iPon Hírek

Az iPhone-okra is terjeszkedne a Microsoft

Dátum | 2008. 03. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Az iPhone-ban rejlő szoftverfejlesztési lehetőségek kiaknázásán mereng a Microsoft, a Fortune üzleti magazin jelentése szerint.

Eszerint a Szilikonvölgyben egy külön csapat foglalkozik az Apple béta SDK-jával - a Microsoft fejesei pedig diplomatikusan állítják, hogy egyelőre még semmiféle döntést nem hoztak, az esetleges iPhone-os szoftverek egyelőre még a jövő zenéje, viszont azt azonnal és készségesen elismerték, hogy a lehetőség nagyon is érdekli és foglalkoztatja őket, és különösen kíváncsiak arra, hogy milyen lehetőségeket kínálnak számukra az iPhone-ok.

Tom Gibbons, a cég Specializált eszközökkel és alkalmazásokkal foglalkozó csoportjának elnökhelyettese szerint az iPhone is legalább annyira ígéretes terület, mint a Mac-ek, amelyek szintén jelentős profitot termelnek a cégnek az azokra kifejlesztett alkalmazások révén - évente mintegy 200 millió dollárt.

Mike McCue, a cég TellMe hangfelismerő részlegének vezérigazgatója szerint amennyiben az iPhone SDK-ja lehetővé teszi a hangrögzítést és a helyzet-alapú információt, úgy gyakorlatilag borítékolható a fejlesztési projektek elindítása. Véleménye szerint ha a lehetőség adott az iPhone-okon is, akkor olyan gyorsan ki fogják azt használni, amilyen gyorsan csak lehet.

Némileg talán ellentmondásosnak tűnhet a Microsoft potenciális iPhone-os terjeszkedése, mivel a cég évek óta a maga Windows Mobile platformját igyekezett elterjeszteni (tegyük hozzá, nem is kevés sikerrel) - azonban az iPhone igen gyorsan hódítja el a maga területeit ugyanebből piaci szegmensből, így ha "rendszerileg" nem is, de alkalmazás-szinten a cég még így is beszivároghat legalább az egyik ellenfél területére (és akkor a Nokia-t és a Research in Motion-t, a BlackBerry alkotóját még nem is említettük).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!