iPon Hírek

Az MSI két Z68-as alaplapot mutatott be

Dátum | 2011. 05. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az MSI csak két alaplapot mutatott be, amelyek közül a Z68A-GD80-as példány ATX, Z68MA-ED55 névre keresztelt társa pedig micro-ATX formátummal rendelkezik. A két friss termék egyelőre még nincs jelen a gyártó hivatalos weboldalán, így tulajdonságaikat illetően csak a kissé hiányos hivatalos sajtóközleményre tudunk hagyatkozni.
Z68A-GD80
Z68A-GD80
Z68A-GD80

A termékek mindketten rendelkeznek Intel SRT támogatással és a Lucid Virtu szoftvere is jár hozzájuk. Az LGA-1155-ös processzorfoglalattal érkező újdonságok grafikus kezelőfelülettel ellátott UEFI BIOS-szal (ClickBIOS) érkeznek, és rendelkeznek OC Genie II támogatással, valamint az energiatakarékos működés érdekében alkalmazzák a gyártó APS (Active Phase Switching) technológiáját is. A deszkákhoz a gyártó mellékeli a Winki 3-as instant-on operációs rendszert, amely egy Linux alapú megoldás. Utóbbi szoftver segítségével a "fő operációs rendszer" bekapcsolása nélkül, rendkívül gyorsan juthatunk internet kapcsolathoz és segítségével elvégezhetjük az egyszerűbb mindennapi feladatainkat is (internetezés, levelezés, stb...). Az alaplapok pontos specifikációit az alábbi táblázatban találjuk:

Az új alaplapok specifikációi.

Az MSI SLI és CrossfireX támogatással egyaránt rendelkező újdonságai közül a Z68A-GD80-as modell már előrendelhető, a termék ajánlott végfelhasználói ára pedig 200 euró. A két új alaplaphoz hamarosan csatlakozik majd egy harmadik Z68-as deszka is, ugyanis heteken belül megjelenik a Z68A-GD65-ös.
Z68MA-ED55
Z68MA-ED55
Z68MA-ED55

A termékek egyelőre nem tűntek még fel az MSI hivatalos weboldalán.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. benczeb90
2011.05.12. 01:19
marhajól néznek ki! de nemtom h ki az a lüke aki előrendel. én mindig a teszteket keresem, az értékeléseket és a fórumokat. Vakon bízni egy friss ropogós hardverben annyira nem jó ötlet bár biztos fain érzés amikor kézhez kapja az illető...huuu úgy én nem tesztelek senkinek ha nekem kell fizetnem érte gari ide gari oda
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. twollah bencz...
2011.05.12. 04:39
Ezek az alaplapok gyakorlatilag a H67-es es a P67-es chipsetet gyurjak egybe.
Max a BIOS lehet kicsit kiforratlan, azt meg amugy is frissitik ha valami gubanc van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!