iPon Hírek

Az Intel kitart a MeeGo mellett

Dátum | 2011. 02. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

"Csalódtunk ugyan a Nokiában, de az élet megy tovább" - mondta Renee James, az Intel rangidős alelnöke. - "A mi elkötelezettségünk és elszántságunk a MeeGo iránt csak erősödött."

Ezt az elszántságot pedig azzal indokolta, hogy a MeeGo nem is annyira egy vállalati, hanem sokkal inkább egy élénk és eleven közösségi projekt, amivel nagyon sokan foglalkoznak, és amire nagyon sokan fejlesztenek a mobilok világán kívül is.

Ezt a hozzáállást megerősítette Suzy Ramirez, az Intel szóvivője is, aki szerint az Intel kezdettől fogva arra törekedett, hogy választási lehetőséget biztosítson az ügyfeleinek az operációs rendszerek terén. Ezért a MeeGo éppen olyan fontos számukra, mint a Windows és az Android.

Ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy a Nokia sem fordult el teljesen a MeeGótól, csak nagyon kevés ilyen készülékük lesz majd; az idei évre például csak egyetlen egy MeeGós mobilt terveznek.

Nehéz tehát az Intel helyzete, tekintve, hogy a MeeGo igencsak el van hanyagolva, és meglehetősen sok a vetélytárs is a mobil oprendszerek terén. És bár elszántság terén a jelek szerint nincs hiány, az még így is a jövő zenéje, hogy ez mire lesz elegendő.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. tibaimp
2011.02.21. 20:13
ezt most nem értem, a meego-t az Intel fejleszti?

ezek nem normálisak, mibe nincs benne a kezük....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Simba
2011.02.22. 00:15
Igen. A Nokiával közösen fejlesztették a Nokia Maemo és az Intel Moblin utódjának tekinthető. Csak a Nokia lepaktált az MS-el időközben. És mivel az Intel is be akar törni az okostelefon piacra kell neki egy saját rendszer. Saját fejlesztésű processzor végett ami x86 alapú. Ezért nem kompatibilis a jelenlegi mobil OS-ekkel, na jó Android-ból létezik x86 alapú is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibaimp
2011.02.22. 22:11
Simba: kösz az infót
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. meridaboy
2011.02.23. 17:43
Én csak azt mondhatom a magam nevében, hogy soha nem lesz Windows-os Nokia-m!
Nagyon nagyot csalódtam én is a Nokia-ban mikor bejelentették ezen szándékukat, bár a lelkem mélyén már sejtettem mikor a nagyfőnököt lecserélték!

én csak arra tudok gondolni, hogy tovább fejlesztik a Maemo-t s ráteszik egy ütős harverre.
Pl.:
dupla magos 1GHz proci
1GB RAM - ROM
12MP kamera AF
32GB tárkapacitás
Bővíthetőség: microSDHD (max-32GB)
4" kijelző (érintős, 16m szin)
Felbontása: 800x450 px (16/9)

a többit képzeljétek hozzá...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!