iPon Hírek

Az Nvidia keresztbe tesz a Lucid Hydrájának?

Dátum | 2009. 11. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Bizonyára sokan emlékeznek még a LucidLogix néhány hónappal ezelőtt bejelentett forradalmian új megoldására, amely a Hydra nevet viseli, és nem kevesebbet ígér, mint azt, hogy platformfüggetlen módon bármilyen gyártó bármilyen GPU-ját kombinálva képes hatékony, több GPU-s rendszerek létrehozására, vagyis a CrossfireX és SLI technológiákat gyakorlatilag a süllyesztőbe taszítja, mivel ezek így kis túlzással feleslegessé válnak. A gyártóval elsőként az MSI mérnökei kezdtek együttműködést: a vállalat néhány hete be is jelentette, hogy első Hydra chippel felvértezett terméke a Big Bang sorozatban kaphat helyet és akár már az idei év végén a boltok polcaira kerülhet.Vajon mi lesz ebből? A különleges alaplap viszont azóta sem tűnt fel a boltok polcain, sőt, még csak kósza hírek sem jelentek meg vele kapcsolatban. Az állóvizet az MSI Big Bang Trinergy névre keresztelt alaplapja kavarta fel: sokak várták ettől az alaplaptól, hogy végre a Hydra chippel felvértezve szállhat harcba, de aztán valahogy mégis csak az Nvidia nForce 200-as híd chipje és így az Nvidia SLI támogatása került az újdonságra. Ekkor már lehetett sejteni, hogy valami gond van a Hydra-val, és nem is kellett sokat várni, hogy kiderüljön: vajon ki tett keresztbe a chipnek?

Nos, mindenek előtt a helyzet megértéséhez érdemes egy kicsit szétnéznünk az Nvidia háza táján. A gyártó egy ideje már perben áll az Intellel, mivel az megtiltotta, hogy az Nvidia lapkakészleteket fejlesszen a beépített memória vezérlővel ellátott processzoraihoz, azaz a Lynnfield és Bloomfield egységekhez, valamint az összes többi, a jövőben megjelenő központi egységhez. Az Nvidia a korábban kötött keresztlicenc-szerződésre hivatkozva vitába keveredett az Intellel, mondván az Intel hiába hivatkozik arra, hogy a megállapodás értelmében az Nvidia a beépített memóriavezérlővel ellátott processzorokhoz nem tervezhet lapkakészleteket, mert nincs is ehhez hasonló pontja a szerződésnek, ami tiltaná a fent említett lapkakészletek fejlesztését. Az Nvidia tehát nem adta fel a küzdelmet, és visszavág: azoknak a gyártóknak, akik az Intel LGA-1156-os és LGA-1366-os processzorokhoz készített alaplapjaikon natív SLI támogatást szeretnének igénybe venni, licenc díjat kell fizetniük, valamint egy egyszeri regisztrációs díjat is. Ennek értelmében a gyártók jóváhagyásra kell, hogy küldjék termékeiket, amelyeket az Nvidia-nál bevizsgálnak, és egy BIOS "süti" segítségével engedélyezik az SLI technológia használatát. A díj az LGA-1366-os processzorokhoz készített platformoknál 5 dollár (X58), míg az LGA-1156-os deszkáknál  (P55) 3 dollár, természetesen alaplaponként.

A Hydra rendszer felépítése.A kis alapozó után nézzük a Hydra lényegét. A Hydra chip tulajdonképpen gyártó függetlenül végzi a dolgát: a termék egy külön "absztrakciós réteget" képez az operációs rendszer, valamint a GPU-k között és hatékonyan kombinálja a GPU-k teljesítményét. Ez a rendszer- mint mondtuk - feleslegessé teszi az SLI licenc megvásárlását, sőt, a CrossfireX technológia alkalmazását is. Ez a tény az Nvidia számára eléggé fájó pont: nem elég, hogy a lapkakészlet piacon nem tud kibontakozni, még az SLI licencekből befolyt bevételektől is eleshet, ha a Hydra piacra kerül és népszerűvé válik a gyártók és a felhasználók körében. A gyártó a kellemetlenségek kivédésének érdekében már meg is kezdte a védekezést: a drivereknél változtatásokat eszközölnek, így a GeForce GPU-k nem fognak egymással együttműködni, ha a driver érzékeli a Hydra chip jelenlétét. Sakk-matt?

Ez a gyakorlat egyáltalán nem idegen az Nvidia-tól. A gyártó a friss GeForce driverek esetében elintézte, hogy azok ne nyújtsanak PhysX támogatást, amennyiben a GeForce videokártyát másodlagos módban, csak és kizárólag PhysX számításokra kívánják használni úgy, hogy a grafikai megjelenítésről egy AMD videokártya gondoskodik. Ez a mód csak Windows 7 esetében lenne alkalmazható a WDDM 1.1-es verziójának köszönhetően, ha az Nvidia szoftveresen nem blokkolná. Alternatív megoldásként lelkes felhasználók már készítettek szoftveres modot, amely a tiltást kiüti. A hírek szerint a GeForce 186-osnál régebbi drivereknél erre a trükkre nincs is szükség, ott ugyanis még nem él a szoftveres zár.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

33. Vardar
2009.11.07. 20:24
Na ez azért már tényleg szemétség. Szörnyű látni, hogy a 3 nagy hogy lehetetleníti el a kicsiket és kényszerítik ránk a termékeiket. Az AMD még nem annyira, de az Intel és az nVidia... Én az EU helyében emiatt szállnék rá az nVidiára, nem azért az MS-re mert böngészőt mer rakni az operációs rendszerébe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Joachim21
2009.11.07. 20:47
Fúúúú de útálom az Nv-t, hanyadik lépése ez már ami az "aki nincs velünk, az ellenünk van" filozófiát tükrözi???

Vardar
Egyiuk kutya, másik eb! AMD semmivel sem különb a társainál, ahogy lehetősége van egyből kaszál ő is. Intelt is ugyanolyanok vezetik, akik ugyanabból a közgázkönyvből tanulták meg, hogyan kell a júdeai istent szolgálni, vagyis a profitot! Fejlődés? Versenytársak elismerése? Tisztességes verseny? Új technológiák széleskörű elterjesztése? Hiszen ez antiprofitizmus, nem is fér bele egyiknek sem a vállalati stratégiájába. Nvidia meg talán nem is a legszemetebb, csak pofátlanul felvállalja a szemétkedését.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Parano1d
2009.11.07. 21:29
Nekem mondjuk az a furcsa, hogy az Intel egyáltalán megtilthatja az Nvidiának, hogy alaplapi chipsetet készítsen az új processzoraihoz, vagy éppen nem engedi, hogy x86 alapú processzort fejlesszen. Mi ez, ha nem a szabadverseny korlátozása? Kb olyan érzése van az embernek, mintha én pl. bemennék egy boltba, és nem szolgálnának ki, mert mittudomén kék szemem van. Nem szeretem az Nvidiát, ne értsen félre senki, de nagyon egyszerű módon meg lehetne oldani ezt a problémát. Kötelezni kell a feleket, hogy bizonyos licenszdíj fejében bocsássák egymás rendelkezésére a jogokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Ace0098
2009.11.07. 21:49
Az nvidia okosan csinálja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. YuGabe
2009.11.07. 21:50
Nem arról volt szó, hogy az nVidia nem fejleszthet 32 bites processzorokat, csak hogy nem fejleszthet x86-os Intel processzorra szabadalmaztatott processzorokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Purgatoriu...
2009.11.07. 21:56
Ideje, hogy a fagyi visszanyaljon az Nvidia-nak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Multitask
2009.11.07. 21:57
Joachim: az a bizonyos könyv a talmud volt, mi? Csak azt teszik, amit tanítanak - vedd el a gójok pénzét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. YuGabe
2009.11.07. 21:59
Arcátlan népség amúgy, korlátozzák a konkurenciát ilyen aljas módszerekkel, nem hagyják fejlődni a technikákat, és nem elég, hogy le vannak maradva, még nekik is áll feljebb. Ettől a monopol helyzet is jobb lenne, akkor jönne egy újabb cég és kezdődhetne előlről a normális kereskedelmi harc. nV süllyesztőbe!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Insignia
2009.11.07. 22:10
akármilyen az nVidia üzleti politikája azért meglehet őket is érteni egy hogy őkis csak pénzből élnek a másik meg hogy őke is csak szivatják... itt a keresztlicenszes móka persze hogy nem fogják csak olyan simán lenyelni az egész ügyet.. a hydrának lenne létjogosultsága ha béke lenne a gyártók között de amíg ez nemkövetkezik be addig a nagyoké a pálya és ők fognak diktálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. prohlep
2009.11.07. 22:47
Remélem mindenki érzékeli a jogállami kapitalista versengés lényegét. Jogszerűen ott tesznek be egymásnak, ahol csak lehet, a nagyobb önző profit érdekében.

1989 előtt, a keleti tábornak nem ez volt az alapeszményképe. Tessék választani.

Ha 1989 kapcsán véresre tapsolod a kezed, akkor légyszi most is tapsoljál. Úgy vagy következetes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. sYs
2009.11.07. 23:26
Az nvidia elmehet a 3,14csába az intellel együt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. weaponmax
2009.11.07. 23:46
http://www.nordichardware.com/news,10192.html

Szerintük egyáltalán nem biztos a sztori...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. YuGabe
2009.11.08. 01:33
weaponmax: igen, az a link eléggé megbízhatónak tűnik (általában amikor egy cikkben van szó arról, hogy "a források szerint" és hogy "egyéb pletykák", akkor azért van mire alapozni).
Persze itt az iPonos cikkben meg még az árak is meg vannak adva, ami azért fura, tekintve, hogy ez mai cikk, az meg 2 nappal ezelőtti.
Hát kíváncsi leszek mi lesz belőle, és a "Fuzion" tényleg fogja-e már kombinálni a két nagy kártyáit.
prohlep: szerintem nem azzal van baj, hogy jogos alapokon tesznek egymásnak keresztbe, hanem azzal, hogy nem teszik eléggé "titokban", hogy ezáltal gyakorlatilag kapzsinak tűnnek a vásárlóréteg számára. Az AMD is biztos tett és tesz ilyen dolgokat - én mégsem hallok róluk, pedig úgyahogy a videókártyapiacot is követem. Az NV-ről meg egyre inkább csak a kavarodás meg a hátbatámadások jutnak eszembe... ez persze csak egy egyéni vélemény, vétójogom meg jóhogy nincs, szóval megértem, ha más egyéb véleményen van ettől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Amacs
2009.11.08. 01:34
Multitask: hirdessünk intifada-t ellenük!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. zseko
2009.11.08. 01:45
Na ezért nem fogok én sem intel sem nvidia terméket venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Insignia
2009.11.08. 01:52
YuGabe:
rengetegen tudomást se szereznek ezekről a dolgokról és csak egy szűk réteg foglalkozik ezzel a témával hogy ki kinek hogyan tesz keresztbe. Ezt maguknak a gyártóknak kell tudni hogy meddig hajlandóak elmenni a viaskodással úgy hogy az még ne ártson a piaci helyzetüknek. akármilyen is az nvidia politikája valahogy sikerült végre megint nyereséges negyedévet produkálni amíg a mutatók felfelé másznak addig nincs gond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Joachim21
2009.11.08. 03:36
Az a baj, hogy én foglalkozok vele, hogy miért is nem lesz kapható olyan alaplap, amiben a mostani Ati kártyám mellé szabadon választhatnék akármilyen NV-s kártyát is!

Azon kívül ez, és az ehhez hasonló kérdés mindenkit érdekelni fog akinek G-force kártyája van, mert ha kijönnek a DX11es játékok, rögtön számottevő képi élménytől esnek el, csak azért, mert az Nv nem tartotta fontosnak tartani a lépést az ATI-val, mondván felesleges a DX10.1. Azonkívül nem egy pletyka van, hogy a DX10 idején, szándékosan nem engedte ezt az API-t terjedni, tehát van vaj a fülük mögött ezeknek is!

Vki felvetette, hogy mi az hogy nem gyárthat az Nvidia X86os CPU-t? Hát pontosan ez az, hogy miért nem? Ha lenne egy normális szabályozás, hogy a licence jogok 10-15 év után elévülnek, akkor ma nem lenne ez a probléma. Vagy nem lenne ez aprobléma probléma 50 évvel az X86os rendszer kifejlesztése óta. Így viszont csomó dolognak, újításnak, amiből mi profitálhatnánk gátat szabnak ezek a szabadalmi jogoknak nevezett borzalmak!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. lionhearte...
2009.11.08. 10:40
A poén az, hogy úgy állítjátok be, mintha az AMD szent és sérthetetlen lenne. Az, hogy most a hírben az nV szerepel, az nem jelenti azt, hogy az AMD nem keveri a malmot maga felé...

Mondhatnánk akkor azt is, hogy akokr ezér nem veszünk semmit, de mégis megtesszük. Inkább a tudást / szolgáltatást, ill ár/érték arányt néznétek, nem azt hogy mennyire vagytok amd fanok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. somakb
2009.11.08. 10:56
Egyrészt azt sem tudja senki, egyáltalán tényleg tökéletesen működőképes e ez a technológia, de máris az a téma hogy az NV gonosz...

Másrészt miért is kellene NV-nek bármit engedélyezni hogy ingyen használhassák a technológiáját, és azon mások hasznot termeljenek? Mely iparág mely résztvevői engedik?


Ugyanez van az iparban is. Nem adhatsz ki a Nintendóhoz sem semmiféle eszközt, kontrollert vezérlőt az ő engedélye nélkül, nem adhatsz ki rá programot liszensz díj nélkül mert az általuk kifejlesztett technolgián alapulna a bevételed.

Azaz nem kell azon csodálkozni, hogy az egyes it cégek számára szerződéseses engedély vagy liszensz díj kell azért, hogy a másik sikeres termékéhez kapcsolódva nyereséget termeljenek.

Ne feledjük, sikeres processzor nélkül NV sem tudna csipszetet árusítani és azon hasznot termelni. Természetes, hogy Intel ezt nem fogja ingyen hagyni.

És ez rohadtul nem a szabad piac korlátozásárólról szól, hanem a gyártók szellemi termékeinek védelméről. Védik azokat maguknak. A szabad piac jelen van, bárki készíthet saját cpu-t, ami nem más technlogiáján alapul Stb.... Szabad ez... És ez vonatkozik minden gyártóra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. daneeeeee
2009.11.08. 11:26
Itt elvérzik az érvelésed somakb: "Másrészt miért is kellene NV-nek bármit engedélyezni hogy ingyen használhassák a technológiáját, és azon mások hasznot termeljenek? "
Nos a Hydra nem az NV technológiája hanem önálló fejlesztés/mint pl a Crossfire az ATI nak/
A Nintendos példád önmagában megálná a helyét, jelen tárgyunkhoz azonban nincs köze /hiszen önálló fejlesztés nem húz se az ATI sem az NV felé/
Jah és így licence díj megfizetésére sem kötelezhető az új technológia
Másrész ha átnézel a másik oldarra az ATI nem korlátozza/még/ ezt a technológiát pedig érvelésed alapján legalább akkora indokuk lenne rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Vardar
2009.11.08. 11:54
Én se azt mondtam, hogy az AMD szent, csak én pl még egy ilyet sem hallottam, hogy ők korlátoztak valakit. Lehet, hogy nem régóta követem az IT híreket, de én tényleg nem tudok 1 esetet sem.
somakb: Pl ezért nem lesz nekem konzolom. Egy azaz 1 darab akciós konzolos játék árából tudok venni egy 3 azaz három PC-s játékot amikből az egyik Gold kiadás, kiegészítő is van hozzá. Csak szűnne meg a konzol exkluzivitás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. adam0205
2009.11.08. 12:54
Jajj hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy miért nem kap az nV x86-os liszenszet. Igenis jogos módon védi az Intel a saját fejlesztést, és jogosan védte le annó. Ha valamelyikötök feltalálna valami egyedit akkor nem védetnétek le? A saját szellemi tulajdon igenis maradjon annál akié. Ez is hülyeség, hogy 15 év múlva évüljön el. Egyébként is a piac van ezzel beszabályozva, ha mindeni gyárthatna x86-os CPU-t akkor jönnének a kis semmi gyártók is vele, ami az árakat is felbolygatná, gondolom ezért védi az Intel is.

Az nVidia meg tényleg jobb ha nem gyárt chipset-et Intel alá, mert borzalmasak voltak mind pár csúcslapot leszámítva. A driverek is finoman szólva szarok voltak.
Ugyanez igaz a PhisX-re az nVidia védi a PhisX-et, mert ő vette meg jó sok dodóért az Ageiától. Mondjuk jobb is így jó lenne ha kihalna és a platformfüggetlen szabványos fizikai gyorsítás terjedne el.

Ugyanez folyik mobil piacon is, az Apple nem fizetett liszenszdíjat jópár technológia alkalmazása miatt az iPhone kapcsán, a Nokia nem is nézi tétlenül így beperelte a céget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. rini
2009.11.08. 13:04
Azért annak örülök, hogy mindenki tényként kezeli, hogy az nV a ludas az egészben! Bizony az AMD sem szent(profitból él). Mindegyik lehazudja a csillagokat az égről számodra csak az Ő termékét vásároljad meg. Ez Olyan mint a GY és O. Mindkettő az arcodba hazudik csak az egyik be is vállalja míg a másik letagadja. Pedig mi tudjuk(sejtjük!) az igazat és ez nekünk embereknek, vásárlóknak az érdekeink szerint tetszik vagy nem tetszik. Mi mindent aszerint mérlegelünk, hogy nekünk egy termék hogyan éri meg a legjobban és eszerint vélekedünk a gyártóról is. Nem is akarjuk megérteni a gyártó szemszögéből mert az bennünket közvetlenül nem érint. Ha tönkre megy akkor megvesszük a konkurencia termékeit és legfeljebb káromkodunk, hogy miért volt ilyen drága, pedig egy éve még tök olcsón hozzá lehetett jutni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Steadywarp
2009.11.08. 13:04
Én az Amd helyébe ott tenék kersztbe nekik ahol tudnák pl opencl csak az nvnek lenne fizetős senkimásnak sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Parano1d
2009.11.08. 13:08
Az a gond az Intellel, hogy nem csak licenszdíjat kér érte, hanem eldönti kinek adja el, és kinek nem. Erre írtam, hogy verseny korlátozása. Az Nv gondolom az eladott alaplapi chipsetek után ugyanúgy fizetett pár dollárt, mint most az Intel SLI-ért...Az Nvidia nyilván kifizetné, ha hajlandó lenne eladni neki(normális áron persze). És egyetértek azzal is, hogy nem kellene a végtelenségig hagyni, hogy a szabadalomból hasznot húzzon valaki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. rini
2009.11.08. 13:19
Steadywarp - Ezért hamar fejbe vernék az AMD-t a nemzetközi bíróságok. Vagy mindenki fizessen vagy senki. Ráadásul nyomnia kell az Open cl-t mert máshogy nem igazán tudja akadályozni a Cuda térnyerését. Parano1d - jól mondod. Ez az igazság
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Castiel
2009.11.08. 13:44
úgy írjátok ezeket a dolgokat hogy profitorientált és milyen rossz, minthogyha ti nem ezt tennétek ha egy nagy cég fejesei lennétek!
és aki azt írja hogy nem az hazudik és tessék máris itt az első hazugság az arcotokba!


A másik meg hogy úgy beszéltek mintha ti jobban értenétek hozzá..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. TescoZsomi
2009.11.08. 15:22
Arra válaszoljon nekem valaki, hogy a Lucid-nak olyan nehéz volna Chip-enként kiperkálni nV felé azt a pár$-t, hogy ők is jól járjanak?? Az tuti, hogy az alaplapgyártók akkor se bagóér osztogatnák a full-kompatibilis alaplapot, ha a chip ingyen volna rá. Az meg, hogy 3 v 5 helyett 10$ kell fizetni, senkit se vág földhöz. Nv jól jár, mert van pénze a licenszből, Lucid jól jár, mert el tud terjedni, és mi is jól járunk mert tudunk majd Fermit rakni az 5870-esünk mellé.

Nem tudom ezen mi a bonyolult... nV még jól is járna a dologgal, mivel a Lucid-nak is lenne elég nagy Hype-ja, ha működne, és nekik ígyis-úgyis alaplaponként megy az SLI licensz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. maxpapa
2009.11.08. 16:10
Nem az a pár $$ múlik az egész. Hanem , hogy a konkurens gyártó terméke nem legyen már egy gépen belül. Az hogy a Lucid chippel a vásárló csak jól járna , na az senkit sem érdekel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. YuGabe
2009.11.08. 19:13
Ti, akik mondjátok, hogy "az AMD se jobb", ti vagytok az igazi politikusok bakker. Az AMD egyszer sem tett még nyilvánosan senkinek keresztbe, és ezt teszi jól. Az NV meg mindig nagy felhajtást kavar, ezért teszi rosszul és ezért egy nagy piece of shit az egész cég.
A "GY & O" tetszett a legjobban. O sosem bukott le, GY meg mindig. A hülyeség és naivitás határtalan, de ha mindenki ugyanolyan hülye, akkor inkább azt tartsuk életben, aki kevesebbet hibázik. GY=N, O=A. Köszi, köszi. Nem kell a taps.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bunfi
2009.11.08. 20:32
A geforce egy dolog miatt van életben a játékpiacon. Igen arra a kurva idegesítő videóra gondolok minden játék elején. Ha egy kicsit atira is lenne optimizálva a dolog, mindjárt másképpen állnának a dolgok, véleményem szerint. Tesztekkel nem tudom igazolni, de szerintem gyanús ez a meant to be played... nomeg a Futuremark botrány. Hát nem tudom, nekem 88GT van, de a 4850-4770-4890-hez viszonyítva már bánom, hogy nem vártam meg az ati karikat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. muvi
2009.11.08. 22:24
Több témában több dolog keveredik. Pl attól, hogy ez egy saját fejlesztés, még igenis használja az nV technológiáját, mint ahogy az AMD-ét is. Az persze nem biztos, hogy ez rossz lenne nekik, de ezt ők most így számolták, ebbe nem látunk bele. Ezzel egyszersmind elismeri, hogy nem számít rá, hogy ettől majd az ő kártyáinak a forgalma ugrik meg.
A GY-O kérdésben is kavarodás van: mindenki hazudik, de az egyik ezt elismeri, mire a másik zokon veszi, hogy hazugnak nevezik és ezért patáliát csinál... (Bizonyos népcsoportok taktikája ugyanez ma Magyarországon) Mindenki lebukik, de van, aki érinthetetlen, na ez nem mi vagyunk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vardar
2009.11.09. 08:50
Akkor a Lucid V.G
Ne is mond a játékokra való optimalizálást. 2 hónapos teljesen AMD/ATI-s gépemre felrakom a WiC-et és mi fogad? Runs better on Core i7, It's meant to be played. 26 átlag fps 1240*1024-en legjobb grafikán. Gondolkoztam, hogy legyilkolok valakit, de inkább nem tettem. Gondolom nem jópofiságból optimalizálják a játékokat, akkor hol vannak az ilyen megvesztegetések pénzei? Nem értem, hogy lehet nyereséges
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!