iPon Hírek

Az EVGA ACX hűtést árul a GeForce GTX Titánhoz

Dátum | 2014. 04. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia korábban, a GeForce GTX Titan rajtjakor megtiltotta partnereinek, hogy olyan modelleket dobjanak piacra, amelyek egyedi hűtéssel rendelkeznek – a megkötés alól csak a gyárilag folyadékhűtő blokkal felszerelt példányok voltak kivételek.
A szigort az egyik partner, a Gigabyte már kijátszotta, aki a referencia hűtéssel ellátott GeForce GTX Titan mellé egy WindForce 450X videokártya hűtőt is csomagolt – igaz, az egyedi hűtés felszerelése minden esetben a vásárló feladata volt.
Ezúttal egy másik partner, az EVGA próbálja meg kijátszani a korlátozást, de a módszer ezúttal eltér a Gigabyte fentebb említett módszerétől. Az EVGA egy kétventilátoros, ACX típusú videokártya hűtőt kínál a GeForce GTX Titánhoz, ami külön kiegészítőként vásárolható meg. Az igényes, alumínium lamellákból, öt hőcsőből, alumínium borításból, két ventilátorból és egy hátlapi hűtőlemezből álló hűtés meglehetősen kedvező áron, 39,99 dollárért vásárolható meg. A termék nem csak az EVGA, hanem a többi Nvidia AIC partner által gyártott GeForce GTX Titan videokártyákkal is tökéletesen kompatibilis, de ez aligha meglepő tény. A termék – amelyhez a szereléshez szükséges csavarok is járnak – már kapható a vállalat webáruházában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. idArns
2014.04.07. 22:50
Cseles.
Legalább van alternatíva. Olyan szépek azok a ref. hűtők, amiket a Titánra, 780Ti-re, 690-re, meg még fene tudja, melyik modellekre raknak. Csak egy baj van velük. Baromi zártak és nagyon kicsi, gyengusz venti van bennük. Nekem volt egy hasonló felépítésű Radeon ref. hűtős kártyám, olyan hangos és annyira forró volt állandóan. Szerintem ezek sem sokkal jobbak. Ha hangban talán nem is annyira durvák, de biztos nem kellemes 70-75 fokon mennek.

Maga a hűtő amúgy iszonyú szép. De végülis EVGA, az lenne a szokatlan, ha nem valami elegáns és szép hűtőt adnának ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hpeter105 idArn...
2014.04.08. 09:20
Ügyes, de, aki ismeri az EVGA-t tudja, hogy nem újdonság.

Azért a Radeon sokkal jobban melegszik...vagyis konkrétan a ref hűtője nem tudja lehűteni (r290/290X), azért az nVidiánál más a helyzet.
Viszont nekem volt ref 780 Ti-m is, ami ugye erősebb mint a Titan (leszámítva a pontosságát), lehűti, de nem Boostolja ki a max lépcsőket, csak ha manuálisan 70-80% közé rakod a ventit, játékfüggően (hagyjuk most ki a vBios-t, de azzal megoldható, hogy 60% és fix az órajel és 85 fokon is megy).
Nah és 70% felett már elég komoly hangja van, sajnos (lehet valakinek tűrhető, de nekem nem).
Szóval csalódás volt az EVGA 680 Ref után, aminek nem volt hangja, de végüli érthető, sokkal komolyabb VGA, de na... cseréltem DCII-re, na annak nincs hangja és jóval erősebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lazahunter
2014.04.08. 15:43
Nem értem miért olyan ótvar a gyári hűtése ezeknek a kártyáknak ... igazán futhatna már jobbra is amennyibe kerülnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mgabesz
2014.05.01. 20:44
EVGA Precision-X használatával szerintem semmi baj nincs a hűtéssel. Szépen be kell állítani a görbét, hány foknál hány %-on pörögjön a venti. Az már más kérdés ki mennyire allergiás a hangjára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!