iPon Hírek

Az MSI belép a mobil munkaállomások piacára

Dátum | 2012. 11. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A vállalat az alaplapok, a videokártyák és a noteszgépek piacán régóta ismert névnek számít, ám hamarosan a mobil munkaállomások szegmensében is számolnunk kell termékeivel, amelyek között elsőként az MSI GT60 Workstation modell jelenik meg.

A decemberben debütáló mobil munkaállomás CAD/CAM munkákhoz éppúgy ideális választás lehet majd, mint tudományos célú kutatásokhoz, illetve gyógyászatban használatos alkalmazásokhoz. A friss noteszgép első ránézésre hasonlít a GT60-as modellre, amely a gamer társadalom tagjait veszi célba. A hasonlóságból kiindulva valószínűleg 15,6 colos képátlójú LCD kijelzőt alkalmaz az újdonság, igaz, ez hivatalos forrásból egyelőre sajnos nem nyert megerősítést – megkeresésünkre a hazai képviselet sem tudott bővebb információval szolgálni, ugyanis ebben a tekintetben hivatalos tájékoztatás egyelőre nincs. Így vagy úgy, a sajtóközleményből az azért kiderül, hogy az 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelő, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelző az NTSC paletta 95%-át képes visszaadni, azaz színhűnek mondható, de ez egy professzionális felhasználóknak szánt terméknél aligha meglepő. Az LCD kijelző egyébként tükröződés-gátló bevonattal érkezik, ami jó hír.

A noteszgép letisztult dizájnnal érkező háza meglehetősen ütős hardvert rejt. A processzor szerepét Core i7-es sorozatú, Ivy Bridge architektúra köré épülő négymagos központi egység tölti be, amely mellett négy darab memóriamodul kaphat helyet, maximum 32 GB-os teljes kapacitásban. Az adatok minél gyorsabb eléréséről az MSI Super RAID adattároló rendszere gondoskodik. Itt egy RAID0 módban üzemelő SSD tömbről van szó, amelyben SATA 6Gbps-os csatolófelületet alkalmazó, egyenként 64 GB-nyi adattároló kapacitást kínáló SSD modulok lapulnak. A Super RAID tömb a hivatalos információk szerint 900 MB/s feletti olvasási sebességet kínál, ám az írási tempó várható értékéről nincs hír. A gyártó persze nem csak RAID 0-s Super RAID SSD tömbbel, hanem RAID 0-s vagy RAID 1-es merevlemez tömbbel is kínálja majd az új mobil munkaállomást – csak a vásárlókon múlik, melyik lehetőséget választják.


A videokártya szerepét egy Nvidia Quadro K2000M típusú, professzionális szintű egység tölti be, amely 384 CUDA magot kínáló, Kepler alapú GPU-val  és 2 GB-nyi DDR3-as fedélzeti memóriával érkezik. A termék a 128-bites memória-adatsínnek köszönhetően 28,8 GB/s-os memória-sávszélességgel gazdálkodik, TDP-je pedig 55W-os értéket képvisel. A profi videokártya 3D Vision Pro támogatást és három videó kimenetet kínál – utóbbiak között egy mini-DisplayPort, egy HDMI és egy D-Sub csatlakozót találunk.

A kiváló hangzásról a beépített 2.1-es audió rendszer gondoskodik, amely a megszokott két, sztereó hangzást kínáló hangszóró mellett egy apró mélynyomót is bevet a siker érdekében. A gyártó mérnökei Killer sorozatú, professzionális szintű Gigabites Ethernet vezérlővel is ellátták a rendszert, amely hatékony csomagkezeléssel próbál minél jobb hálózati kapcsolatot biztosítani – mindezt úgy, hogy a hálózati forgalom menedzselésével járó terheket leveszi a rendszer processzorának válláról.

A különlegességek sora persze itt még nem ért véget. Billetyűzetből egy igényes, professzionális szintű példány kapott helyet a mobil munkaállomásban, amely a SteelSeries műhelyéből érkezett. Hab a tortán, hogy a klaviatúra még háttérvilágítással is rendelkezik.

A CoolerBoost technológia jóvoltából a komolyabb processzor- és GPU terheléssel ellátott feladatok futtatásakor egy gombnyomással módosíthatjuk a rendszer hűtési tulajdonságait, így szükség esetén extra hűtőteljesítmény állhat rendelkezésünkre.

Az MSI GT60 Workstation névre hallgató mobil munkaállomása decemberben jelenik meg – akkor remélhetőleg a most még homályos részletekről is lehull majd a lepel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Zaiko
2012.11.28. 18:33
Na igen. Itt kezdődik az igazi, valamire való laptop.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. letepem
2012.11.28. 18:52
Hát igazán jó munkaállomás silány ddr3-as kepler alapú "prof" VGA-val
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Kirrr
2012.11.28. 20:14
a fele ennyibe kerülő "gémer" verzióba meg bele tudták rakni a gddr5-ör vga-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lorddiablo
2012.11.28. 21:31
A hardver csak egy dolog, de mit tud a váza? A lenovo rollcage-e elég magasra tette a lécet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. piter
2012.11.28. 21:33
Nem hiszem hogy 15.6-os lenne inkabb 17!Mar csak a RAID tombok miatt is!Valoszinuleg akkor a ROM kikerulne belole es pro gepnel az nem szokas!Tehat 17 lessz az!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Simba
2012.11.29. 00:23
Hát részemről inkább Dell Precision, vagy HP Eitebook 8xxx Workstation.Ez az árával lehet jó versenyző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tony91
2012.11.29. 08:48
Én maradok a ThinkPad W500/510 szériánál, ha mobil munkaállomásról van szó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. scsabee
2012.11.29. 09:06
CAD/CAM-re használni notebookot? OMFG
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!