iPon Hírek

Az IVSZ új elnökségében kiemelt szerepet kapott a szélessáv fejlesztése

Dátum | 2009. 05. 21.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A válságból való kilábalásban és a digitális írástudatlanság csökkentésében szán kiemelt szerepet a szélessáv-penetráció növelésének az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). Elnökségi ülésén az IVSZ új struktúra létrehozásáról döntött, amely az érdek-képviseleti szervezet szándékai szerint növeli a működés hatékonyságát és a válsággal sújtott gazdasági környezetben is adekvát választ ad az ikt-szektor kihívásaira. Mindemellett az IVSZ a jövő stratégiai ágazataira koncentrál. Az egyik ilyen terület a szélessávú internet elterjedtségének növelése, ennek támogatásához az IVSZ elnökségében dedikált képviseletet kapott a téma Bóna Ákos elnökségi tag személyében.

"A gazdaság egészére kiterjedő válságból való kilábaláshoz és új növekedési pályák felállításához az egyik út a szélessávú infrastruktúra fejlesztésén keresztül vezet. Ehhez a hálózatokon igénybe vehető szolgáltatások mind szélesebb körű terjesztése és használatuk oktatása is szükséges. A szélessávú internet-penetráció jelenlegi hazai szintjének növekedése azonnali pozitív hatásokat eredményezne a vállalkozások és a lakosság számára is. A digitális írástudás képességének birtoklása is kulcsszerepet játszik a versenyképes, tudásalapú gazdaság megteremtésében. Ma Magyarországon a lakosság mintegy 50 százaléka digitális írástudatlan, így ezen a téren is jelentős teendők várnak a piaci szereplőkre, a kormányzatra és a civil szférára egyaránt" - mondta el Bóna Ákos, az IVSZ szabályozásért és szélessávért felelős elnökségi tagja, az IS Média Kft. ügyvezetője.

Az új elnökségi tag a szélessávú internet-infrastruktúra egész országot lefedő kiépítésének felgyorsításán túl elengedhetetlennek tartja olyan korszerű tartalmak fejlesztését és megjelenését, amelyek elősegítik a távoktatás és a távmunka elterjedését, valamint az elektronikus közigazgatási szolgáltatások mind szélesebb körű alkalmazását. Folytatni kívánja az IVSZ gyakorlatát, az erőteljes iparági lobbitevékenységet pedig a kormányzati szereplőkkel közös tervezéssel és hatékonyabb együttműködéssel kívánja megvalósítani.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!