iPon Hírek

Az Insomniac szerződést kötött az EA-vel

Dátum | 2010. 05. 26.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Az Insomniac Games az 1994-es alakulása óta mindig az aktuális PlayStation generációra fejlesztett, és olyan neves sorozatokat köszönhetünk nekik, mint a Spyro the dragon, a Ratchet and Clank vagy a Resistance. Éppen ezért van nagy jelentősége annak, hogy aláírtak egy szerződést ez Electronic Arts-szal, egy teljesen új sorozatra, ami természetesen már multiplatform lesz, így az Xbox 360 tulajok se maradnak ki a jóból. Mint utólag kiderült több kiadóval is tárgyaltak (igen, az Activisionnel is), de végül úgy érezték a kreativitásuk támogatására az EA-val járnak a legjobban. Valószínűleg ennek sok köze lehet ahhoz, hogy az új sorozat jogait megtarthatják, ebbe belement a kiadó, így ha egyszer szétválnak útjaik, akkor folytathatják azt máshol is.

Egyre több fejlesztő ragaszkodik egyébként a licencekhez, ami nem csoda, hiszen itt van kapásból az Infinity Ward botrány a közelmúltból. A srácok nem örültek annak, hogy nem kapnak annyi részesedést, amennyi szerintük kijár nekik, szimplán mert nem ők birtokolják a Call of Duty jogokat. Így végül rengetegen kiléptek a cégből és megalapították a Respawn-t, ami ugyancsak az EA szárnyai alatt tevékenykedik majd egy saját játékon.

Visszatérve azonban az Insomniacra, ők is és a Sony is megerősítették, hogy marad a jó kapcsolat, és az Insomniac továbbra is dolgozik majd PS3 exkluzív Resistance és Ratchet and Clank (Sony tulajdon) játékokon, nemsokára be is jelentenek egyet. Ez valószínűleg a Resistance 3 lesz. Természetesen most mindenki interjúvolgatja a srácokat, de túl sok mindent nem lehet belőlük kihúzni. Ami biztos, hogy remélik, az Xboxos tábor örül a döntésüknek, és ígérik, hogy a PS3-as rajongóik sem fognak csalódni. Mivel a két aktuális PS3-as sorozatuk arról is híres, hogy nagyon szépen kihasználja a vasat, így adódott a kérdés, hogy mi lesz a multiplatform cím esetében, hiszen ott a legtöbb cég kénytelen kompromisszumokat kötni. Természetesen azt az ígéretet kaptuk, hogy mindkét platformon a maximális kihasználtságra törekszenek majd, hát ámen. Híresek voltak arról, hogy nagyon sokáig nem engedtek a 60fps-ből, a Resistance 1-2 és a Ratchetek is ennyivel repesztettek, de utolsó kiadott játékuk, a Ratchet and Clank: A crack in time után azt nyilatkozták, hogy ez eddig tartott. Valószínűleg a sok erősen látványvilágra hajtó konkurencia miatt döntöttek így, és a Resistance 3-nál átváltanak 30fps-re, a részletgazdagabb környezet érdekében.

Azért nem maradunk Resistance nélkül

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. bigmac
2010.05.26. 07:49
Na igen, az Activision ezt soha nem engedte volna meg, ezért nemis szeretem őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. YuGabe
2010.05.26. 10:21
Mit nem engedett volna meg az Activision?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bigmac
2010.05.26. 11:27
Hogyha mégsem lenne siker, vagy valami ok miatt nem adnak ki többet az EA-nál, a játék nevével a fejlesztő más kiadónál adhat ki játékot még, és nem az EA-nál marad a jog.
Activision ilyet nem engedne meg, mert neki csak a pénz számít, ottvan pl. a cod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!