iPon Hírek

Az Nvidia rendet tesz GTX 470 ügyben

Dátum | 2010. 05. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A magukat jól értesültnek nevező források néha nagyon messze járnak a tényleges igazságtól. A felbukkanó pletykák nagy része általában végül beigazolódik, de a tegnapi nap alkalmával megjelent, a GeForce GTX 470-es modell megszűnését jósoló fejtegetések nem állják meg a helyüket.

Az Nvidia illetékesei egy telefonos megkeresés alkalmával határozottan cáfolták, hogy tervbe lenne véve a GeForce GTX 470-es modell megszűntetése, sőt, arról biztosítottak mindenkit, hogy nem termékmegszűntetésre, hanem új termék piacra dobására készülnek. Ebben az esetben a GeForce GTX 465-re gondolhatott az illetékes, de ezt nem mondta ki. A gyártó szerint a GeForce GTX 470-es modell a felsőkategóriás piacot megcélzó termékeik közül a legjobb ár/teljesítmény aránnyal rendelkezik, így eszük ágában sincs kivezetni a piacról.

A TheTechReport-nak adott nyilatkozat alkalmával a sajtóosztály egy munkatársa elmondta, hogy úgy látják, a GeForce GTX 480-as és GeForce GTX 470-es modellek “alatt” elfér még egy kedvező árcédulával ellátott harmadik kártya is, amely szintén a GF100-as GPU-ra épül.

A lényeg: aki GeForce GTX 470-es videokártya beszerzésén gondolkodik, az ne aggódjon: a kártya még sokáig elérhető lesz. Ha igaz is, hogy az Nvidia jelenleg nem vesz fel rendeléseket a kártyára az csak azért lehet, mert már túl sokat kell teljesítenie, a termelt mennyiséghez képest.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. markangabo...
2010.05.26. 10:36
Sorra jelentek meg az egyedi 470-esek az elmúlt napokban, érdekes lett volna, ha pont ezt szüntetik meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. prohlep
2010.05.26. 10:56
Jo, de pillanatnyilag nem vesz fel rendelest 470-re.

Mikozben 465 megjelenik.

Ugy nez ki, hogy amennyiben 480-at akarunk gyartani, spontan keletkeznek a 465-ok. Es valamennyi 470 is.

Ugye a 480 is egy reszegyseggel kevesebb az elvi maxumumnal.

Nagyon elszomorit, hogy a kihozatali arannyal ennyi gond van, nem csak nekik, hanem mas temaban masoknak is.

Azert szomorito, mert a technologia tulfeszitett. Remelem valamilyen otletek aran valamilyen iranyba csak kikecmergunk ebbol a KIHOZATALI KORSZAK-bol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. lajthabala...
2010.05.26. 11:30
Egy hír arról, hogy egy találgatást megcáfoltak egy frissen megjelent kártyával kapcsolatban. Mindezt azért, hogy a GTX470 és az nVidia megjelenjen a sajtóban. Ennyire bajban van a Fermi és az nVidia?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Narval
2010.05.26. 12:50
Hello!
Nekem az a véleményem, hogy egyszerűen ez az iparág túl gyorsan fejlődik. Egy-egy technológiai újításnak nincsen ideje kiforrni. Elsősorban a csíkszélesség csökkenésére és a tranzisztorok elmebeteg módon való növelésére gondolok. Szegény tsmc-nél is mennyit tököltek azzal, hogy egyáltalán elinduljon az AMD/ATI 5000-es széria gyártása, az nVidia is pont ebbe esett bele, csak náluk még ez a 3 milliárd tranzisztor is beleköpött a levesbe. Most kitalálták, h nem a 32nm-re hanem a 28-ra gyúrnak rá. Világos, hogy előre kell gondolkozni, és fejleszteni, de szerintem okosabb lenne, ha fél-egy évvel később térnének át a kisebb csíkszélességre, és a mostani 40nm-t tökéletesítenék. Bár nyilván ők tudják, csak ennek így mi isszuk meg a levét, hogy már megint nem lehet kapni 40-70 ezres kategóriában, egy kultúrált ár/érték arányú (aki azt mondja, h csóró az aki csak ezt nézi, akkor annak mondom, h én csóró vagyok) kártyát (+ euro gyengélkedése).
By!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. oliba
2010.05.26. 12:57
Igen, majd az AMD és az NV azt fogja megbeszélni egymás között, hogy pihenjünk, menjünk el nyaralni, addig had "érjen" a 40nm A két gyártó max azt beszéli meg, hogy mennyire adják drágán a kártyákat, hogy még bevételük is legyne és meg is vegyék őket. Ezt meg lehet beszélni Mellesleg HD6000-es széria is 40nm-en jön ki, szóval "tökéletesítik", de inkább azért jön ki 40nm-en, mert a TSMC nem áll készen a 28nm sorozatgyártására
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Narval
2010.05.26. 13:16
Hi!
Ezt nem nekik egymás között kell megbeszélni. Szerintem 1. Ha a GPU gyártója azt mondja, h "Ekkorra, meg ekkorra lesz kész a gyártósor a próbadarab legyártására" akkor ott nincs mit megbeszélnie a két gyártónak. Vagy elmennek keresnek más gyártót, mint ahogy az AMD/ATI tette. 2. "Lusták" a játékfejlesztők, nem igazán szeretnek optimalizálni. Ugye mindig van egy versenyfutás a hardver és szoftver fejlesztők között, hogy ha már ilyen vasad van, akkor lehet durvább a grafika, amire válaszul a hardver gyártó 1 évvel később olyan kártyát csinál, ami már viszi 50+ fps-sel az adott gémet. Pl.: Crysis, meg most ez a 2033. (Félreértés ne essék, én is csak hírből tudom Engem kiröhögne az install, ha meglátná, hogy milyen gépre akarnám feltelepíteni ) És akkor még nem is beszéltünk arról, h melyik játékfejlesztő, melyik kártya mellett teszi le a voksát. Az világos hogy egy nagy cég, nem a fogyasztókért él, hanem a fogyasztókból, pláne, ha vannak mondjuk ketten, egy piacra. De bizonyára érted, hogy mire értem a "gyors"-at. Mivel Te is írtad, hogy a szándék megvan a 28 nm-re, de még a 40 is hagy maga után kifogásolni valót.
By!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rabib
2010.05.26. 16:22
Még szerencse, hogy nem tűnnek el.

a játékfejlesztők, nem igazán szeretnek optimalizálni
Pl.: GTA IV. Patch nélkül nincs az a gép, amin rendesen fusson.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Castiel
2010.05.26. 17:26
a [mod] kihozatali arány is azt mutatja hogy túl gyorsan halad a technika..

és ez rossz? nem biztos.. de azt mindenképpen figyelembe kéne venni hogyha csinálnak valami újat, áll-e olyan magas szinte a technika hogy létre is hozza azt..
itt látható hogy nem.. és ennek csak mi szívjuk meg a levét ha mondhatom így, mert emiatt sokkal drágább az egész..
ha olyan szinten állnának mint amikor a 4800-as kártyát készültek, nem lenne semmi gond..

jah és hogy ne csak off legyen, ennyit azokról akik az előző hírben okoskodtak..
minek kell mindennek bedőlni amit a neten olvas az ember?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. oliba
2010.05.26. 19:33
Ha [mod] a kihozatali arány, azt miért írod a gyorsan fejlődő technika javára. Amúgy szerintem ilyen nincs is, de mindegy. 90nm-re is egyből átálltak, amikor lehetet, 65nm-re is, prociknál is így van.

NV mérnökei kicsit túlálmodták a Fermit, ez a baj. Beletettek annyi SP-t, amit még két hónap után sem tudnak aktiválni. Emellett ekkora GPU-k gyártása mindig is költséges volt és k.nehéz legyártani. Ez nem a TSMC hibája, ez az NV hibája, hogy olyat akar gyártani, amit nem lehet. Repülőkbe se 800ember foglal helyett, hanem csak 400, pedig milyen jó is lenne a 800, csak valami nem lehetséges...

AMD egyből átállt 55nm-re és mégis 80-85%-os volt a kihozatala. Aztán ment 40nm-re, itt is 80%-os már a kihozatala.

Ennyi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bul07
2010.05.27. 17:23
persze majd azt mondják hogy nem gyártjuk mert nem kicsit elbaszták(tuk) a gyártást
ehelyett az mondják hogy nem állítottuk le a gyártás de közbe nem szállítanak senkinek csak 465-öst de ők nem állították le gyártást nem hát(csak napi egyet gyártanak jó ez vicc volt)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!