iPon Hírek

Az Intel felvázolta a Xeon Phi sorozat jövőjét

Dátum | 2014. 11. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel az SC’14 alkalmával elárulta, milyen forgatókönyvre lehet felkészülni Xeon Phi fronton. Az előadás alkalmával elég kevés konkrétumról esett szó, de az azért kiderült, hogy hívják majd a Xeon Phi sorozat következő generációs tagjait, illetve az is sejthető, mikor érkeznek.
A következő Xeon Phi gyorsító a Knights Landing nevet kapja, megjelenésére pedig 2015 második felében számíthatunk, tehát ezzel kapcsolatban minden az előzetes terveknek megfelelően alakul. A Knights Landing sorozat tagjai 14 nm-es csíkszélességgel készülnek, fedélzetükön pedig Silvermont architektúra köré épülő x86-os processzormagok dolgoznak új, MCDRAM típusú memória társaságában. Az MCDRAM egymásra rétegezett DRAM lapkákból áll és az Intel, illetve a Micron közös fejlesztése. A Knights Landing sorozattal kapcsolatban korábban már egyéb részletek is napvilágot láttak, amelyek itt és itt olvashatóak.
A gyártó arról is beszélt, hogy mi jöhet a Knights Landing után. Ez a termék a Knights Hill nevet fogja kapni és már 10 nm-es gyártástechnológiával készül majd. Az újdonság következő generációs Omni-Path interconnect architektúrára támaszkodik majd, érkezésére pedig valamikor 2017 környékén számíthatunk.
Szó esett még ez utóbbi technológiáról is. A korábban Omni-Scale név alatt futó megoldás esetében az egyes linkek sebessége akár a 100 Gbps-os értéket is elérheti majd, az eljárásra alapozó swhitchek pedig 48 portot kínálnak. Az Omni-Path egyébként az Infiband ellenfelének tekinthető, képességei pedig meglehetősen vonzóak. Az Intel az Infiband-hoz képest a jelenlegi Omni-Path esetében 56%-kal alacsonyabb késleltetésről és jobb sűrűségről, illetve jobb skálázhatóságról tett említést, plusz a portok száma is több, ugyanis az Infiband 36 portjával szemben az Omni-Path 48 portot kínál.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Uranium
2014.11.25. 00:03
22nm -> 14nm -> 10nm

Ez egyre érdekesebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!