iPon Hírek

Az OCZ SandForce vezérlőkkel látja el új SSD-it

Dátum | 2009. 11. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az OCZ számos minőségi SSD meghajtóval van jelen a piacon, amelyekhez a gyártó megfelelő terméktámogatást is nyújt: gondoljunk csak a nemrégiben megjelent firmware-re, amely a megcélzott SSD családok esetében bizony egész szép teljesítménynövekedést kínál azáltal, hogy a fejlett algoritmusoknak köszönhetően a "töredezett és elhasznált" SSD ismét visszanyeri eredeti teljesítményét.

A gyártó most bejelentette, hogy a jövőben együttműködésbe lép a SandForce-szal, amelynek köszönhetően a következő generációs üzleti szegmensben, illetve a kereskedelem fő áramában helyet kapó  SSD meghajtói már az új, hatékonyabb vezérlőchippel lesznek ellátva. Az OCZ a SandForce innovatív SF-1500-as és SF-1200-as SSD vezérlő chipjeit fogja alkalmazni, amelyeket MLC és SLC típusú NAND Flash chipekhez egyaránt használhatnak majd. Az új vezérlők a gyártó állítása szerint segítenek, hogy még kedvezőbb árú termékek készülhessenek, amelyek ezzel egy időben rendkívüli megbízhatóságot és gyors adatátviteli sebességeket is kínálnak. A SandForce vezérlővel ellátott SSD család tagjai többféle változatban lesznek elérhetőek: a termékek között SATA 3 Gbps-os és SATA 6 Gbps-os, valamint SAS 6 Gbps-os interfésszel szerelt modellek egyaránt jelen lesznek. A termékek adattároló kapacitása 50 GB-tól egészen 400 GB-ig terjed majd, hogy a piacon felmerülő igények többségét gond nélkül kielégíthesse a vállalat.

A SandForce vezérlőktől az OCZ mérnökei sokat várnak. A vélemények szerint az újdonságoknak köszönhetően az SSD meghajtók új szintre kerülhetnek a piacon, azaz az általuk kínált merevlemezekkel szembeni előnyök még tovább növekedhetnek, ami vonzóbbá teszi őket az OEM gyártók, az üzleti felhasználók és a hardcore felhasználók között, akiknek kiemelten fontos a magas teljesítmény, valamint a termék ára és hatékonysága.

A hírek szerint az OCZ az elkövetkező néhány hét folyamán jelenti majd be az új vezérlőre épülő termékeket, a hivatalos bemutatóra pedig a jövő év elején, a CES 2010 alkalmával kerül sor. Az, hogy a gyártó Indilinx-szel való kapcsolatával mi lesz a jövőben, egyelőre rejtély. Az Indilinx gyártja a BareFoot vezérlőchipeket, amelyek manapság rengeteg OCZ SSD-ben jelen vannak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. kobor42
2009.11.11. 16:43
Sziasztok!

Lehet tőletek olyat kérni, hogy "teszteljétek le ezt is"?

Asus-f50sf

Egy ideje nézegetem, és szerintem elég ütős konfig, meg jókat olvastam róla a neten is.
Azért ide írom, mert nekem úgy tűnik, hogy körülbelül ebbe a kategóriába tartozik.

Előre is kösz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kobor42
2009.11.11. 16:44
Ááááá, rossz helyre írtam. Multitab. Másik cikket céloztam. Sorry.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!