iPon Hírek

Az FBI zárolta a Neteller vagyonát

Dátum | 2007. 02. 08.
Szerző | aruboczki
Csoport | IT VILÁG

Az internetes szerencsejátékokkal kapcsolatos online átutalásokra specializálódott Neteller szolgáltatásai igen népszerűek, mivel segítségükkel az amerikai állampolgárok szabadon hazardírozhatnak a világhálón. A tranzakcióhoz ugyanis nincs szükségük a hitelkártyájukra, így elkerülhetik lakáscíműk feltüntetését is. Ezért a legtöbb internetes szerencsejátékokra specializálódott oldal a Neteller szolgáltatásain keresztül tudta elérni, hogy az amerikaiak továbbra is náluk tegyék kockára pénzüket.


Az USA Today amerikai lapnak Neil Donovan FBI ügynök azt nyilatkozta, hogy a Neteller vagyonát azért zárolták, mert bizonyítéknak számít. Az ügynök azt is hozzátette, hogy a Neteller néhány ügyféle talán visszakaphatja pénzét.

A Neteller honlapján már most is olvasható az a nyilatkozat, hogy a jövőben nem végeznek online tranzakciókat egyetlen amerikai állampolgárnak sem. Továbbá egyetlen amerikait sem vesznek már fel tagjaik sorába. Ezen túlmenően, a tagok egymás közötti átutalásait is megszüntették.

Januárban az amerikai hatóságok már letartóztatták a Neteller két vezetőjét. Őket nem az új törvények alapján vették őrizetbe, hanem a vád ellenük „az illegális szerencsejáték virágzását támogató banki szolgáltatások nyújtása”.  A két üzletember tárgyalására február 14-én, New Yorkban kerül majd sor.

A Neteller székhelye egyébként Man-szigetén (Nagy-Britannia) található, és működésüket a pénzügyi szolgáltatásokat ellenőrző hatóság, a Financial Services Authority (FSA) ellenőrzi.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.02.08. 00:21
Az FBI befagyasztotta a Neteller nevű internetes szerencsejátékokkal foglalkozó cég bankszámláit az ellenük folytatott nyomozás ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!