iPon Hírek

Az NVIDIA uralja a videokártya piacot

Dátum | 2008. 05. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A legfrissebb elemzések fellebbentik a fátylat arról a nyilvánvaló tényről, hogy jelenleg a videokártya piacon az NVIDIA tölti be a piacvezető szerepét. A vállalat a videokártya piac 65%-át tudhatta magáénak az idei éve első negyedévében, míg a nagy rivális AMD 34-35%-os részesedéssel van jelen ebben a szegmensben. A piac az előző negyedévhez képest csökkenést mutatott a bevételek és a kártyák szállításainak tekintetében, ennek ellenére éves szinten jók az eredmények


A Jon Peddie Research elemzői szerint a grafikus bővítőkártyák piacán csökkenés volt tapasztalható az első negyedévben mind a termékek darabszámának, mind pedig a bevételek tekintetében, ám éves szinten mégis jelentős növekedést produkált a piac. Az eredmények a korábbi előrejelzéseknek megfelelően alakultak, így a kártyák szállítási mutatói 8%-kal estek: a negyedév folyamán 24,4 millió darab VGA kártyát szállítottak világszerte. A bevételek 20%-kal alacsonyabbak voltak az előző negyedév teljesítményénél, de ez a szezonális hatások miatt egyáltalán nem meglepő érték.

A helyzet jobb, ha az adatokat az elmúlt év azonos időszakához hasonlítjuk: a videokártya piac a 2007. első negyedéves teljesítményhez képest 18%-kal jobb eredményeket ért el, ami rendkívül jónak mondható. A JPR felmérése szerint jelenleg az eVGA, a PNY, a Sapphire és az MSI helyezkedik el a videokártya gyártók listájának élén.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. J.o.k.e.r
2008.05.22. 20:23
(Guest @ 2008 May 22, 19:19) [snapback]42912[/snapback]
Hát ez elég furcsa %-os elosztás így elsőre! Nagy kamu.
Ugyanis ha a teljes VGA piacot nézzük akkor nem ez a két cég adja ki a 100%-ot, hanem jelen van még igen komolyan az intel, via, s3 trió is (gondoljunk csak a notebookokra). Szal ezt szerintem számolják ki újra, mert butaság, vagy akkor írják le, hogy csak az nVidia és az AMD van a statisztikában.

Tisztán videoKÁRTYA, nem GPU. Mi köze ahhoz az Intelnek? El kéne olvasni. Az S3 az valóban benne lehet a körben, de manapság nem sok kártyával van jelen a piacon a 430 GT-n kívül. Annek meg nagyon kevés a részesedése. Így reális a kép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2008.05.22. 21:31
(Guest @ 2008 May 22, 20:10) [snapback]42928[/snapback]
Az nVidia és az AMD is csak videochipeket ad a videókártya gyártóknak, szóval nem értem miről beszélsz. De ha a te elképzelésed szerint nézzük akkor a notebookpiac jelentős részét ki is vehetjük a számításból megintcsak, mivel rengeteg noti integrált videókártyás attól még hogy nVidia vagy AMD. Tehát továbbra is ez a statisztika így butaság.

Úgy látom nem érted, hogy kizárólag a bővítőkártyákról van szó...

GPU statisztikák, amiről beszélsz: http://www.ipon.hu/hir/gyenge_gpu_forgalom...egyedevben/2702
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!