iPon Hírek

Az év végén érkezik a legújabb SandForce SSD vezérlő?

Dátum | 2014. 07. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A következő generációs SandForce SSD vezérlőről tavaly november óta csepegtetik az információkat, de az SF3700-as sorozatú megoldás még ma sem érhető el. Az új SSD vezérlő szokatlan módon kilenccsatornás NAND Flash csatolófelülettel rendelkezik, képes megcímezni akár 2 TB-nyi NAND Flash tárhelyet is, plusz a SATA mellett a PCIe szabványt is támogatja. Tavaly novemberben még úgy tűnt, az SF3700-as SSD vezérlő az idei év első felében elrajtolhat, ám erre nem került sor. Az újdonság mintapéldányai a januári CES és a júniusi Computex alkalmával egyaránt feltűntek, a megjelenés tervezett időpontját pedig időközben az év első feléről az év második felére csúsztatták át. A VR-Zone legfrissebb beszámolója szerint most szinte biztosnak tűnik, hogy a következő generációs SandForce SSD vezérlő az idei év negyedik negyedévében végre elérhetővé válik. A chip legfrissebb, B0-s revíziójának gyártása a hét folyamán indulhat meg. A sorozatgyártás beindítására csak később kerül sor, de az már biztos, hogy az előrendeléseket az idei év negyedik negyedévében kezdik teljesíteni, azaz ekkor indul meg az SF3700 szállítása. Ez jó hír, de nem szabad elfejteni, hogy ekkor még csak az OEM-ekhez juthat el a chip, a vele felszerelt SSD meghajtók érkezésére innentől kezdve még várni kell néhány hetet, illetve hónapot.
Az előzetes tesztek alapján az SF3700-as SSD vezérlő vegyes terhelés alkalmával meglehetősen jól teljesít: a mérések szerint az újdonsággal szerelt SSD meghajtó háromszor-négyszer jobb teljesítményt kínál, mint legközelebbi riválisa. Arról persze sajnos nem hullott le a lepel, hogy mely riválishoz hasonlították az újdonságot, valamint az is rejtély, hogyan zajlott a teszt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. istvankiss...
2014.07.21. 10:01
No igen! És ha azt nézem, hogy sok ssd-n virít a matrica, hogy "10X faster then HDD", és mérsz rajta 170/60 olvasás/írást, akkor valóban kíváncsivá teszik az embert, hogy mihez képest? Egyszer már lemérek valami régi Maxtor 4-8 gigás őskövületet kíváncsiságból... (csak nehogy meglepődjek)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kajafun
2014.07.21. 10:36
Azzal hogy gyorsaságot emlitenek, akár arra is gondolhatnak hogy azonos csúzliból az SSD 10x olyan messzire repül a súlya miatt, mivel kb tényleg olyan 10x könnyebb is a HDD-nél...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csabi02
2014.07.21. 14:21
Igazad van,csak 1-2 márka még nem ad igazi képet,mert viszont voltak olyanok is már 3éve sandforce vezérlővel, amik papíron 525/500 MB/s olv.,írást tudtak és valóságban hozták is azt majdnem kb így:és ezért nem értettem soha azokat akik 150/100-as eredményekkel fikázták az ssd-k sebességét,de sztem a legtöbb esetben sata1,sata2-n akarták megváltani a világot vagy valami más hw-es probléma okozta a csicska értékeket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!