iPon Hírek

Az Intel kijavította a Haswell platform USB 3.0-s hibáját

Dátum | 2013. 04. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel következő generációs lapkakészleteinek alapját adó Lynx Point PCH a korábbi információk szerint problémával küzd, ami az USB 3.0-s vezérlő rendellenes működésében nyilvánul meg. Alvó állapotból történő felébresztés után az USB 3.0-s adattárolókat "ledobálja" a rendszer, így azokat újra kell csatlakoztatni ahhoz, hogy ismét használhatóak legyenek. Az esetek többségében ez csak egyszerű kellemetlenséget jelent, ám a jelenség olykor-olykor komolyabb baj forrása is lehet, ha az USB 3.0-s adattárolóról megnyitott és szerkesztett fájlt nem mentettük, mielőtt alvó állapotba küldtük a rendszert. A hibajelenségről az Intel illetékesei természetesen már régóta tudnak. A problémát hiba helyett kellemetlenségként jellemzik, így a vállalat illetékesei emiatt nem halasztják el a nyolcas sorozatú lapkakészletek és a Haswell APU egységek piacra dobását. Ebből az következik, hogy a nyolcas sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapok első szállítmánya még a hibás PCH-t tartalmazza majd, a javított változattal ellátott deszkák pedig majd csak hetekkel később teszik tiszteletüket a piacon.
A partnereknek kiküldött értesítő
A partnereknek kiküldött értesítő
A javítás szerencsére már készen is van, amelyről egy termékváltozási értesítő keretén belül tájékoztatta a cég partnereit. A hiba a Lynx Point PCH C1-es revíziójú kiadásait érintette, a hibamentes változat, amely módosított fémréteggel érkezik, már C2-es steppinggel bír. A hibátlan PCH első mintapéldányai április 19-től kezdve lesznek elérhetőek az alaplapgyártók számára. Az Intel partnerei ezután alaposan letesztelik és megvizsgálják a PCH-t, illetve a köré épített alaplapokat, majd tájékoztatják az Intelt a fejleményekről. Ez a folyamat július elsején zárul le. A végleges, C2-es revíziójú Lynx Point PCH-k július 31-től kezdve lesznek elérhetőek, így a velük ellátott alaplapok valamikor augusztus végén, illetve szeptember elején kerülhetnek az üzletek polcaira. Azok, akik a fent említett USB 3.0-s hibával együtt tudnak élni, már június közepétől kezdve megvásárolhatják az LGA-1150-es processzorfoglalattal ellátott, Haswell APU egységeket fogadó alaplapokat, de akit zavar az USB 3.0-s vezérlő hibája, annak bizony várnia kell a vásárlással a C2-es revíziójú PCH-val ellátott alaplapok érkezéséig.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. mtrx220
2013.04.08. 09:06
ez jó... kellemetlenség.
site-on újramunkálásról még nem hallott az intel?
egy kis veszteséggel, de megőrizni a presztizst a vevők felé?
komolyan mondom, pl a lenovo erre 100x jobban ad. ezek után senki ne merjen 1 szót se szólni a kinaiakra.
elég kiábránditó azért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. gabest
2013.04.08. 10:23
nahálistennek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. jaszy.peti
2013.04.08. 10:52
OCSABIInkább AMD-t veszek, mint Intelt. Bár tudom h az intel alázza az amd-t nem kcsit, de nekem akkor is az jön be
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. rendesadam
2013.04.08. 10:54
Kicsit túl van lihegve ez a hiba; akit zavar, annak van lehetősége nem megvenni :]
És nem vagyok inteles :]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. redoxi
2013.04.08. 11:38
akkor csúszik pár hetet a gép vásárlás ..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. CyberPunk6... rende...
2013.04.08. 12:18
Szerintem baromira nincs túllihegve, hogy egy asztali gépbe be vannak dugva a cuccok, lent van az asztal alatt és sleep után ki-be kell dugdosni az adattárolót az kényelmetlen, ráadásul ez a legdrágább szekcióban.

A "van lehetősége nem megvenni" Gondolom a dobozon nem lesz rajta nagybetűkkel, hogy HIBÁS TERMÉK. Szóval ez a vásárlók átverése az én szememben.

Amúgy ha valaki nem figyel, akkor adatvesztést is okozhat, vagy elszállhatnak programok miatta. Szerintem az intel bagatelizálja el a komoly problémát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jozsefm
2013.04.08. 17:21
Reklám, mindegy mit csak róluk beszéljenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. I.Jozsef83
2013.04.08. 18:37
Erről van szó - ha negatív a hír az is csak jót tesz nekik , lényeg hogy ott zengjen az agyakban...

józsef m. +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Terror
2013.04.08. 18:48
A Microsoftnak bevált.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sanyix
2013.04.09. 15:50
"Kicsit túl van lihegve ez a hiba"

közel sincs annyira túllihegve mint az amd jóval jelentéktelenebb hibái (pl a tlb hiba, amiből nagy botrányt csináltak, bezzeg amikor az i7-be került ugyan ilyen hiba, akkor ment a sunnyogás)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. goofej
2013.04.11. 19:19
Az a rossz hír igazából, hogy nincs egyetlen olyan cég se ezen a sárbolygón, amelyik 100%-osan dolgozna! Legyen Intel, Amd, NVidia, Microsoft....tök mindegy. Előbb utóbb mind hibázik, a kérdés az, hogy mikor. Hát az Intel pont rosszkor, mert nyár végén akarnék (vagy inkább akartam volna) összerakni egy konfigot, amikor az árak is jó alacsonyan vannak, de emiatt most nem fog összejönni....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!