iPon Hírek

Az Intel kiszáll az OLPC projectből

Dátum | 2008. 01. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Tavaly még arról szóltak a hírek, hogy az Intel és az OLPC alapítvány együttes erőkkel dolgoznak az OLPC laptop fejlesztésén. Nem sokkal ezután az Intel bejelentette, hogy kifejleszt egy processzort, amely az OLPX XO laptopok AMD Geode egységét fogja leváltani, tehát úgy tűnt, hogy az együttműködés zökkenőmentes és sikeres. Nemégiben érkezett az információ, miszerint az Intel kilép az OLPC programból.

Nem tartott sokáig az Intellel való együttműködés.
Az Intel szóvivője, Chuck Mulloy az AP-nek (Associated Press) adott nyilatkozatában arról számolt be, hogy az Intel és az OLPC alapítvány között patthelyzet alakult ki. Röviden, a történet azért jutott idáig, mert az OLPC csapat az alábbi kéréssel fordult az Intelhez: a vállalat fejezze be a saját olcsó laptopjának, azaz a Classmate PC-nek a fejlesztését, helyette kizárólag az XO laptop fejlesztésével foglalkozzon. Az Intel szóvivője elmondta, még aznap nemmel válaszoltak az OLPC alapítvány kérésére, mondván a kérést nem áll módjukban teljesíteni.

Az AP értesülései szerint az együttműködés felbomlása előtt nem sokkal az OLPC alapítvány már az XO laptop prototípusának a CES-en történő bemutatására készült, ebben a prototípusban pedig állítólag már az új Intel processzor foglalt volna helyet. Az Intel lépésével az OLPC alapítvány várhatóan ismét nehéz helyzetbe kerül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!