iPon Hírek

Az iPad-őrület megfertőzte a világot

Dátum | 2010. 05. 30.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Németországban több százan, Japánban és Ausztráliában több ezren álltak sorba az Apple Inc. boltjai előtt, hogy minél előbb hozzájussanak egy iPad táblakomputerhez, amelynek az USA-n kívüli árusítását pénteken kezdte el a vállalat. Frankfurtban hat órát kellett várnia a sor végére beálló fanatikusoknak, Ausztráliában egyesek 40 órán át dideregtek a déli félteke hűvös őszében, hogy kezükbe vehessék az újdonságot. Az Apple egy hónappal elhalasztotta az iPad külföldi bemutatóját, mivel akkora volt a hazai érdeklődés, hogy képtelen volt elég táblakomputert gyártani mindkét piacra. A külföldi vevőknek valamivel mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk az áhított miniszámítógépért: míg az USA-ban 500 dollárról indul az ár, addig Japánban 49 ezer jenről (535 dollár), Európában pedig 500 euróról (615 dollár).

Németországon kívül Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és Svájcban mutatkozott be az iPad, júliusban következik az osztrák, a belga, az ír, a luxemburgi és a holland premier. A hivatalos magyarországi értékesítés kezdetének továbbra sincs konkrét időpontja - mondta el a Napinak Haász Nóra, a Morpho Communications munkatársa. Az Amerikán kívüli értékesítés a teljes forgalom 43 százalékát, évi 3,5 millió iPad eladását hozhatja az Apple-nek - véli a torontói RBC piackutató cég. A három legnagyobb piac az USA, 4,7, millió, Franciaország, 805 ezer és Nagy-Britannia, 585 ezer darabos értékesítéssel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. obligat
2010.05.31. 01:50
ez ilyen csordapszichózis lehet.
volt a kezemben iPad, azon kívül, hogy tapogatni kell és ez nálam negatívum, mégcsak nem is tudtam rájönni, mire lehet jó, illetve miért jobb, mint egy akármilyen netbook pl.
szóval divathülyeségbe esett a nyugati világ fele, mint már annyiszor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. csigabigaf
2010.05.31. 02:55
Legalább az ipon lehuppanhatna erröl a szarrol, minden második híretek erröl szól és rettenetesen nem érdekes mindig rálelni ugyanarra a válaszra miszerint a szépen csomagolt szart is meg(v)eszi a világ.

Nyissatok neki egy külön részleget ahol ipad tulajdonosok egymásnak bizonyítgathatják hogy miért is nem volt ez kidobott pénz, a többi embert ez már nem érdekli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. polarx
2010.05.31. 03:46
+1 mind a kettőtök véleményéhez. Én se tartom sokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. insanity22...
2010.05.31. 06:55
Mire jó ez egyáltalán? Egy IPad tulaj (vagy leendő tulaj) kifejtené nekem miért kellene vennem egyet illetve milyen területeken járnék jobban ezzel mint egy notebookkal?
(kb. olyan érzésem van mint anno az IPhone kapcsán, minek ez?)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Cliph
2010.05.31. 08:09
Nem szándékozok venni, csak azért mert menő.... De itt a hivatalos magyarázat: Steve Jobs, az Apple igazgatója szerint az iPad valahol a laptop és az smartphone között foglal majd helyet.
"Intimebb mint egy laptop, de több mindent tud mint egy smartphone."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Vendég-Ven...
2010.05.31. 08:36
Az ájped egy csodálatos dolog. A világ egyik fele el van ájulva tőle (bárcsak tudnám, mit esznek rajta), a másik fele jókat röhög az egyik felén, az Apple meg bezsebeli a lét. Mindenki boldog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. littleguy
2010.05.31. 08:45
"Intimebb mint egy laptop, de több mindent tud mint egy smartphone."
Akkor próbáld meg zsebre tenni, mint egy smartphone-t BTW én sem értem, hogy ez mire jó. Egy smartphone-nak is csak akkor látom értelmét, amikor valaki üzleti ügyekben használja, és jó határidőnapló helyett, jegyzetelni, állandó kapcsolatban lenni esetleg a mailbox-oddal, ilyenek. Egy átlagembernek szerintem semmi szüksége ezekre a plusz funkciókra. Szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. exec79
2010.05.31. 09:43
Mi ebben a jó? Hát az hogy menőzhetsz vele a spanok előtt meg hogy lássák a metrón hogy neked mid van, és mennyire fontos neked minden percben e-bookokat olvasni, netezni vagy filmet nézni. Sznobizmus semmi más az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. exec79
2010.05.31. 09:45
Ja, és le a kalappal az Apple előtt aki ilyen jól kihasználja az emberi hülyeséget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. natloz
2010.05.31. 10:06
Attól, hogy valaki nem tudná mire használni, attól még nem feltétlenül szar. Használni lehet nagyon sok helyen.

Pl. múltkor voltam egy cukrászdában, ahol a rendeléseket PDA-n vették fel. Lehet egy következő lépés egy ilyesmi pala PC, és nem kell a ceruzával bohóckodnia a pincérnek.
Sőt a múlt héten volt vhol egy cikk, hogy egyes Mercedes szalonokban egy ilyen gépet nyomnak a kuncsaft kezébe, és azon tudja nézegetni a választható színeket, kárpitokat, felniket, stb... Kipipálja, hogy neki mi kell, és amikor végzett, akkor visszaadja a kütyüt, hogy neki ilyen autó kell.

Amúgy látnék benne én is fantáziát, csak drága az én pénztárcámnak. Pl egyetemeken, ahol szinte minden előadóban van már Wlan, és neked muszáj benn ülni az elmondhatatlanul unalmas előadáson, mert fel kell iratkozni a katalógusra, akkor egy ilyen kütyüvel diszkréten le tudod foglalni magad. Mert pl PDA-n én nem szeretek netezni, csak ha nagyon muszáj, mert nagyon kicsi a kijelzője.

Mindenesetre nyilván benne van egy bizonyos sznobság, vagy egy nagymértékű elektronikai kütyü mánia (mint bennem is) az ilyent használókban, és az Apple is tudatosan gerjeszti a hisztit a szerkentyű köré, ezeket aláírom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. gab78
2010.05.31. 10:25
Hmmm, úgy látszik, nem vagyok a világ része, de engem ez piszkosul nem fertőzött meg, se ez, se az iPhone mánia, se semmi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. band1103
2010.05.31. 11:05
exec79: +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Smith166
2010.05.31. 11:08
Azért ez már mennyire jellemző a csodás apple árpolitikájára, hogy az usaban is 500, meg az eu-ban is 500, csak ott dollárban itt meg euróban. Lehúzós, embereknek szart eladós, mert menőnek beállítós köcsög bagázs. Persze hogy kuriózum mert értelmetlenül drága ezért kevesen veszik, ettől lesz ritkaságnak számító menő cucc

Olyan ez mint a Rolls Royce, drága mert kevesen veszik és azért veszik kevesen mert drága.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. insanity22...
2010.05.31. 12:04
Nekem leginkább az nem tiszta, miért vesz valaki laptop helyett ilyesmit? Egyik sem fér el zsebben, tehát valami hordozó eszköz így is, úgy is kell. Akkor meg miért nem vesznek ezek az emberek laptopot? Milliószor több dologra lehet használni, nem beszélve arról, hogy enyhén szólva is komolyabb minősége, tartóssága van egy normális laptopnak mint egy táblának (fényes felületek, védtelen kijelző és nulla teljesítmény). Azt aláírom, hogy drágább, de még mindig jobban megéri.
A választ tulajdonképpen már megadtátok, sznobizmus és hülyeség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. csigabigaf
2010.05.31. 13:05
"Apple meg bezsebeli a lét. Mindenki boldog."

Sajnos nem, nem mindenki boldog.
A problémám itt nem az hogy veszik és használják, nyugodtan csinálják, kit érdekel.
A probléma az hogy a fél világ úgy viselkedik hogy megérkezett a tizenharmadik messiás egy félbevágott netbook képében ezért bekell hódolni.

Az ipad sikere egyszerűen rossz irányba tereli a számítástechnológia fejlődését, illetve lelassítja.

Ha ilyen szarral ennyit lehet keresni, nincs szükség a fejlődésre. Ha a többi gyártó azt látja hogy ezzel a szarral amit ők is megtudtak volna csinálni bármikor (csak talán a józan ész állította meg őket) ilyen sokat lehet keresni, akkor dobják fejlesztést és fejest ugranak abba hogy szemetet áruljanak.

A végeredmény az hogy minden külcsíny, teljesítménybe ugyanott tartunk mint tíz évvel ezelött, praktikumban is, viszont a gyártók új medencéket nyitnak a pénzüknek, hogy legyen miben fürödniük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Botos Andr...
2010.05.31. 14:39
egyetértek csigabigaf
Nekem van iPhone-om, de egyszerűen nevetséges, hogy korlátozott funkciók, illetve idősebb technológia kerül felhazsnálásra,majd azt szépen becosmagolják és "jól optimalizált" szoftverrel eladják.
Olyan, ez mint (tisztelet a kivételnek) nők esetében a notebook vásárlásnál a preferencia sorrend szép legyen És ez így van az Apple termékek egy részénél is. az iPad egy felnagyított iphone telefon funkció nélkül.
A piacon jelenlévő e-book readerek "rondák" így megértem, hogy netbook helyett inkább ilyet vesz az ember, hisz még office is van rá .
Már a Google HTC Incredible telefonja is hardware tekintetében felülmúlja az iPad-et. Ha a multitask is működni fog, nem hiszem hogy az az 1Ghz elviszi a rendszert stabilan...
Mindenesetre abban mindannyian egyetérthetünk, hogy a mobiltechnológia nem legújabb vívmányait tartalmazza az iPad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smith166
2010.05.31. 16:27
AZ a probléma hogy belőlünk, normális emberekből van kevesebb. És azokból áll a többség akiket megvezet a sznobizmus. Azért zavar ez minket mert egyszerűen nem tudjuk megérteni hogy mi visz rá embereket hogy ezért a szarért mondjuk 40 órát álljanak sorba. Ez nem normális dolog.

És itt most nem arról van szó hogy "savanyú a szőlő", mert én is tudnék venni, biztos és jó keresetem van, simán megengedhetném magamnak, de egyszerűen ezért amit ez nyújt, nem adok ki pénzt. Ha 40.000 Ft lenne, akkor sem venném meg.

Viszont Acer 1830T notebookot venni fogok, ha kell előrendeléssel, az se érdekel mennyibe fog kerülni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!