iPon Hírek

Az FBI razziát tart a Second Life-ban

Dátum | 2007. 04. 04.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | IT VILÁG

Az FBI lecsapott a Second Life internetes kaszinóira, hogy ellenőrizze, nem sértik-e meg az Egyesült Államok szerencsejáték-törvényét. A szövetségi nyomozók azonban nem törték be a virtuális ajtókat, hanem a virtuális világ alkotójának, Linden Labs-nek a meghívására érkeztek.

Linden Labs általános tanácsadó és Ginsu Yoon alelnök elmondták, hogy a Second Life kérte meg az FBI-t, hogy az szimatolja körbe, és adjon hangot esetleges aggodalmainak. Linden útmutatást szeretett volna kapni a Second Life-ban zajló virtuális szerencsejátékkal kapcsolatban, ám egyelőre nem kapott egyértelmű válaszokat az USA kormányától.


Több száz kaszinó kínál pókerezési, flipperezési és blackjackezési lehetőséget a Second Life-ban. Körülbelül 1500 dollárt keresnek ezzel havonta, vagyis nem egészen vegas-i mértékű a bevétel.

Mindazonáltal Linden Labs kissé aggódik, mivel az USA kormánya az utóbbi időben árgus szemekkel figyeli a szerencsejáték-bizniszt, és több offshore szerencsejáték weboldal vezérigazgatóját letartóztatta.

”Többször meghívtuk az FBI-t, hogy nézzen körbe a Second Life-ban, és szóljon, ha valamit nem talál rendben, ám csak egy olyan esetről tudunk, amikor a szövetségi nyomozók valóban körbenéztek egy virtuális kaszinóban," – mondta el Ginsu Yoon. A Second Life egy népszerű online virtuális világ, amelynek több millió regisztrált felhasználója van, saját gazdasággal és valutával rendelkezik, amely utóbbi a Linden dollár, és beváltható USA dollárra is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.04.04. 14:40
Az FBI lecsapott a Second Life internetes kaszinóira, hogy ellenőrizze, nem sértik-e meg az Egyesült Államok ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!