iPon Hírek

Az nVidia Tegrája kerülhet a következő DS-be?

Dátum | 2009. 10. 14.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

 A Bright Side of News forrásai szerint az nVidia tárgyalásokat folytat a következő Nintendo DS hardveréről. A jelentések szerint a Nintendo a Tegra iránt érdeklődik, ami például a Zune HD-t is hajtja. Abból kiindulva, hogy mire képes a Tegra (többek között HD videók lejátszására), ez egy igen erős előrelépés lenne a Nintendo részéről (és éppen ezért egy kicsit szokatlan is). A Tegra család kisebbik tagjának, a Tegra APX 2500-nak egy ARM11-es 600MHz-es processzora van, és több részegysége, amik különböző feladatokat gyorsítanak.

Eddig nem az erejéről volt híres
Viszonyításképpen a DS-ben két ARM processzor van, egy 66 és egy 33MHz-es, míg a DSi-ben a fő processzor 133MHz-es. Mindkettő jelentősen elmarad még a kisebbik Tegra teljesítményétől is, és abból kiindulva, hogy az információk szerint a következő DS bejelentése jövő év végére tehető, elég valószínű, hogy nem is az aktuális Tegra típusokról beszélgetünk, hanem a következő generációról, aminek a grafikus magját a GF9-ekből származtatták.

Korábbi pletykák szerint a Sony az új PSP-vel a PowerVR termékei felé kacsintgat (az egyik gyengébb chipjük hajtja az iPhone-t), úgyhogy érdekes jövőnek nézünk elébe, lehet, hogy a marokkonzolok következő generációja nagyon erős lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. kihaennem
2009.10.15. 13:58
Ez kellett volna a DSi be!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!