iPon Hírek

Az LG is mobilos fizetés platformon dolgozik

Dátum | 2015. 10. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Apple Pay, Android Pay, Samsung Pay, lassan minden okostelefonos óriás kínál a felhasználói számára olyan szolgáltatást, melynek segítségével egyszerűen fizetni tud az mobilkészülékének használatával. Ezúttal a nagyok közül az LG léphet a porondra.
Az LG Mobile a napokban levédetett egy olyan márkanevet, ami szinte minden kétséget kizáróan a vállalat mobilfizetési rendszerét fogja fémjelezni. A G Pay elnevezésről van szó, ez a versenytársak megoldásaihoz hasonlóan egyrészt a Pay szóból tevődik össze, másrészt pedig a vállalat fontosabb, minőségi androidos termékeit jelölő „G” betűből. Az LG a világ két pontján, az Egyesült Államokban, és Dél-Koreában jegyeztette be ezt a jelzést. A területválasztás nem szorul különösebb magyarázatra, hiszen az egyik a vállalat hazája, a másik pedig az okostelefonos fizetés Mekkája. Szinte minden ilyen platform az USA-ban próbálja beindítani a karrierjét, kezdve a bevezetőben felsoroltakkal, melyek egyben az LG G Pay legnagyobb riválisai lesznek. Egyelőre hivatalosan semmit nem tudunk a dél-koreaiak friss szolgáltatásáról, de valószínűleg nagyvonalakban ők is azt a receptet fogják követni, mint a konkurensek. Olyan okostelefonok és táblagépek támogatják majd a rendszer, amelyek rendelkeznek NFC chippel, és vélhetően az LG próbálkozik minél több pénzintézettel és kereskedelmi vállalattal partneri viszonyt létesíteni a siker érdekében. Mivel még nagyon képlékeny területről van szó, az LG egy-két ötletes újítással könnyen a figyelem középpontjába kerülhet, és ezt minden bizonnyal a vállalat vezetése is tudja. Egy az LG-hez közel álló forrás elmondása alapján az LG szigorú titkolózás mellett dolgozik a G Payen, de állítólag rugalmasság terén meglehetősen jól szerepelhet a szolgáltatás.
Az LG kínálatában szereplő okostelefonok között mostanra egészen sok olyan modell van, ami szinte biztosan támogathatja a G Payt, hiszen fel van vértezve NFC chippel. A felsőkategóriás szerkezetek az Optimus G óta minden esetben szolgálnak ezzel, de már az elérhetőbb áron kínált mobilok körében is lehet az NFC chip meglétével számolni, így például az L széria bizonyos tagjainál. Legutóbb az LG V10-et ismerhette meg a nagyközönség, a dupla kijelzős phablet sincs híján az NFC támogatásnak. Ráadásul az sem kizárt, hogy a G Pay más gyártók készülékeivel is használható lesz, ami ugyan az LG mobilok számára nem lenne előnyös lépés, viszont az új szolgáltatás elterjedéséhez komolyan hozzájárulhatna.
LG V10
Remélhetőleg hamarosan már hivatalos információkkal is gazdagabbak leszünk, melyekből ki fog derülni, hogy mikor kezdheti a karrierjét az új szolgáltatás, és mire is számíthatunk ettől a versenytársak alternatíváihoz képest.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. korgabor96
2015.10.15. 10:04
Inkább dolgozhatnának azon, hogy az android 5.0 ne legyen olyan ótvar lassú a G3-on például... Nagyon örülnék neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MiszterSou... korga...
2015.10.15. 10:19
Azon nem dolgoznak, már nagyban készül a 6.0, elvileg 1-2 hét és jön a G4-re, utána G3, és remélhetőleg még a G2-re is jön hamarosan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2015.10.16. 14:17
és az NFC?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!