iPon Hírek

Az igényeknek megfelelően variálható a moduláris hosszabbító

Dátum | 2016. 03. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Kickstarteren egy érdekes újdonság tűnt fel, amely a hosszabbítók piacát próbálja egy picit felrázni. A YOUMO névre keresztelt hosszabbító egy ötletes koncepciót képvisel: az alapmodulhoz többféle különböző modul csatlakozhat, amelyek szabadon variálhatóak, illetve kombinálhatóak egymással, így mindenki olyan hosszabbítót állíthat össze magának, ami maximálisan megfelel igényeinek.
A moduláris hosszabbítóhoz angol vagy európai szabványú konnektorokat tartalmazó egység éppúgy készült, mint USB portokkal ellátott modul, vagy éppen vezeték nélküli telefontöltést támogató megoldás. Olyan modul is van, amely egy angol vagy európai szabványú konnektort és két USB portot kínál, de akár IoT modult is közbeiktathatunk, ami okostelefonos alkalmazáson keresztül vezérli vagy monitorozza az eszközök működését.
Az IoT modul segítségével az adott eszközök ki- és bekapcsolása időzíthető, de a szerkezet arra is képes, hogy figyelmeztetést küldjön, ha úgy távozunk otthonról, hogy valamit bekapcsolva hagytunk, amit nem kellett volna.
A fejlesztők később világító modullal, vezeték nélküli hangszóróval, WiFi jelismétlővel, PowerLine modullal és túlfeszültség ellen védő modullal is kibővíthetik a kínálatot. Sőt, olyan egykonnektoros modul is érkezik, ami egymagában támogatja az angol és európai szabványú villásdugókat. Az alapmodul, ami a fali konnektorhoz csatlakozik, háromféle hosszúságú kábellel érhető el, a kábelek pedig hétféle színben választhatóak.
Az ötletes moduláris hosszabbító rendszer szállítása 2017 februárjában indulhat meg. A kedvező árú csomagokat nagyon hamar elkapkodták, így jelenleg 69 euróba kerül a támogatásért cserébe járó legolcsóbb csomag, ami két darab vezetékes alapmodult, valamint négy kiegészítő modult tartalmaz – utóbbiakat tetszés szerint lehet összeválogatni.
A csapat eredetileg 55 000 eurót szeretett volna összegyűjteni ahhoz, hogy a projekt megvalósulhasson, de a gyűjtés már 130 000 euró magasságában jár és a lezárásig még van 23 nap.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. Ch00ler
2016.03.11. 15:43
Mókás, hogy néha a legegyszerűbb tárgyakon lehet a legnagyobb előrelépést tenni.
Számtalanszor volt már, hogy behúztam egy 3-as elosztót valahova, aztán később kellett volna +1 hely. Ez szépen megoldja ezt is. A powerline modul és a többi pedig csak hab a tortán...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. ianbrenner
2016.03.11. 19:50
jópofa, hasznosabbnak tűnik, mint az internetre kötött hűtőgép
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. edyzol
2016.03.11. 20:22
Jónak tartom. Nálam most 3 hosszabbító + 1 T dugó figyel a pc asztal mögött. Mindegyikhez 1,5 méter kábel. Mennyivel jobb lenne ha egymásba lehetne tolni őket.

Végre valami értelmes elgondolás... Sokkal ésszerűbb, mint az okos virágcserép
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. rottenbull
2016.03.11. 22:11
A vezetek nelkuli hangszoro az kircsi, foleg, hogy egy vezetekhez kell csatlakoztatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. PeEzZ
2016.03.13. 09:07
Nekem tetszik, már csak az a kérdés, hogy ott hol összedugják az elosztókat, meg tudják e oldani az érintésvédelmet rendesen, és hogy maximálisan mennyi W-ot tud leadni, anélkül hogy tönkremenne.
Örülnék ha pl 5kW-ot elbírna, már venném is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. CyberPunk6...
2016.03.13. 10:05
Alig várom a szétrázódásból és a túl sok elem összecsatlakoztatásából eredő problémákat.

Ilyet adunk az embereknek, miközben a többség képes egy feltekert dobon flexelni...

Ráadásul kétlem, hogy egy ilyet megvéve + hozzáadni egy toldót, ha mégis több kell, az olcsóbb lenne, mint venni egy nagyobb elosztót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. maxpapa
2016.03.13. 11:54
Nem tudom mennyire lesz ez életképes megoldás,az átlag elosztók mellett. És még átlag felhasználás esetén is,én már lassan 15 éve nyúzom a mostaniakat.2db hatos minden igényemet kielégít,sőt még hely is lenne extra készülékeknek.Szekrény mögött meg kit zavar hogy ott a kábel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mainframe
2016.03.13. 14:32
Érthetetlen, hogy kimaradt az egyenként kapcsolhatóság lehetősége, de egyébként nekem tetszik. Csak mint minden Kickstarteres dolognál, ki kell várni, hogy gyakorlatban is olyan-e, mint ígérik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. meridaboy
2016.03.13. 15:49
Az alapötlet jó, de az, hogy nem szokványos a csatlakozása amivel egymásba és az alap kábelbe csatlakozik fogja visszavetni a sikerét a kezdeti fellendülés ellenére!
Ha olyan lenne ami bármilyen lengő hosszabbítóba csatlakoztatható lenne úgy a bővíthetőség és a modulok egymástól független felhasználhatósága is biztosítható volna!
A modulok csatlakozásánál meg valamiféle "csat" közbeiktatását tudnám elképzelni, pl amit két oldalról benyomva lehet széthúzni a két modult!

Ezeket beépítve ugyan kevesebb alap kábelt tudnának értékesíteni, de több modult, és az alap kábel fejlesztése gyártása minden nyűgjétől megszabadulnának.
Csak 2 szériát kellene gyártani: Európai - Angol/amerikai csatlakozással!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. powerage
2016.03.13. 19:09
Süket parasztvakítás.

A hosszabbító/elosztó dolga az, hogy az áramot a fali csatlakozótól adott helyre vigye. Ha kicsit igényesek vagyunk, akkor úgy, hogy nincs szem előtt. Ha kicsit igényesebbek vagyunk, akkor úgy alakítjuk ki a környezetet, hogy ne kelljen plusz hosszabbítókkal szórakozni. A gyorsan avuló baszokat meg végképp nem építjük bele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. 5hR3kY
2016.03.14. 02:03
20 ezerért venni két hosszabbítót? Édesanyám ki a hülye ha én nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. barnibal 5hR3k...
2016.03.14. 14:13
20.000-ért lehet ezt még fokozni az egekbe, mindenféle totális baromságig,...

http://www.octogonaudio.hu/uzlet/furutech/furutech-e-tp80e-halozati-szuro-es-eloszto/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. barnibal
2016.03.14. 14:15
Jó a koncepció amúgy, de hogy kapcsoló nélkül és műanyag házban akarják ezt így tálalni, nem prémium, pedig szerintem az ára már igen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. CyberPunk6... barni...
2016.03.14. 21:13
Szerinted miből kellene lennie a házának?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. barnibal Cyber...
2016.03.16. 11:35
Vélményem szerint a fémházasok sokkal jobbak. De ez szubjektív persze, nekem mind fémházas otthon túlfesz.védelemmel. Szerintem nívósabb lehetett volna egy frankó aluházból készített, de persze ez nem jelenti, hogy nem lehet jó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6... barni...
2016.03.24. 10:05
Vezető anyagból készült otthoni elosztó, lol.

Ebben az esetben minimum kettős szigetelést kellene alkalmazni, amitől csak háromszor kerülne ennyibe, és sokkal nehezebb is lenne. Meg persze nagyobb.

Ráadásul nem is vagyok benne biztos, hogy ez így működne, mert egy ilyennek feltétlenül rendelkeznie kell "kijárattal" a külvilágba, simán ki lehet küldeni a házra a 230V-ot úgy, hogy rendesen le van szigetelve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!