iPon Hírek

Az Intel már szállítja a Kaby Lake sorozat tagjait

Dátum | 2016. 07. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel legfrissebb pénzügyi eredményéről éppen az elmúlt órákban hullott le a lepel, a tájékoztató alkalmával azonban nem csak a számokról esett szó, hanem arról is, hogy megkezdődik a hetedik generációs Core sorozatú processzorok szállítása. Mint ismeretes, a csíkszélesség-váltással kapcsolatos nehézségek arra kényszerítették az Intelt, hogy az évek óta remekül működő Tick-Tock stratégiát leváltsa. A döntésre már lehetett számítani, hiszen mind 22 nm-en, mind pedig 14 nm-en csúszások jelentkeztek, így egyre kevésbé tűnt reálisnak a korábbi ütem tartása. Ez az OEM partnerek számára is problémát jelentett, ugyanis a termékfrissítések eltértek a szokásos ütemtől, így friss konfigurációk piacra dobására sem volt lehetőség. A helyzet kezelésére született egy új stratégia: ezentúl egy-egy friss csíkszélességre nem kettő, hanem háromféle termék épül. Az újítás a PAO (Performance-Architecture-Optimization) nevet viseli és már át is vette a korábbi Tick-Tock módszer helyét. Ez a vállalat tervei szerint segít a helyzet normalizálásában.
Az új stratégia eredményeként 14 nm-en a Broadwell és a Skylake mellett egy harmadik lapka, a Kaby Lake is helyet kap, amely különböző optimalizációk segítségével múlja felül elődeit. A Kaby Lake család tagjainak első szállítmányai már elindultak a partnerek felé, így ősszel találkozhatunk az első olyan konfigurációkkal, amelyekben már hetedik generációs Core processzor dübörög. Érdekes adalék, hogy az Intel nagyon jól áll a raktárkészletekkel is – a jelenlegi szint magasabb, mint ahogy azt korábban tervezték. Ennek oka annyi, hogy a kihozatali arány javult az első negyedév folyamán, a második negyedév folyamán pedig még jobb lett a helyzet, vagyis a jelek szerint már semmi sem állhat a tervezett rajt útjába. A Kaby Lake sorozattal kapcsolatban augusztus közepén, az IDF alkalmával tudhatunk meg további részleteket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Riddick77
2016.07.22. 10:40
A képen Process van a képen ,a szövegben meg Performance az első fázisra jelölésként.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. j.panzer
2016.07.22. 12:44
Engem az érdekelne, hogy az olcsó, kis fogyasztású, passzívan hűtött Atom-okat mivel akarják helyettesíteni. Nagyon nem örülnék neki, ha a jövőben nem lennének olcsó, passzívan hűtött CPU-k, egy csomó jó terméktől elbúcsúzhatnánk, vagy 5-szörösére nőne az áruk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tibaimp j.pan...
2016.07.22. 15:37
Én úgy tudom, marad az atom is, de azt csak jövőre frissítik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!