iPon Hírek

Az innovatív egér, ami masszírozni is tud

Dátum | 2012. 10. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A számítógép használat – ha az huzamosabb ideig, pihenés nélkül történik – igénybe veszi a különböző ízületeket, így rövid idő alatt tapasztalhatunk hátfájást, vállfájást, valamint csuklófájdalmat is, ha nem megfelelő testtartással, az ergonómiát nélkülöző eszközök használata mellett ülünk a gép előtt. Fontos a megfelelő szék, a megfelelő billentyűzet és a megfelelő testtartás kiválasztása, valamint az sem mindegy, milyen egeret markolászunk egész nap. Most utóbbi területen érkezett egy innováció, ami az Art Factory nevéhez fűződik.


A szóban forgó vállalat egy speciális egeret fejlesztett ki, amely optikai szenzorral üzemel és vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikál az adott asztali- vagy mobil számítógéppel. Eddig a történet abszolút nem érdekes, hiszen ez a leírás rengeteg egérre illik, de egyből más lesz a helyzet, ha megemlítjük: a különleges egér masszázs funkciót is kínál.


A masszázsegér érintés érzékeny felülettel rendelkezik, így a tetején gombokat nem találunk. Az oldalán viszont helyet kapott néhány nyomógomb, amelyekkel a masszázs funkciót lehet bekapcsolni, valamint a masszázs fajtáját is ezeken a kezelőszerveken keresztül választhatjuk ki. Az egér és a masszázs funkciók között tehát rendkívül egyszerűen lehet váltani és a masszázs módok kiválasztása sem nehéz. A rendszer szabadalmaztatott masszázs funkciója összesen tízféle rezgésszintet kínál, a rezgésminták között pedig összesen kettőt találunk. A relaxálást és a regenerálódást gyártója szerint az egér LED-es világítása is segíti. A rágcsáló a csuklón, a vállon és akár a háton is alkalmazható, de egyéb sajogó területeket is kezelhetünk vele, ahogy az a lenti ábrán is látszik.


A masszázs funkciót is kínáló rágcsáló beépített akkumulátorral érkezik, amit egyszerűen tölthetünk a mellékelt USB-s töltőállvány segítségével. A termék a Mac OS X és a Windows operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis, viszont kereskedelmi forgalomban történő megjelenésére sajnos várni kell.

Az új egér Hannoverben október harmadika és ötödike között mutatkozik majd be a nagyközönség előtt, de gyártója a jövő év elején esedékes CES alkalmával is ki fogja állítani a különlegességet. A CES egyébként január nyolcadika és tizenegyedike között kerül majd megrendezésre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. jocek
2012.10.04. 16:57
Ez kell majd a sok........... irodistának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jimday
2012.10.04. 17:00
jah. a lábnyok és a hölgyek is a "hátukat" fogják masszírozni ezzel a csudaszerrel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. viktor1998
2012.10.04. 18:26
-.-"""""
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DogTheDog
2012.10.04. 18:41
Ha nem kerul annyiba majd,mint ket thai csaj egy orara masszazzsal,akkor meg lehet piaca is lesz.
Kinezetre ok,csak a funkcioit illetoen merulnek fel kerdesek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lann
2012.10.04. 19:03
@jimday
Nekik lehet majd valami "kényelmesebb" formában is kapható lesz az egér. : DD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Trolltaxi
2012.10.04. 19:12
Ja, a Nintendo Wii-ben például van fantázia, már csak a kis huncut excenteres motor kell rá és új értelmet nyer a casual gaming.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. I.Jozsef83
2012.10.05. 15:16
Lann

Wiibrátor USB portról azt majd wiinyároznak ...


********************
Modern kori történet...
A kisgyerek kérdi az apját:
- Apu, én hogyan jöttem a világra?
Az apa belekezd:
- Az úgy volt, hogy anyád és én egy chat szobában ismerkedtünk meg. Ezután találkoztunk egy internet kávézó mosdójában, ahol feltöltést kezdeményeztem anyád szerverére. Utána vettük észre, hogy anyád nem használt tűzfalat, így megtörtént a baj: kilenc hónap múlva letöltődött a vírus. Hát ez lennél te, fiam .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!