iPon Hírek

Az Intel felvásárolta a Havok-ot

Dátum | 2007. 09. 17.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az Intel bejelentette, hogy sikerült végleges szerződést alárniuk a Havok Inc. szoftverfejlesztő céggel, ami a világ egyik legnagyobb számítógépfizikai fejlesztőcége.

"A Havok bizonyítottan az élethű fizikai technológia vezetője, és hamarosan az Intel vizuális grafikai törekvéseinek a kulcseleme lesz." - közölte Renee J. James, az Intel alelnöke.


"Ez egy nagyszerű lehetőség a Havok termékeinek, vásárlóinak és alkalmazottainak. Az Intel technológiai fejlesztései lehetőve teszik a Havok számára az egyre nagyobb növekvés, és az új piacokra való betörés lehetőségét." - kommentálta az eseményeket David O'Meara a Havok vezérigazgatója.

A legújabb trend, hogy a fizikai számításoktól megszabadítsuk a processzort, és azt a videókártyára, vagy egy külön fizikai számításokra készített mikroprocesszorra terheljük.

A Havok partnerei.
A Havok jövőjével kapcsolatban azt mondta Renee J. James, hogy "A Havok továbbra is ugyanúgy fog működni, mint eddig, így tovább tud termékeket fejleszteni a piac összes platformjára." Alapvetően a Havok az Intel leányvállalataként fog működni, független marad üzleti működésében. Így ez nem fogja megrontani a partnerségét az ATI-val és az NVIDIA-val.

A Havok-nak rengeteg nagy vállalattal van partnerszerződése, például a Microsoft-tal, Sony-val, Nintendo-val, NVIDIA-val, ATI-val, AMD-vel. A Havok szállította a fizikai rendszert több sikeres játéknak, például a Halo 3-nak, The Elder Scrolls IV: Oblivionnak, Half Life 2-nek és a Lost Planet: Extreme Condition-nek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.09.17. 09:10
Az Intel bejelentette, hogy sikerült végleges szerződést alárniuk a Havok Inc. szoftverfejlesztő céggel, ami a világ egyik legnagyobb számítógépfizikai ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!