iPon Hírek

Az MS megvette a Gearset az Epictől

Dátum | 2014. 01. 27.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Gears of War franchise jövője mostantól a Microsoft kezében van, ugyanis a konzolgyártó megvásárolt minden hozzá kapcsolódó jogot az Epic Gamestől. Ez azt jelenti, hogy a jövőbeni játékoknál is biztosra vehető az Xbox exkluzivitás. Az MS a Black Tusk Studiost bízta meg az eljövendő Gears játékok elkészítésével. Ebben nagy segítségükre lesz Rod Fergusson, az Epic korábbi főproducere és produkciós vezetője, aki az első három játék fölött is bábáskodott. Fergusson Hanno Lemke, a stúdió vezetője mellé áll be, hogy ismét biztosítsa a megszokott Gears minőséget. Fergusson 2012 augusztusában hagyta el az Epicet, hogy csatlakozzon az Irrational Gameshez, de a BioShock Infinite befejezése után elhagyta a stúdiót. Ezt követően 2013 szeptemberében bejelentette, hogy csatlakozik a 2K Gameshez, hogy egy új stúdiót és projektet vezessen... A Microsoftnál való kikötése valójában egy hazatérés, hisz ott is dolgozott már 1996 és 2006 között.
Rod Fergusson
"Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a Black Tusk Studioshoz, és a Gears of War franchise fejlesztésének élére állhatok" - nyilatkozta a Polygonnak. "Nagyon szerencsés vagyok, hogy rengeteg jó játékon dolgozhattam, kivételes csapatoknál, de a Gears tette rám a legnagyobb hatást professzionálisan és személyesen is, így ez valóban olyan, mint egy hazatérés. Alig várom, hogy többet is megosszak veletek." Egyelőre konkrét tervekről még nem beszélt sem Fergusson, sem a Microsoft, de annyit tudni, hogy nem csak új videojátékokról szólhatnak majd a jövőbeni bejelentések, hanem egyéb termékekről és szórakoztató produktumokról is. Jöhet tehát a Gearses uzsitasi és rajzfilmsorozat is, persze ezt most csak mi tettük hozzá, a lényeg az, hogy többfelé kiterjesztik majd a franchise-ot, feltehetően hasonló módon, mint a Halot is. Az, hogy a Microsoft megvette az IP-t nem meglepő, hiszen a Gears az egyik legsikeresebb platform exkluzív volt az Xbox 360-on, ami sok eladott konzolt hozott nekik. Az Epic nyilatkozatában kifejezte, hogy roppant büszke a közös együttműködésük gyümölcsére és boldog, hogy az iparág egyik vezetőjéhez került a sorozata, akik tovább építik majd a Gears univerzumot. Az Epic továbbra is elkötelezett marad az Xbox One támogatásában, licencelik nekik a Unreal Engine 4-et is, ami meghajthatja majd több jövőbeni játékaikat, beleértve az új Gearst is. Akiknek ismerősen cseng a Black Tusk Studios neve, ne csodálkozzanak, ez az azért lehet, mert a tavalyi E3-on kint voltak a Microsoft sajtótájékoztatóján, ahol félig-meddig bejelentettek egy lopakodós akciójátékot, név nélkül. Phil Spencer szerint ez inkább volt egy kísérleti koncepció, csak hogy beindítsák a nyáltermelésünket, mint egy készülőben lévő játék. Az elmúlt hónapokban sokféle ötlettel játszadoztak a stúdiónál, ez az Epices dolog sem egyik napról a másikra született…
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. codex
2014.01.27. 18:30
Hát nem tudom, hogy ez most jó vagy rossz hír, főleg úgy, hogy én sajnos csak az első résszel játszottam mivel nincs konzolom. Majd idővel kiderül. Bízzunk benne, hogy jó döntés volt. Abban is bízzunk, hogy a jövőben jön Gears PC-re is. Sok sikert Rod Fergusson-nak a Microsoftnál, az Epicnél szép karriert futott, nagyon tehetséges ember szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tomi017 codex
2014.01.27. 19:39
Sose fog kijönni pcre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Phantomstr...
2014.01.27. 19:59
A Gears az Xbox egyik húzócíme a kevés közül. A Forzát és a Halo-t leszámítva most nem is jut eszembe másik. Ebből nem lesz PC átirat.

Viszont már a legutóbbi két része is nagyon rókabőr volt, nem tudom, ez jót tesz-e majd a sorozatnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bokpeter
2014.01.28. 08:45
@tomi017, @codex : Szerintem sem fog kijonni PC-re, amit nem is banok en. Remelem az E3-on lesz valami kis teaser, hogy mi van keszuloben.

@Phantomstranger : meg ott a Fable is, mely sokak szamara huzocim, engem sosem fogott meg. A legutobbi ket resz szerintem teljesen jo volt, mivel foleg multiztunk gears-el, de a legjobb maig a masodik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. RaimiHS
2014.01.28. 10:05
Favoritom remélem nem lesz szar mint judgment a többi rész...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SzAdamAndy
2014.01.28. 17:08
Jó hír! Legalább nincs kifogás az Epic részéről, hogy nem csinálnak UT4-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!