iPon Hírek

Az Eurocom négymagos szerver-laptopja

Dátum | 2008. 05. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Láthatóan a legmagasabb mobil igények kielégítésére törekszik a cég a felfrissített, PHANTOM-X fedőnevű, 17 hüvelykes gépével, amelyeket asztali gépek helyettesítésére is teljes mértékben alkalmasnak tart.


A gépet újabban már mobil szerverként emlegetik, és talán nem is alaptalanul - figyelembe véve az előző, Core 2 Quad és Extreme processzorokat leváltó új, 2,8 GHz-es, négymagos Xeon fő egységet, amely kétségkívül jól bírja a komoly igénybevételt is. Mi több, tárkapacitás terén is igyekeznek a maximumot nyújtani; a gépbe ugyanis akár három merevlemezt is képesek belezsúfolni, összesen nem kevesebb, mint 1,5TB kapacitást valósítva meg - memóriából pedig 8GB a felső határ.

Aminek persze megvan az ára - és most nem csak a pénzről van szó: a gép ugyanis össz-vissz egy órás üzemidővel rendelkezik. Hogy ez jó vagy rossz eredmény-e, azt a fenti rendszerjellemzők ismeretében ki-ki ítélje meg maga. Hasonlóképp említésre méltó a súlya is, ami mintegy öt kilót tesz ki.

Emellett a gép természetesen rendelkezik még más, az Eurocomtól hagyományosan megszokott opciókkal is, mint például Blu-ray író (amelyet most elsősorban a nagy mennyiségű adat-mentésre hegyeztek ki) és/vagy csúcskategóriás grafika. Árakat hivatalosan még nem említettek, de nincs okunk azt hinni, hogy különösebben költségkímélőek lennének majd ezek a gépek - főleg, ha abból indulunk ki, hogy az Eurocom többi (és még csak nem is Xeon alapú) szerver-laptopja is bőven $3000 fölött jár már.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. chris93
2008.05.13. 19:57
Azta qva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!