iPon Hírek

Az Nvidia felvásárolta az Ageiát

Dátum | 2008. 02. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Körülbelül egy hónappal ezelőtt röppentek fel az első pletykák az Nvidia tervével kapcsolatban, ám most már megerősítést nyert az értesülés, miszerint a vállalat felvásárolta a fizikai gyorsító kártyákat készítő vállalatot, az Ageiát. A tranzakcióval és a további tervekkel kapcsolatban szerdán közöl pontos részleteket az Nvidia.

 

 


Az Ageia PhysX fizikai gyorsító kártyáit a PC piacon napjainkban csak rendkívül kis figyelem kíséri, de a gyártó a konzolok területén már jóval sikeresebbnek mondható. Számos konzolos játék használja az Ageia API-ját (application programming interface), ezek között megtalálható a Gears of War, a Ghost Recon: Advanced Warfighter, a Red Steel, és az Unreal Tournament 3 egyaránt. Az Nvidia állítása szerint napjainkban 140 játék használja a PhysX technológiát és több, mint 10.000 regisztrált fejlesztő dolgozik a PhysX fejlesztői csomagjával.

Az Nvidia az Ageia felvásárlásával egyértelmű célok elérésére készül: " A két vállalat egyesülésével és a fejlesztőink együttes munkájával hamarosan játékosok százmilliói számára lesz elérhető a GeForce PhysX gyorsítás." mondta az Nvidia elnök-vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang.

Az Nvidia a jelenlegi értesülések szerint a szerdai sajtótájékoztatóján ismerteti majd a felvásárlással kapcsolatos tudnivalókat. Érdekes lesz látni, hogy az Nvidia milyen tervekkel rendelkezik a jelenlegi PhysX játékok támogatásával kapcsolatban, illetve milyen formában kívánja az AMD rendelkezésére bocsátani a PhysX licenszet. Korábban a Microsoft is beszámolt terveiről, amelyek szerint a DirectX API csomagot fizikai számítások támogatására is fel kívánja készíteni, de ez az ötlet a hardveres fizikai gyorsítóknak köszönhetően valószínűleg nem fog megvalósulni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!