iPon Hírek

Az Intel sikere a processzorpiacon - az AMD kárára

Dátum | 2007. 04. 26.
Szerző | Freeman07
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel az év első negyedévében 6%-os piaci részesedést szerzett a processzorpiacon a Mercury Research állítása alapján, azaz az év elején eladott számítógép processzorok 80,5 százaléka Intel volt. Valószínűleg a két nagy processzorgyártó közötti árháború okozhatott ekkora sikert az Intel számára, míg az AMD történetének legnagyobb veszteségét könyvelhette el.


A vállalat az előző negyedévben 74,4 százaléknyi részesedést birtokolt, ami a következő negyedévre 6 százalékkal növekedett. Ez az érték a teljes processzorszegmensbeli növekedést jelenti. Ezen belül az asztali számítógépekbe szánt processzorpiacon 8 százalékos növekedést ért el az Intel, 4 százalékot a laptop piacon és 7 százalékot a szervergépek világában.

Az AMD a múlt évben volt a csúcson, részesedése erősen nőtt minden piaci szegmensben. A harmadik negyedévben az AMD processzorok ketyegtek az asztali számítógépek 26,5 százalékában, a notebookok 18,3 százalékában és a szervergépek 24,4 százalékában. Így a teljes piaci részesedés a harmadik negyedévben 23,3 százalékos volt. Ezt sikerült 2006 utolsó negyedévében 25,3 százalékra növelni.

Az Intel eltörtöle egy negyedév alatt az AMD teljes 2006-os sikereit, eredményeit. A JP Morgan egyik elemzője azt állította, hogy "Az Intel erősebb processzoraival, aggreszívebb árstratégiájával vette fel a harcot sikeresen az AMD-vel szemben. Várhatóan további visszaesések fognak történni az AMD piaci részesedésében."


Az egyre növekvő árháború miatt az AMD vállalat nettó 611 millió dollárnyi veszteséget könyvelhetett el 2007 első negyedévében. Hogy valahogy visszamásszon a cég a mederbe, komoly átcsoportosításokra és megszorításokra lehet számítani.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.04.26. 09:31
vissza a hírhez

Az Intel az év első negyedévében 6%-os piaci részesedést szerzett a processzorpiacon a Mercury Research állítása ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!