iPon Hírek

Az internet továbbra is adómentes juttatás

Dátum | 2009. 07. 31.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A munkáltatók a továbbiakban is rendkívül kedvező feltételekkel juttathatják internethasználathoz munkavállalóikat. A kormányzat ugyanis a közelmúltban megszavazta a jövő évi béren kívüli juttatásokra vonatkozó törvényjavaslatot, eszerint a munkáltató által biztosított internethasználat marad gyakorlatilag az egyetlen adómentes béren kívüli juttatás. Noha a többi juttatás jó része kedvezményes adókulcs alá esik, adómentessége révén mégis az internet-hozzáférés lehet a legkedvezőbb juttatási forma. Ez a körülmény pedig előnyös helyzetbe hozza az internetszolgáltatást ily módon igénybe vevő dolgozót és az ezt biztosító munkáltatót is.

Ráadásul a Magyar Telekom, mint internet-flottaterméket biztosító szolgáltató, igen gazdag és változatos portfólióval rendelkezik, s a cég illetékese szerint mindenféle munkavállalói és munkaadói igénynek eleget tudnak tenni, függetlenül attól, hogy a munkáltató milyen infrastruktúrán akarja az internetet biztosítani dolgozói számára, vagyis a társaságtól lehet réz-, kábel- vagy mobilhálózaton, változatos csomagopciókkal internet-hozzáférést vásárolni, amihez a munkavállaló a saját költségére - kedvezményesen - vásárolhat telekommunikációs (például IPTV, Kábel TV, hang-) szolgáltatásokat.

A munkáltató tehát mindennemű adó- és járulékkötelezettség nélkül modern, béren kívüli juttatásként nyújthatja dolgozóinak a szolgáltatást az ország egész területén. Arra a kérdésre pedig, hogy mely cégeknek ajánlja a Magyar Telekom a munkavállalói internetflotta-szolgáltatást, azt a választ kaptuk, hogy bármely kis-, közép- vagy nagyvállalatnak, amely növelni szeretné dolgozói elégedettségét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. valentine2
2009.08.02. 10:15
VISSZA A HIRHEZ

Világszerte 1.596.270.108 a potenciális internetezők száma. Elég komoly adóbevételtől esnek el a Föld országai...


Isite - szélessáv
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. StevyXIX
2009.08.02. 20:48
Ez érdekes távhő nem fontosabb az internetnél?
Fagyjunk meg, vagy tovább gondolva tudatunkat átmenthetjük a világhálóra és akkor már a fűtés se kell (sőt kaja, pia és semmi egyéb se).
Vagy kevésbé elszállt gondolatom még, a jóember tájékozódhat az egyes gázszolgáltatók által kínált távhő tarifákról, így kimenti a jövedelme egy részét az internet révén.

valentine2:
Mikor volt ingyenes az internet? Te nem fizetsz egy szolgáltatónak se ?(jól teszed, csak kérdem, hogy bekkelted ezt ki)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MarkA
2009.08.03. 00:10
Úgy látom, hogy háromból egy ember értelmezte is a leírtakat és nem csak nézegette a betűket. Nyilván valóan T-reklám! Kellett egy kis hírverés az új szolgáltatásnak. Nem a T az egyedüli internet szolgáltató ma Magyarországon akinél lehet utalvánnyal fizetni. Más kérdés, hogy a munkaadóknak csak kb. az egyharmada biztosítja ezt a fajta juttatást a munkavállaló részére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.08.03. 00:47
Telekomos részt csak futólag olvastam, láttam hogy szolgáltatásra térnek ki, csak engem nem nagyon érdekelt, ezért az első bekezdés fogott meg, mert tudtam, hogy megadóztatják a Cafeteriát, de azt nem, hogy pl az internet ingyenes marad, még a hideg étkeztetési a maximumot kapta, szóval engem ez fogott meg.
Miért fontosabb a net (amit eleve jóval kevesebben vesznek eleve igénybe), mint az étkezési utalvány? Amiben nagy potenciál volt (eddig), de lelőttétek a poént, megint a felső érdekek diktáltak, kis ember le van tudva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MarkA
2009.08.03. 00:50
JaJa! Én sem értem, hogy miért nem az étkezési utalvány maradt adómentes!? Bár nem csodálkozom, miért pont ez működne normálisan!?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!