iPon Hírek

Az MSI X58-as alaplap-sorozata

Dátum | 2008. 09. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel Nehalem processzorainak megjelenésével egy időben kerülhetnek majd forgalomba az új, X58-as alaplapok, amelyek az új processzorokat fogják kiszolgálni. Az új lapkakészlet a háromcsatornás DDR3-as memóriatámogatás miatt 6 darab DDR3-as memória foglalattal lesz ellátva, a processzorok fogadásáról pedig az LGA 1366-os processzorfoglalat fog gondoskodni.

A prezentáció. A kép nagyítható!
Visszatérve az MSI újdonságaira, a gyártó új alaplapjairól egy rövid prezentáció segítségével hullott le a lepel. Az információk ugyan rendkívül felületesek, de azért sok érdekességet elárulnak. Az MSI X58-as alaplap családjában három különböző modell fog elhelyezkedni, amelyek különböző vásárlói rétegeket céloznak meg. A teljesítmény (performance) szegmensben jelenik meg az X58 Platinum, míg a felsőkategóriás piac igényeit az X58 Eclipse próbálja meg kielégíteni. A harmadik modell nevével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, a kategória megnevezése alapján azonban úgy tűnik, hogy ezt a modellt a gyártó a fanatikus overclockerek számára készíti (uber overclocking).

Mindhárom modell esetében jelen lesz az SLI és a Crossfire támogatás, az X58 Platinum és X58 Eclipse alaplapoknál ehhez a gyártó nem használja majd az nForce 200-as chipet, míg a harmadik, hardcore tuningmestereknek szánt terméken már az nForce 200-as chip is helyet kap. Az X58 Platinum két darab PCI Express 2.0 x16-os slottal lesz ellátva, az X58 Eclipse esetében pedig már 3 slot áll majd rendelkezésre, így lehetőség nyílik a háromutas Crossfire vagy SLI technológiák alkalmazására. A csúcsmodellen 4 darab PCI Express 2.0 x16-os slot helyezkedik el, amelynek segítségével QUAD SLI vagy háromutas SLI + Physx támogatás érhető el, sőt, segítségével akár Crossfire X rendszert is építhetünk.

Az MSI alaplapjainak megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, mint ahogy a várható végfelhasználói árakkal kapcsolatban sincsenek adatok.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Multitask
2008.09.29. 13:53
Azaz :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2008.09.29. 15:29
"Szegény ember" gépecskéje. ( 4 VGA 1 gépben) Direkt az ember szócskát is idézőjelbe tettem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kenny22
2008.09.29. 21:42
Én ezeknek már csak az árára vagyok kíváncsi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!