iPon Hírek

Az inXile bejelentette a Wasteland 3 készítését

Dátum | 2016. 09. 29.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Wasteland 2 az inXile Entertainment egyik nagy sikere volt. Az izometrikus nézetű, csapatalapú posztapokaliptikus szerepjáték majdnem 3 millió dollárt gyűjtött a Kickstarteren és a rajongók meglehetősen elégedettek voltak a végeredménnyel. A stúdió most bejelentette a folytatás, a Wasteland 3 készítését, melynek közösségi finanszírozási kampánya október 5-én indul a Figen – a csere hátterében valószínűleg az áll, hogy az inXile vezetője, Brian Fargo tagja a Fig tanácsadói testületének.
A Wasteland 3 a fagyos Colorado kegyetlen vidékein játszódik majd és az elődökhöz hasonlóan nehéz morális döntésekkel, áldozathozatalokkal fogja szembesíteni a játékosokat. Lesznek járművek, környezeti veszélyek, átalakítják az akciórendszert és fejleszthető Ranger Base-t ígérnek. Felhasználják majd a szintén az inXile által fejlesztett Torment: Tides of Numenéra íróinak új párbeszéd-rendszerét is. Az eddig elérhető infók szerint a játékot a jeges Coloradoba küldött Team November egyetlen túlélőjeként kezdjük. A terület tele van eltemetett titkokkal, elveszett technológiákkal, félelmetes őrültekkel és halálos frakciókkal. Még senki sem hallott a Desert Rangerekről. Reputációnkat a semmiből kell felépítenünk, döntéseink megmentik vagy kárhozatba taszítják ezt a földet.
A játékmenet talán legnagyobb újítása a többjátékos mód támogatása. Ahogy az inXile fogalmazott, a Wasteland 3 magja a gazdag egyjátékos élmény lesz, de lehetőséget adnak rá, hogy összeálljunk egy barátunkkal, miközben mindketten saját Ranger-csapatunkat irányítjuk. A küldetések megoszthatók, vagy szét is válhatunk, hogy rövidebb idő alatt nagyobb területet fedezhessünk fel. Ha barátunk épp offline, szólóban is játszhatunk, de ez nem biztos, hogy jót tesz minden résztvevőnek. A stúdió ígérete szerint – bár a multiplayert már a fejlesztés kezdetén beépítik a játékba – nem változtatnak a sorozat és az InXile hagyományain: a Wasteland 3 igazi offline, egyedül játszható, a sztorira épülő RPG marad, melyben semmit sem áldoznak fel a többjátékos mód érdekében. Ugyanakkor a co-op kedvelői közös élményeket szerezhetnek a játék világában, de akár megtalálhatják a módját annak is, hogy tegyék semmissé barátjuk erőfeszítéseit.
Érdekes részlet, hogy a munkában a Stasist készítő The Brotherhood stúdió, vagyis Nic és Chris Bischoff is részt vesz, ők készítették a cikkben látható prototípus-képeket (mellette a csodaszép Beautiful Desolationön is munkálkodnak). A Wasteland 3 Fig-kampányának 2,75 millió dollár lesz a célkitűzése. Az oldalon futó projektek jellemzője, hogy a tervek szokásos támogatása mellett akár befektethetünk a játékokba, ez utóbbival szerencsés esetben pénzt is kereshetünk, de nyilván nagyobb belépő összeg szükséges hozzá.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. LGx
2016.09.29. 12:16
engem megvettek kilóra azzal amit Brian Fargo eddig az asztalra tett, és a Wasteland 2-vel. $50 menni fog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Wines
2016.09.29. 14:18
Wasteland 2 director's cut nagyon jó volt, ez nekem is várós most.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kerub88
2016.09.29. 19:42
Még támogatnám is ha nem a Fig-en gyűjtenék a pénzt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Fecniii Kerub...
2016.09.30. 08:58
mi a baj a Fig-gel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kerub88 Fecni...
2016.09.30. 23:30
Ez : https://youtube.com/watch?v=hFX0f_YUn1I
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!