az akció évente. Az állami támogatásért cserébe az érintett weboldalak üzemeltetőitől érdemi árcsökkentést, valamint az előfizetések időtartamának meghosszabbítást várják, valamint hozzájárulást a kártya reklámozásának költségeihez.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. tszaboo
2010.10.14. 10:34
Ezek mekkora birkák, már állami pénzből támogatják a kiadókat. Mennyivel egyszerűbb lett volna egy ármaximalizálást csinálni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Simba
2010.10.14. 11:44
Hát ez sem fog nagy ösztönző erővel bírni. És persze nem gagyi mp3-at kéne így forgalmazni hanem mondjuk FLAC-et. mp3 ért egy fillért se adnák ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gebana
2010.10.14. 12:23
tszaboo - "állami pénzből támogatják a kiadókat"

valószínűleg ennyi haszna lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Terror
2010.10.14. 18:18
Tehát úgy legalizálták a letöltést, hogy az adófizetők kifizetik a zenét, ha kell nekik, ha nem.

Micsoda zseniális ötlet! Fantasztikus, komolyan mondom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!