iPon Hírek

Az Oculus megvette a Surreal Vision-t

Dátum | 2015. 05. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Oculus a napokban egy nagyon fontos felvásárlást ütött nyélbe, amely rengeteg új lehetőség előtt nyitja meg a kapukat, akár a virtuális valóságot (VR), akár a kiterjesztett valóságot (AR) nézzük. A friss szerzemény a Surreal Vision, amely 3D-s helyszín-rekonstrukcióra specializálódott – technológiáival valós időben lehet a különböző élő és élettelen dolgokból 3D-s modelleket készíteni, méghozzá lenyűgözően gyorsan és pontosan. Ezáltal az adott helyszínről pillanatok alatt 3D-s modell készíthető, ami VR és AR célra egyaránt felhasználható. A Surreal Vision szakemberei – akik a londoni Imperial College kutatói – számos érdekes technológiát fejlesztettek ki, például a DTAM-ot, SLAM++-t és Dynamic Fusiont. A Dynamic Fusion valós idejű alakfelismeréssel dolgozik, ami olyan hatékony, hogy az már szinte sci-fi. Érdemes megtekinteni az alábbi videót.
A Surreal Vision technológiáját sok érdekes dologra lehet majd használni, így a virtuális valóság és a valódi világ keverékéből új felhasználói élmény születhet. A fejlesztők célja, hogy a fenti technológiák – illetve új eljárások – segítségével olyan VR és AR rendszerek születhessenek, amelyek zökkenőmentesen használhatóak éjjel-nappal, kültérben vagy akár beltérben is. Ezekkel számos bámulatos dologra lesz lehetőség: a virtuális valóságban bárkit, bárhol meglátogathatunk majd, hála a valóságot imitáló távjelenlét előnyeinek. A távjelenlét persze konferenciák, megbeszélések, illetve különböző események alkalmával is jól jöhet. A platform új szintre emelheti az ember-számítógép interakciót, és valós térbeli jelenlét érzetét is nyújthatja a nem is oly távoli jövőben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. jedi
2015.05.27. 11:47
Tiszta Terminátor 2 !!!! Csak az még nem realtime-ba ment !!!!!

T1000
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rfj1989
2015.05.27. 12:25
Várom már azt amikor ezek a technológiák a hétköznapi embernek is elérhetőek lesznek és nem aranyáron. Nagyon sok felhasználási lehetőség rejlik benne akár a hétköznapi életben is vagy munkában. Pl 3D tervezés, online konferenciák, játékok, stb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Meteoreso
2015.05.27. 14:30
Egy szóval : Szenzációs !!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!