iPon Hírek

Az Nvidia felvásárolja a RayScale-t

Dátum | 2008. 05. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A múlt hónap folyamán az Nvidia elnök-vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang kinevette az Intelt, amiért az el volt ragadtatva a ray tracing (sugárkövetés árnyékolási, fényvisszaverődési és szórási feladatokhoz) által kínált lehetőségektől, mindazonáltal hangot adott azon véleményének is, hogy a jövőben elkészülő játékok majd raszterizációt (képpontokra bontás) és ray tracing-et fognak használni, a két technológia úgymond egymást egészíti majd ki. A legfrissebb információk szerint az Nvidia a korábbi véleményének megfelelően cselekedett a minap és felvásárolta a ray-tracing szoftvermegoldásokkal foglalkozó vállalatot, a RayScale-t.


A RayScale-t a Utah-i Egyetem végzősei hozták létre, a vállalat kifejlesztett egy valós idejű renderelő szoftvert, amely kombinálja a ray-tracing-et és a raszterizációt. Az Nvidia ahhoz, hogy érthetőbbé váljon a RayScale munkája, egy képet is mellékelt arról, hogy pontosan mire is képes a szoftver. A képen látható tükröződéseket a ray-tracing renderelő alkalmazással hozták létre. A fejlesztők eddig a szoftver részleteivel voltak elfoglalva, de "az, hogy a renderelő alkalmazás tényleg valós időben fusson, nem lehet akadály" - mondták.

Az Nvidia természetesen nem számít újoncnak a ray-tracing területén. A vállalaté a Mental Images nevű német vállalat, amely a mental ray-tracing renderelő alkalmazásért felelős. Számos ismertebb filmet készítettek a vállalat mental ray technológiájával, többek között a Mátrix-ban, a Star Wars II: A klónok támadásában és a Hulk-ban is találkozhattunk olyan filmkockákkal, amelyekhez a Mental Images szoftverének munkája fűződik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. leviske
2008.05.23. 21:23
Nem lenne az nV-nak is egyszerűbb, ha az AMD-t vásárolná fel? Akkor egy darabig ellenfél nélkül maradna és szabadon dobálhatná ki az FX5000 és 9000 stílusú vga családokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Alamos
2008.05.23. 21:27
(leviske @ 2008 May 23, 20:23) [snapback]43109[/snapback]
Nem lenne az nV-nak is egyszerűbb, ha az AMD-t vásárolná fel? Akkor egy darabig ellenfél nélkül maradna és szabadon dobálhatná ki az FX5000 és 9000 stílusú vga családokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.05.24. 12:19
(Vendég_LA_* @ 2008 May 23, 23:23) [snapback]43136[/snapback]
Ha mégis megszűnne valahogy az ATI, az Intel tuti egyből a helyébe lépne...


Az Intel így is hamarosan visszaszáll a VGA bizniszbe...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!