iPon Hírek

Az Nvidia is érdekes rendezvényt tart február 28-án

Dátum | 2017. 02. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD-hez hasonlóan az Nvidia is érdekes rendezvénnyel készül február utolsó napjára, amikor a Game Developers Conference keretén belül számos újdonság bejelentésére kerülhet sor. A meghívottaknak kiküldött levelekben túl sok konkrétumot nem árul el a cég, az viszont „elhangzik”, hogy csodálatos meglepetésekre lehet számítani, a rendezvényt pedig nem érdemes kihagyni (fura is lett volna, ha az ellenkezőjét írják). Nyilván szó lesz játékokkal kapcsolatos bejelentésekről, PC-s játékosokat érintő témákról, illetve új hardverkomponensekről is, ám az egyelőre nem világos, hogy az egyes témakörökben pontosan milyen újdonságokról hullhat le a lepel. A találgatások szerint az AMD RYZEN processzorainak megjelenése, illetve az AMD által beharangozott rendezvény miatt ezúttal végre előbukkanhat a kalapból a régóta várt GeForce GTX 1080 Ti modell, amely a GeForce GTX 1080, illetve az abszolút csúcskategóriás, 1200 dollárba kerülő GeForce Pascal Titan X közé ékelődhet be. Noha a GeForce GTX 1080 teljesítményével még elégedettek a gamerek, egy GeForce 1080 Ti modell piacra dobása így sem lehet rossz ötlet, hisz a gamer piacot célzó termékek remekül fogynak – gyakorlatilag a gamer szegmens gondoskodik arról, hogy a gyengélkedő PC piacon legyen némi élet. A GeForce GTX 1080 Ti kapcsán korábban arról pletykáltak a különböző források, hogy az újdonság is a Pascal alapú Titan X GPU-ját kapja, vagyis GP102 alapokon nyugszik majd, viszont a GPU átesik majd némi karcsúsításon, hogy a termék ne jelentsen konkurenciát nagyobb testvérének. Ez persze csak pletyka, az említett rendezvényig pedig már csak 12 nap van hátra, így már nem kell sokat várni, hogy kiderüljön, milyen meglepetéseket tartogatnak február utolsó napjára a zöldek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Derivel
2017.02.16. 16:25
Nem hiszem, hogy bejelentik a 1080Ti-t. Majd 1-2 héttel a Vega megjelenése előtt fog kijönni szerintem. Vagy lehet, hogy most bejelentik, és majd akkor lesz megvásárolható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ponylaszlo
2017.02.17. 18:45
Minek dobná most piacra az Nvidia az 1080 TI-t? Igazából ebben a szegmensben (high end) per pillanat domináns. A nép veszi az 10xx-eket mint a cukrot (jómagam is 2db 1070-el indítottam a 2017-es évet), és konkurencia nélkül ez így is fog maradni. Az RX 4xx ek nem ellenfelek hasonlóan a többi AMD gpu-hoz. Intel egyértelműen nem ellenfél. Szóval úgy az új AMD gpu-k körül kéne kiadni, én erre számítok, és akkor ugyan lenne is verseny, de szépen levágná a részét az Nvidia, mert ha valaki lecsap az 1080 ti-re akkor nem vesz utána AMD-t, de ez fordítva is működhet, ezért kell jól időzíteni. De ahogyan említettem, túl korán kiadni meg kiesés lenne a haszonból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!