iPon Hírek

Az Intel kivár a WebM-mel kapcsolatban

Dátum | 2010. 05. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Amikor az elmúlt hét folyamán a Google sok mással együtt a WebM névre keresztelt on-line videóformátumot is bemutatta, az újítás mögött felsorakozó vállalatok népes táborából hiányzott egy igen nagy név, az Intel. Az IDG News értesülései szerint az Intel egyáltalán nem tett le a szabvány támogatásáról sőt, mindenképpen támogatni kívánja majd azt, de egyelőre arra kíváncsi, hogy milyen fogadtatása lesz az újdonságnak a piacon, illetve beváltja-e a hozzá fűzött reményeket. A gyártó a WebM szereplésétől teszi függővé, hogy integrált video vezérlői kínálnak-e hardveres gyorsítást a formátumhoz vagy sem.

Wilfred Martis szerint – aki az Intel Digitális Otthon csoportjánál a szórakoztatóelektronikai részleg igazgatói posztját tölti be – a gyártó most is úgy fog eljárni az újítással kapcsolatban, mint annak idején az MPEG2-es, H.264-es és VC1-es kodekekkel: azaz, ha az új VP8 kodek köré épülő megoldás helyzete stabilizálódik az “okostévék” piacán, akkor a kínálnak majd hardveres gyorsítást a VP8-as videókhoz.

A Google és az Intel között már folyik egy együttműködés, méghozzá a Google TV platformmal kapcsolatban. Az Intel szállítja a platform lelkét, azaz az Atom CE4100-as SoC chipet, amely az első Google TV támogatással ellátott televíziókban, Blu-ray lejátszókban és set-top-boxokban kap helyet. A termékeket elsősorban a Logitech és a Sony kínálatában lelhetjük majd fel, de valószínűleg őszig még egyéb gyártók is csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Az Atom CE4100-as processzor eleinte szoftveresen fogja dekódolni és lejátszani a VP8-as video fájlokat.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. nattila77
2010.05.29. 17:35
lefordítom: 2018 előtt nem lesz hardveres dekodolás webm-re inteléknél

utána is csak a drága termékekben, a többiben direkt letiltják
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. polarx
2010.05.29. 20:40
Én tovább fordítanám kb 2012-re mindenkinek ilyen támogatással bíró procija lesz. Feltéve aki intelt vesz továbbra is.. Nem tudom mit kell fikázni, Ha nem megjelenéskor veszel procit az új szériából akkor bőven nem drága egyik procija se.. ja meg teszteket is olvasni kell nem csak a híreket és itt fikázni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. doktorovic...
2010.05.31. 11:35
mint ahogy szoktam is mondani, olyanba nem lép bele amiben nem lát szuper profitot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!