iPon Hírek

Az MSI felveszi a kesztyűt: remek gamer alaplapok jönnek

Dátum | 2013. 02. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Mivel a G sorozat tagjaival az MSI elsősorban az ASUS RoG alaplapcsaládjának szeretne konkurenciát állítani, így a gyártó mérnökeinek alaposan fel kell kötniük a felkötnivalót. A siker érdekében a G sorozatú MSI alaplapok minőségi, kifejezetten játékosoknak szánt hálózati kártyával, illetve speciális PS/2-es és USB 2.0-s portokkal érkeznek - de ez még csak a jéghegy csúcsa. A G sorozatú MSI alaplapok az ASUS RoG deszkái mellett az ASRock Fatal1ty sorozatú alaplapjaival is megpróbálnak majd szembeszállni: a siker érdekében a fentiek mellett exkluzív szolgáltatásokat, minőségi hardverkomponenseket és remek tuning képességeket vonultathatnak fel az újdonságok.

Ez eddig összességében meglehetősen jól hangzik, de általánosságok helyett nézzük inkább a konkrétumokat. A rendelkezésre álló információk alapján az már biztosnak tűnik, hogy a G sorozat tagjai platformtól függetlenül a Qualcomm Atheros Killer E2205-ös sorozatú hálózati kártyáját kapják, ami a hálózati forgalom hatékony optimalizálásával biztosítja majd, hogy a játékok számára mindig elegendő hálózati sávszélesség álljon rendelkezésre, így a ping a lehető legalacsonyabb lesz. Az új Killer sorozatú hálózati vezérlő több előnyt is kínál előző generációs társaihoz képest. Először is friss, hatékony driverrel, illetve egy remekül átlátható, könnyen kezelhető felhasználói kezelőfelülettel ellátott szoftverrel érkezik, ezáltal az egyes alkalmazások sávszélesség-beállításainak testreszabása könnyedén, gyorsan történhet. A speciális hálózati vezérlő és a hozzá tartozó szoftver jóvoltából egyidejűleg egynél akár több sávszélesség igényes alkalmazás hatékony futtatására is van lehetőség, méghozzá Windows és Linux alatt egyaránt.

Az is biztos, hogy a hátlapi portok között találunk majd egy speciális PS/2-es, illetve két speciális USB 2.0-s portot, amelyeknél akár 1000 Hz-es polling rátát is be lehet majd állítani - ez a gamer egerek, illetve gamer billentyűzetek esetében jöhet különösen jól. Az MSI alaplapjai várhatóan többféle változatban jönnek, amelyek eltérő platformokat, és így eltérő processzorokat vesznek célba. Közös tulajdonság lesz, hogy minden deszka minőségi, nagyfokú stabilitást kínáló komponensekre támaszkodik majd, amelyek hatékonyabb, stabilabb tuningolást tesznek lehetővé, de emellett élettartam tekintetében is kiemelkedhetnek majd az MSI kommerszebb alaplapjai közül. A vállalat már manapság is kínál G sorozatú termékeket, elég csak a G sorozatú MSI noteszgépekre gondolni, amelyek ugyancsak a játékosokat veszik célba, méghozzá Qualcomm Atheros Killer sorozatú integrált hálózati vezérlővel. Reméljük, hamarosan több konkrétum is kiszivárog az új alaplapcsaláddal kapcsolatban. Azt is kíváncsian várjuk, hogy az MSI vajon képes lesz-e felvenni a versenyt az ASRock és az ASUS gamer alaplapjai ellen. A lehetőség adott.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. _DiEGO_
2013.02.20. 12:02
Nocsak észrevették , hogy nem kelendőek a cuccaik mint fénykorban ?! ideje volt már az ébresztőnek !

A G sorozatú MSI alaplapok az ASUS RoG deszkái mellett az ASRock Fatal1ty sorozatú alaplapjaival is megpróbálnak majd szembeszállni: a siker érdekében a fentiek mellett exkluzív szolgáltatásokat, minőségi hardverkomponenseket és remek tuning képességeket vonultathatnak fel az újdonságok.


Na ugye hogy ugye Asus RoG és majd ASRock Fatal1ty -t is szeretnék megfogni ezzel így beismerve hogy a legnagyobb konkurrencia a ASRock hoppsza .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. No.1.
2013.02.20. 12:56
Közös tulajdonság lesz, hogy minden deszka minőségi, nagyfokú stabilitást kínáló komponensekre támaszkodik majd, amelyek hatékonyabb, stabilabb tuningolást tesznek lehetővé, de emellett élettartam tekintetében is kiemelkedhetnek majd az MSI kommerszebb alaplapjai közül.

Ez is tetszik... Minden egyes kiadásnál, vagy új alaplapnál írják, hogy mind mind minőségi cuccokból van összepakolva.. (persze itt nem a 10k-s kategóriára gondolok)
Most vagy találtak még jobbakat annál, vagy az előzőekben volt "nem éppen minőségi cucc"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jaszy.peti
2013.02.20. 13:49
Azért írták oda az ASROCK-ot, mert az Asus-t nem fogják tudni megfogni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gab78
2013.02.20. 14:29
Az MSI-vel az a baj, hogy valami masszív dolog hatását próbálják kelteni, de valójában nincs meg ez mögötte, inkább a minőségre kellene gyúrni a marketingfogások helyett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. NimKorko
2013.02.20. 15:03
10 éve használunk otthon MSI alaplapokat, vga-kat (számszerint 3 alaplap és 2 vga, 1 alaplapban integrált vga van). Eddig még egy bolhafingnyi probléma nem volt velük. Nem értem ezt a nagy ellenességet. Minden gyártótól ki lehet fogni rossz cuccokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tibaimp
2013.02.20. 15:29
NimKorko: úgy van, eddig én is asus-t használtam, a mostani rendszerem msi lapra épül, teljesen korrekt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2013.02.20. 16:10
Nekem így is 2 ms az egerem válaszideje(papíron csak 1 ms ), aztán USB 2-es. Vajon hány bőrt lehet még lehúzni ezekről az aranyozott csatlakozókról?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. atti2010 NimKo...
2013.02.20. 16:19
A legtöbben arra alapoznak hogy az unokatestvérem haverjának a nővére mondta vagy fórumon elolvastak egy idiótaságot, nagyon korrekt cuccokat csinál az MSI, én pld. VGA-t csak tőlük veszek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lorddiablo
2013.02.20. 19:56
Elég jól pozicionáltak általában a számítástechnikai alkatrészek, ha valaki nem az aljából választ magának, akkor általában nem szokott rosszul járni. Utána jöhet a válogatás, hogy kinek mi a szimpatikusabb. Melyik gyártó mennyi szabadságot engedélyez a különböző paraméterek állítgathatóságában.

Alapvetően én is MSI párti vagyok. Egyébként megéreztem a mostani rendszeremre való váltáskor, hogy érdemes egy jó táp és egy jó deszka köré építkezni. Sokkal stabilabb a rendszer, kékhalált sosem láttam a 3,5 év alatt, a beállítások és a testre szabhatóság egyaránt kiemelendő.

Az új jövevények biztosan vagy military class 3-at fognak használni, vagy addig kitalálják a 4-eset.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!