iPon Hírek

Az LSI felvásárolja az SSD vezérlőiről ismert SandForce-ot

Dátum | 2011. 10. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az SSD szegmensben egy újabb felvásárlásról érkezett hír, amelynek keretén belül ezúttal az LSI szerzi meg az SSD vezérlőiről elhíresült SandForce-ot. Nemrégiben már olvashattunk hasonló eseményről, ám akkoriban az OCZ és az Indilinx között köttetett felvásárlási megállapodás. Utóbbi esetben az OCZ március folyamán 32 millió dollárt fizetett az Indilinx-ért cserébe.

Most egy picit nagyobb a tét, ugyanis az LSI és a SandForce felvásárlási szándéknyilatkozata 332 millió dolláros összegről szól. Az LSI számára a SandForce, mint partner már nem ismeretlen: a vállalat már most is használ SandForce vezérlőt a WarpDrive névre keresztelt, PCI Express alapú SSD kártyáinál. Az LSI legfőbb célja a SandForce felvásárlásával az, hogy saját szerepét erősítse az üzleti szegmensben, ahol a cég piacvezető szerepre próbál törni. A SandForce várhatóan továbbra is jelen lesz majd azért a hagyományos SSD piacon, ahol 2,5 hüvelykes adattárolókban és speciális, ultrabookokba, illetve egyéb konfigurációkba szánt mSATA SSD meghajtókban találkozhatunk majd a vezérlőivel.

LSI WarpDrive.
A SandForce egyébként pont ez miatt is vonzó vétel, hiszen a cég több neves SSD gyártóval is kapcsolatban áll, beleértve a Corsair-t, az OCZ-t, a Kingston-t és az OWC-t is. Az átlagfelhasználóknak szánt termékek szegmensében az LSI várhatóan továbbra is kiszolgálja majd ezeket a partnereket, azaz az említett cégek kínálatában továbbra is találkozhatunk majd SandForce alapú SSD meghajtókkal. Az OCZ és az LSI között ezzel együtt némi konfliktus is kialakulhat majd, ugyanis az OCZ saját PCI Express SSD meghajtóihoz az LSI-hez hasonlóan szintén SandForce vezérlőket használ. A konfliktus forrása az lehet majd, hogy az OCZ PCI Express alapú SSD-i jóval olcsóbbak, mint az LSI által kínált 300 GB-os WarpDrive, amely 8500 dollárért érhető el. Nincs kizárva, hogy az LSI-nek a nem is oly távoli jövőben egyéb gyártókkal is meg kell majd küzdenie, hiszen a PCI Express csatolófelület a jövőben még népszerűbb lehet majd az SSD szegmensben.

Az LSI közleménye szerint 2012 első negyedévében zárulhatnak majd le a felvásárlással kapcsolatos tranzakciók, miután az illetékes hatóságok jóváhagyták a két cég egyesülését.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. jozsefm
2011.10.27. 18:53
SSD vezérlőiről elhíresült SandForce-ot.
Szó szerint..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!