iPon Hírek

Az iráni atomvírus azonosító kódja

Dátum | 2010. 10. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Érdekes részletre bukkantak a rövid úton elhíresült Stuxnet vírus kódjában az azt fejtegető szoftvermérnökök, nevezetesen egy kulcsszóra, ami a vírus eredetére látszik utalni, rácáfolva így ama korábbi elképzelésekre, miszerint az USA és Németország állna mögötte.


Ehelyett, végső soron szintén nem meglepő módon, Izrael került reflektorfénybe a vírus forrásaként - legalábbis a vírus kódjában talált "mirtusz" kulcsszó rájuk enged következtetni, utalva Eszter könyvére az Ótestamentumból. A történet egy zsidó-perzsa (az ősi Irán) konfliktusról szól, melyben egy perzsa vezető titkos támadást készített elő a perzsa birodalomban élő zsidók lemészárlására - erre azonban idejekorán fény derült, így helyette a zsidók mészároltak le hetvenötezer perzsát.

Visszatérve újfent a valóságba, a Stuxnet természetesen nem ölt meg senkit, és legalábbis egyelőre nem tűnik úgy, hogy akár a feltételezett célpontjában, Irán atomerőművében (szórványosan felbukkant ugyan még Kínában, Indiában és Indonéziában is, de Iránban volt messze a legaktívabb) is végzetes kárt tett volna.

A témában nyilatkozó szakértők meglátása szerint a kulcsszó nem puszta szeszélyből vagy figyelmetlenségből került a kódba, hanem nagyon is tudatosan, pszichológiai fegyverként, hogy a készítői ezzel is az irániak értésére adják, hogy nem nézik ölbe tett kézzel a dolgaikat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

23. jozsefm
2010.10.06. 08:24
Nem nézik ölbe tett kézel,?de arra nem gondolnak,hogy ha tul jól sikerül a "szele" őket is elsöpri?Szerintem hihetetlen kockázatos vállakozás egy egyébként sem veszélytelen technológiát igy támadni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. jozsefm
2010.10.06. 09:31
Ez is előfordulhat ,bár az előzmények ismeretében én inkább az eredeti feltételezést tartom hihetőbbnek.Izraelnek mindig szálka volt a szemében a térség többi országának azon törekvése,hogy atomhatalommá váljanak,és amig volt rá lehetősége, azért katonai erővel is tett ellene!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. drherbyke
2010.10.06. 09:38
Irán nem fog f@szozni.
Simán ledobja az atombombát, Izralere , az Usa-ra, még ha utána le is söprik őket a térképről.
5-6 atombomba azért nekik is végzetes lesz pár évre....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Terror
2010.10.06. 09:50
Tökmindegy, hogy az USA vagy Izrael volt, ha kitör a háború, ez a két ország úgyis szövetséges lesz Irán ellen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Szerzetes
2010.10.06. 09:52
drherbyke, rossz a ragozásod! Így helyes: nekünk is végzetes lesz
Amúgy az h talált egy kulcsszót semmit nem jelent. Amúgy több mint valószínű, hogy sosem derül ki ki is írta... Egyet elárulok: én nem, így már csak 5 999 999 999 gyanúsított maradt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. jozsefm Terro...
2010.10.06. 10:18
Igen de hál Istennek ehhez jelenleg az amerikaiaknak pénzük nincs az izraelieknek meg erejük
És mára az orosz medve karmai is kinőttek ujra elég rendesen, mostmár nem egeszén az történik a térségben amit az USA akar, ez látszott a Gruz konfliktus idején is!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Zotya
2010.10.06. 10:54
Izraelnek az a természetes ha csak nekik vannak atomfegyvereik és atomerőműveik a térségben, a többieknek ehhez nincs joga (meg még sok máshoz sem), mert alacsonyabb rendű fajok. Igen, sajnos a zsidó vezetés ilyen egyszerűen és rasszistán gondolkodik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Supra
2010.10.06. 11:18
Hát, szerintem - ahogy Mikrobi is írta - aki ilyen vírus irásába kezd, tuti nem hülye annyira, hogy akárcsak egyetlen byte-ot is benne hagyjon véletlenül...
Ami benne van, az okkal van ott. Vagyis, pontosan semmit nem fognak kideríteni arról, ki és miért csinálta - legalábbis a kódból aligha.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. jozsefm Supra
2010.10.06. 11:55
Egy ilyen virust nem mezei hackerek csinálnak mert aki ezt irta legalább ugy kellett ismerje az atomerőmü müszaki informatikai vezérlését, mint aki eredetileg programozta,de inkább jobban,és ,magának a reaktornak a pontos müködésével is tisztába kell lennie!Haezeket va szüröket betesszük a keresőbe már lecsökken a Mikrobiék által vádoltak száma pár ezerre!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Terror
2010.10.06. 12:17
"az amerikaiaknak pénzük nincs az izraelieknek meg erejük"

Azt hittem hogy nekik van a legtöbb pénzük és haderejük. Én balga.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. GabenIpon
2010.10.06. 12:22
Az amcsik nyomtatnak egy kis pénzt és máris le van tudva, a háború meg csak hozzájárulna a gazdasági kilábalásukhoz...
Jah és senki se figyelne már a válságra, ami bizalmi válság és máris lehetne tovább építeni a pénzügyi rendszer csodáit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. jozsefm Terro...
2010.10.06. 12:31
Az Iraki és az Afganisztáni kalandot, tudjuk nagyjából miből finanszirozták,és látható az eredménye is.Azoknak a dollár miliárdoknak otthon is megvan a helye,mégha mindjárt az USA-ról beszélünk is.Az a fajta haderő meg ,amit birtokolnak látható ,hogy mire megy, akkor ha nem kirtani, totálisan elpusztitani,reguláris alakulatok ellen a harcászat szabályai szerint kell alkalmazni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. fecaa
2010.10.06. 12:57
1. Már megint a zsidók...

2. "az amerikaiaknak pénzük nincs az izraelieknek meg erejük" ->
a; Ebben anyiban lehet vmi, hogy igaz is lehet
Megértés végett: A pénz adósságból jön létre, akkor nyomnak újat (értsük ezt számlapénzre is, új jön létre), ha hitelt adnak ki, így lehet fizikailag odaadni (átutalni) a hitel felvevőnek. Tehát AHOL SOK A PÉNZ,OTT SOK A HITEL..hehe..Amerika. Lehet h a legpazarlóbbak, de a legtöbb a hitelük is.
Kérdés: De ki a franc nyújtja a fedezetet a sok hitelre (még ha nem is aranyban)
Válasz:Kína! A világ neki van eladósodva, amcsi is. Kommunizmus van náluk-jéé, működik ma is, olcsó munkaerő, megtakarításuk van és nem hitelük máshol (vicces lenne), jen árfolyam stabil tartása-nem hiába baszogatják őket emiatt. Ők-már ma is- a világ urai. (minden: made in china)

Tehát józsef m-nek igaza van, az amcsiknak SINCS pénzük.
b; Mondjuk az erőt nem tudom mire érti József, mert pénz=hatalom/erő.
Pont a zsidóknak ne lenne pénzük, az is vicces lenne, mikor szinten minden politikus az, a biztos állami szektorban-a fizu csak zsebpénz,-> plusz saját vállalatokkal.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Zotya
2010.10.06. 13:18
"Tehát józsef m-nek igaza van, az amcsiknak SINCS pénzük."
Ahhoz képest elég jól élnek. Nagyon nagy az államadósságuk, még reklámozzák is, de érdekes módon ez senkit nem érdekel, és ugyanúgy költekeznek mint eddig. Minket mér kell érdekeljen? Mi nem tehetnénk meg hogy korlátlanul felvesszük a hiteleket és mindenki jólétben élhetne?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. fecaa
2010.10.06. 13:44
Csak 1 példa azok közül, akiknek baromi sok az adósságuk. Franciáknak is. A hatalmasok, meg úgy mondjam, a "csókosok" igen, megtehetik-úgy tűnik.
Meg hát aminak még van tekintélye, meg ha már kérdezted Zotya: Ott a legtöbb zsidó, akik ugye nem munkáról híresek, hanem vándorlás, kereskedés-tipikus.
Tehát az olaj java se az övék, csak behúzzák, LENYÚLJÁK (iraki háború) mondvacsinált okokkal (terrorizmus), és már sima az út a háborúhoz.
Tehát akár nevezhető Amerika Izrael bábjának.

Minket meg mindig is utáltak a központi helyzetünk miatt-úgy vélem (Kárpát medence). Ha itt megerősödnénk, baromi hatalmunk lenne (lett vna-de Trianonnal elintéztek). Meg a nagy vízbázisunk, termőföldjeink. Ez mind fáj nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. jozsefm fecaa
2010.10.06. 13:58
Katonai, technológiai erőfölény még lenne,ami egy esetleges frontális támadás során elsörörné a reguláris erőket,de mi történne:levetnék az egyenruhát és szabadcsapatokba szerveződve folyna tovább a gerillaháboru civil ruhás, kiképzett és elkötelezet,fanatikus ,elveikért halni kész félkatonai szervezetek ellen ,kik magukra nézve semmilyen a Genfi -konvecio által leirt szabályt nem tartanának kötelezőnek.
Gondoljatok csak bele: hová tünt a ,volt iraki köztársasági gárda fegyverzete?A nagy győzelem ota a napjainkban végződő kivonulásig mibe került ez naponta!Pláne ha figyelembe vesszük a ráforditással elért eredményt!És mi jön azután,hogy kivonul a reguláris erő és csak a "rendfenntartó" csapatok maradnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. prohlep
2010.10.06. 15:50

"Óvatosan a következtetésekkel, mert az is lehet, valaki szándékosan tereli Izraelre a gyanút."

Igen, ez igy van: magunk fajta embereknek aztan vegkepp nincs realis eselye felmerni a tenyleges igazsagot.

Mellesleg legalabb ilyen logikus gyanu lenne Iranra gyanakodni: sajat lakossaganak uzenet, hogy feljenek egy izraeli szoftveres tamadastol + egyuttal Iran kiprobalhatta a sajat szoftver hadtestenek a tudasat.

Ki hivta be a szovjeteket? Vagy behivattak magukat, hogy itt lehessenek?

Ki hivta le az adossagspiralba donto kolcsonoket. Vagy lehivattak magukat, hogy leszivhassak verunket?

Sajnos tortenelmi tavlatbol sem vilagos, hogy az erdeti provokaciot a kesobbi nyertes inditotta-e a nyeresi lehetoseg kiaknazasa vegett.

Mi, egyszeru emberken nem tudunk eleg informaciot. Attol tartok, hogy magasabb szinten sem sokkal tisztabb a helyzet.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szedah
2010.10.06. 16:54
Hát ennyi alapján tényleg nem lehet megállapítani, hogy ki volt. Tényleg bárki lehet, eszmefuttatás kérdése.

Az hogy Irán meg elkezdi szórni az atomot, hát nem annyira reális. Az rendben, hogy lesz atombombája, de azt célba is kell juttatni. A poggyász méretű bombák (amiket a 4. jegyzőkönyv amúgy is tiltott) előállításához nem hiszem, hogy lenne technológiája, a rakétáját lelőhetik, akkor meg rápacsál (ledozerolják élből), nem hiszem hogy ezt megkockáztatná (nagy az öntudatuk, de nem hülyék), a repülőjét meg lelőnék, mielött célhoz érne.

Az atombomba inkább elrettentő eszköz, bár az USA-nak vannak kicsi, harctéri változatai, de Irán még nagyon messze van ettől.

Az USA gazdasága meg a háborúra épül. Iszonyatosak a hadi kiadásai, miközben az egészségügyi, oktatási rendszerük düledezőben. Sokat mond az, hogy privatizáltak már utakat, mert nem volt pénz a fenntartásukra.

fecaa: Az, hogy Kína kezében van a fél világ, semmit nem jelent, főleg az USA részéről. Kölcsönös a kapcsolat, ha az USA borul, Kína vele bukik (no meg sokan mások, pl. mi is).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Racer01
2010.10.06. 17:42
Szerintem meg illuminátus. Pont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zotya
2010.10.06. 21:16
Miért gondolja akárki is hogyha iránnak atombombája lesz azt ki is akarja majd lőni? Nem sokkal logikusabb az az álláspont, hogy önvédelemnek akarná? Hiszen izrael, és fő csatlósai rendszeresen fenyegetik, és beleavatkoznak belügyeikbe. Erre hogyan kellene reagálniuk?
Amúgyis az nem elképzelhető hogy Irán nem olyan hazug állam mint az az EU az USA és izrael és tényleg csak egy szerencsétlen atomerőművet akar a 100 millió lakosú országába?
Izraelnek hány atomerőműve is van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm
2010.10.06. 22:13
Csak a tisztán látásért Reggel mod?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. aryanis83
2010.10.07. 00:54
csak úgy általában: Kína hivatalos pénzneme a Jüan, nem a Jen. Az Japáné.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. cjoe
2010.10.07. 02:22
@aryanis83: tanúsíthatom és alá támaszthatom Japánban lakom és itt tényleg a jen a fizetőeszköz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!