iPon Hírek

Az OCZ ismét hasznos technológiákra tett szert

Dátum | 2012. 01. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az OCZ ismét felvásárolt egy vállalatot, amely fontos és érdekes technológiákat kínál a NAND Flash adattárolók piacán. A SANRAD névre keresztelt izraeli cég segítségével az OCZ termékportfóliója még ütőképesebb lehet, hiszen a gyártó új, ütőképes hardveres és szoftveres megoldásokkal bővítheti repertoárját.

Maga a SANRAD 2000-ben alapult, kutató-fejlesztő központja pedig Tel-Avivban, Izraelben található. A cég speciális, NAND Flash gyorsítótárazással és virtualizációval foglalkozó szoftveres és hardveres megoldásokat kínál, amelyeket mind a hálózati szegmensben tevékenykedő OEM-eknek (NEXSAN, Brocade), mind pedig üzleti felhasználóknak kínál – utóbbi célcsoportot saját viszonteladói hálózatán keresztül éri el.

A SANRAD technológiája az adatközpontok tulajdonosainak lehetővé teszi, hogy a rendszerek NAND Flash alapú adattárolókkal kapcsolatos befektetéseit tökéletesen kihasználhassák, ezzel együtt az adattároló infrastruktúra élettartamát növeljék, működésének hatékonyságát pedig maximális szintre emeljék. A SANRAD technológiáját alkalmazó virtualizált adatközpontok egy időben képesek kihasználni a NAND Flash alapú megoldások által kínált hatalmas sebességet, valamint a szerver alapú virtualizáció legfontosabb előnyeit, mint például a vMotion-t, a magas rendelkezésre állást és a katasztrófa helyreállítást. A SANRAD virtualizációs szoftvere és megoldásai tökéletesen használhatóak a VMware, Microsoft és Citrix platformjaival, így nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az OCZ PCIe alapú SSD meghajtói minden eddiginél gyorsabban terjedjenek a virtualizált környezetet használó konfigurációk szegmensében.

A SANRAD VXL szoftvere a vállalat Flash gyorsítótárazó és virtualizációs technológiáját mind a VMware vSphere, mind a Microsoft Hyper-V, mint pedig a Citrix Xen szerver virtualizációs platformjához biztosítja. Az alkalmazás és a technológiák segítségével hatékonyan és dinamikusan lehet szétosztani a szerverkonfigurációban található NAND Flash alapú erőforrásokat a különböző virtuális gépek (VM – Virtual Machines) között, hála az alkalmazás optimalizált gyorsítótár-motorjának. A VXL SCSI támogatása együttműködik napjaink legmodernebb operációs rendszereivel, így tökéletesen használható a Windows, a FreeBSD, Slorais és Linux alapú szerverekhez. Fontos, hogy a technológia a többi, konkurens gyorsítótárazási megoldással ellentétben nem igényeli, hogy minden egyes VM-re kliensprogramot vagy drivert telepítsünk. További előny, hogy a konkurens megoldásokkal szemben a VXL komplett gyorsítótár migrációt tesz lehetővé a vMotion segítségével, ugyanis a gyorsítótárazott adatot virtuális adattároló egységként kezeli, így az dinamikusan migrálható az ESX szerverek között a virtuális meghajtókkal együtt, méghozzá úgy, hogy eközben teljesítménycsökkenésre nem kell számítani, sőt, a szervert sem kell leállítani, így a rajta futó VM-ek szolgáltatásai is zavartalanul működhetnek.

A SANRAD StoragePro szoftvere átfogó távoli adattároló menedzsmentet és virtualizációs szolgáltatásokat kínál, amelyek lehetővé teszik a számos kapcsolódó szerver adattároló erőforrásainak egyszerű, hatékony használatát. A nyílt, heterogén rendszer-architektúra maximális rugalmasságot kínál az adattároló rendszer esetében, ami a rendszergazdák számára lehetővé teszi, hogy egy nagy virtuális adattárat menedzseljenek – ez napjaink üzleti környezeteiben kulcsfontosságú lehetőség.

Az akvizíció egyébként 15 millió amerikai dollárba került, amelynek kiegyenlítésébe 2,1 millió OCZ részvényt is bevontak, értéküket aktuális záróárfolyamon számolva.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!