iPon Hírek

Az Intel felülmúlta az elemzők várakozásait

Dátum | 2013. 10. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel publikálta legfrissebb pénzügyi jelentését, ami összességében egyáltalán nem mutat rossz eredményeket - különösen akkor, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a PC piac az elmúlt negyedév során továbbra is gyengélkedett. A vállalat pénzügyi jelentése arról számol be, hogy az elmúlt negyedév során mind a teljes árbevétel, mind pedig a profit stagnált, amivel az Intel nagyrészt felülmúlta a Wall Street elemzőinek várakozásait. Az elmúlt negyedév pénzügyi adatai tehát abszolút nem rosszak, ahogy az az alábbi táblázatból is kiderül:

Persze nem csak a teljes kép érdekes, hanem az is, hogy a vállalat egyes divíziói miként teljesítettek. Az alábbi táblázatnak köszönhetően erre is fény derül:

Az Intel adatközpont divíziója (Datacenter Group) kiemelkedik a sorból, ugyanis a többi divízióval ellentétben nem csak negyedéves szinten, hanem éves szinten is növelni tudta teljes árbevételét. Az Intel elnök-vezérigazgatója, Brian Krzanich látszólag elégedett az eredményekkel, ugyanis a kép megfelel a várakozásoknak. Szerinte jó hír, hogy a vállalat még ebben a nem túl kedvező környezetben is képes volt a növekedésre, még ha az szerénynek is tekinthető. A vállalat egyébként egyre növekvő, változatos termékportfólió biztosítására készül, amely lefedi a kulcsfontosságú növekedési szegmenseket, operációs rendszereket és formátumokat. Itt minden bizonnyal a Bay Trail alapú táblákról, valamint az új, Windows 8.1 alapú konfigurációkról lehet szó, amelyek néhány óra múlva hivatalosan is elrajtolnak - természetesen a Windows 8.1-gyel együtt. Az Intel pénzügyi szakemberei szokásukhoz híven természetesen előrejelzést is készítettek, amely a jelenlegi negyedév várható alakulásáról ad képet. Ennek fényében a teljes árbevétel 13,2 és 14,2 milliárd dollár közé esik majd. Összehasonlításképpen a vállalat az elmúlt év azonos időszakát 13,5 milliárd dolláros teljes árbevétellel zárta. Rövidesen kiderül, sikerül-e felülmúlni a korábbi teljesítményt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. vivanto
2013.10.17. 12:55
A két táblázat a cikk szövege alapján mintha felcserélődött volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ByrDer
2013.10.17. 13:02
Ha asztalon nem is, mobil vonalon egész szép fejlesztéseket produkál mostanában az intel.. annak ellenére hogy nincs versenytársa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. somakb
2013.10.17. 13:26
Sőt, a Bay Trail valószínűleg le fogja mosni fogja a konkurrens termékeit az azonos tdp osztályban, de a saját korábbi atomosait is. Várom már a Bay Trail Z3xxx atomos win8 tableteket, hogy mit virítanak használhatóság terén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. sanyix
2013.10.17. 18:33
@somakb: há peersze. Fél éve csak azt csinálja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm
2013.10.17. 19:37
Egy valamit nem értek, ha a pc piac (melynek ugyenezen elemzők szerint a 80 akárhány %-a az intelé) negyedévente esik 6-8%-ot akkor az intel PC szegmense hogy nem?
A gyártópartnerek raktáraiba megy porosodni a sok eladhatatlan CPU ? Vagy a darabszám csökken de, az ár nő negyedévente ilyen mértékben számukra? Ezt viszont a mértékadó kereskedések árlistáin nem látom?
@somakb:az elődjéről fogja lemosni a port,.... az eladatlan készletekröl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gabesz7630
2013.10.17. 22:01
sanyix :
Uj nap, uj hir, regi troll.
Viszont az amd vel ellentetben aki keptelen cpu-t csinalni es a videokartya reszleg hianyaban mar reg befordult volna az asztal ala az intel meg penzugyileg sikeres.
Egy valamit nem art tisztazni az intel eddig nem azert nem csinalt "sikeres" hurcika cpu-t mert nem tud csak kicsit keson reagaltak.
A fejlesztes meg ido.
Egy ev az hurcika fronton az amd ugyanigy elfekvobe lesz kuldve mint az asztali cpu-knal.

józsef m.
Az van, hogy ezen kimutatasok nagy resze baromsag.
Kb az hogy az sir legjobban, hogy nincs penze aki 4 hetre jar thaifoldre nyaralni -pedig elotte 8 hetet toltott ott csak el van egve- es a csaladban mindenkinek bmw-je vagy mercije van, de az 5-ost is visszakeri, az a kisnyugdijjas aki minimal nyugdijbol el meg elvan es a postasnak ad 100-200 forintot, ha hozza a nyugdijat.
Az amd-nek lehet nincs ennyi cpuja raktaron de azert mert le se gyartja mivel a fenenek se kellenek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jozsefm gabes...
2013.10.17. 22:11
Lehet azért is hagyta abba, és gyárt APU-t. Az meg hurcikának nem megy, egy pár éve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gabesz7630
2013.10.18. 15:24
józsef m. -
Erdekes dolgot irsz csak ne lenne abban a sokszazmillio pc-ben 90% ban intel cpu.
Jatekra az "anyu" keves mindenki, aki jatszik vagy mondjuk modellez kartyaval teszi, irodaban meg eleg az intele is.
Szal a hulyek nem az intelnel ulnek.
Ez meglatszik a penzugyi kimutatasokon is.

Az en smile-m oszintebb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!