iPon Hírek

Az Intel Nehalem egységeinek órajelei

Dátum | 2008. 04. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A processzor- és lapkakészlet gyártó nagyvállalat soron következő újdonságai, azaz a Nehalem maggal felvértezett, natív négymagos újdonságai bemutatkoztak az IDF (Intel Developer Forum) konferencia keretein belül. Az IDF első napja tulajdonképpen teljes egészében a vállalat új, Atom kódnévre hallgató processzorairól szólt, de szerencsére a Nehalemekről is esett pár szó, illetve egy kisebb bemutatón is részt vehettek az egybegyűltek.

Egy kép az egyik Nehalem konfigurációról, amiben 12 GB RAM is helyet kapott.
Az Intel Nehalem egységei a vállalat első natív négymagos processzorai lesznek, a jelenleg forgalomban lévő négymagosok esetében a tokozás két darab kétmagos processzorrészt takar, így ezek a termékek nem natív négymagos CPU-k. A bemutató keretein belül több Nehalem konfigurációt is megtekinthettek az érdeklődők. A demó konfigurációkban szereplő egységek 2 GHz-es, 2,16 GHz-es és 2,53 GHz-es órajelen üzemeltek, minden gépen 64-bites Windows XP Professional operációsrendszer futott. A rendszerek többé-kevésbé jól működtek, bár a látogatók szerint előfordultak rendszerösszeomlások is.

Az Intel Nehalem modelljeinek megjelenésére még nagyjából hat hónapot kell várniuk a felhasználóknak. Az egységek Socket 1366-os processzorfoglalatba illeszkednek, a processzorok magonként két szálat lesznek képesek kezelni (HyperThreading), ami így összesen 8 szál kezelését teszi lehetővé. A processzorok a bemutató szerint sikeresen készülnek, így fél év múlva szembeszállhatnak az AMD natív négymagos egységeivel is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások