iPon Hírek

Az NCsoft nem aggódik a tömeg miatt

Dátum | 2009. 09. 23.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Múlt hét vasárnap, az Aion elővásárlóinak megnyitott szerverek nem kis terhelést kellett, hogy kiálljanak, aminek következtében egyes játékosok hosszú órákat voltak kénytelenek várni, hogy bejussanak Atreiába.


Az MMO óriás NCsoft ugyanakkor nem aggódik emiatt, szerintük nem sok mindent lehet kezdeni az érdeklődők áradatával a kezdeti időszakban. "Ez nem egy olyan dolog ami a jövőben rendszeresen előfordul majd, ez csak az első roham, amikor minden játékos egyszerre akar hozzáférni a játékhoz." - nyilatkozta a kiadó szóvivője.

"A következő néhány napban igyekszünk minél több információt összegyűjteni, és megbecsülni az ideális időpontot új szerverek megnyitására. Úgy hisszük, hogy a közösség meg fogja érteni, hogy mennyire fontos az egészséges játékos szám minden szerveren, és hogy nem akarunk alacsony populációt sehol sem."

A vasárnap megnyitott szervereknek 400.000 fős tömeggel kellett megbirkózniuk, a hivatalos start Amerikában tegnap volt, nálunk Európában pedig pénteken lesz. Ami azt illeti, a cég nem igyekezett megnyugtatni miket, hogy minden tökéletesen rendben fog majd menni aznap, így aki bírja még egy pár napig szárnyak nélkül, annak ajánlott egy kicsit később elkezdenie a kalandozást Elysea vagy Asmodae földjén.

Az Aion zárt bétát követő tesztünkhöz katt ide, a kiegészítéséhez pedig ide.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. sanyix
2009.09.23. 23:22
VISSZA A HIRHEZ

így a végére olyan lineage2 kinézetű lett, hogy lineage 2,5-nek is nevezhetnék. Remélhetőleg most nem a unreal2 szaggatásmájszter/criticalerrormájszter motort használja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Konkii
2009.09.23. 23:31
Hát pedig volna miért aggódniuk, ha a játékosok fizetnek azért, hogy nézhessék a menüt/szerverlistát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Laceee
2009.09.24. 01:42
sanyix: nem most a sz_a_rosh_ugyos crytek enginre épül. És egy kicsit durva az a megjegyzés hogy lineage 2,5
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sr4c
2009.09.24. 08:32
Csak annyit róla, hogy 7 órás sor volt,
http://blackravens.net/wp-content/uploads/AIOFF.jpg

Állítólag kemény 5 servert üzemeltetnek EU-ban és 8000 (800??) a férőhely rajtuk??
Nem megerősített infók. Deaz biztos, hogy nem voltak túlzottan felkészültek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Melkor
2009.09.24. 13:29
Hát ez így nem igaz ... EU-ban és US-ben is 12 szerver üzemel! Férőhely terén nagy a hallgatás. EU leosztás: 5 angol 4 német 3 francia.

De abban azt hiszem, hogy mindenki egyetért, hogy az összes ilyen NC nyilatkozat mellébeszélés, kertelés, rizsa.
Ami viszont fair dolog tőlük, hogy nem kecsegtetnek semmi jóval a pénteki start kapcsán. Sokan otthagyják és nem fizetnek elő preoder után, de sokan jönni is fognak akik nem vettek részt a headstarton.
Egy biztos ez az 6 órás queue vicc ... de nem a legjobb, valamint az esti 8 és 10 óra közötti lag sokakban Laghammer élményeket ébreszt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Laceee
2009.09.24. 15:25
04:00-14:00-ig elég nagy eséllyel bejutsz a szerverre, az után már elég esélytelen. 18:00 utána olyan lagg lavina zúdul h besz_a_rás. De a jóhír hogy aki emiatt dc-t kap, az még vissza tud menni rögtön és nem kerül várólistára. Reméljük minél hamarabb rendbe jönnek a dolgok, mert így tényleg vicces kicsit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!