iPon Hírek

Az Office 365 hamarosan az autókba is beköltözhet

Dátum | 2016. 01. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft és a Harman International együttműködésének köszönhetően hamarosan elkészülhetnek az első olyan autós szórakoztatóelektronikai és információs fedélzeti rendszerek, amelyek új szintre emelik a mobil produktivitás fogalmát. A felek tervei szerint az önvezető autók, illetve a sofőrrel rendelkező járművek esetében hamarosan menet közben is lehetőségük nyílik az utasoknak arra, hogy különböző munkahelyi vagy üzleti feladatokat végezzenek el, miközben egyik helyről a másikra utaznak – mondjuk otthonról épp a munkahely felé, vagy a munkahelyről egy külső helyszínen zajló tárgyalásra. A kezdeményezés esetében fontos leszögezni, hogy mozgó autó esetén leginkább az utasokat, illetve az utasként helyet foglaló üzletembereket veszi célba, hisz a vezetőnek minden esetben az utat kell figyelnie – önvezető autó esetében persze a sofőr is kvázi utasnak tekinthető. A parkoló autóban természetesen bárki használhatja majd az újításokat. Hogy miről is van szó? A felek azt szeretnék, ha az Office 365, pontosabban annak egyes funkciói beköltözhetnének a következő generációs autókba. Itt nem arról van szó, hogy a központi kijelzőn szerkesztgethetjük az Excel táblákat és a Word dokumentumokat, hanem inkább arról, hogy menet közben, akár hangalapú utasítások segítségével is elvégezhetünk különböző feladatokat.
Például válaszolhatunk egy e-mailre, feljegyezhetjük egy találkozó időpontját és a vele kapcsolatos részleteket a digitális határidőnaplóba, vagy éppen csatlakozhatunk egy konferenciabeszélgetésbe. A hangalapú utasításokat természetesen a Microsoft digitális személyi asszisztense, Cortana fogja fogadni, illetve feldolgozni, így nagyon sok dolgot lehet majd „élő szóban” elintézni. A The Verge értesülései szerint sok egyéb mellett Skype támogatás integrálására is lehet számítani. A Harman és a Microsoft egyelőre csak az irányt vázolta fel, az nem derült ki, hogy pontosan mely autók kapják meg elsőként a következő generációs technológiákat, de az biztos, hogy csak idő kérdése, mikor lesz az ambiciózus tervekből kézzel fogható valóság. Mivel a Harman igazi nagyágyú a multimédiás és szórakoztatóelektronikai rendszerek terén – gondoljunk csak a harman/kardon, az AKG vagy a Mark Levinson márkanevekre –, valamint egész komoly autóipari kapcsolatai vannak, így a Microsoft remek partnert választott tervei megvalósításához. A Harman partnerei között egyebek mellett az Audi, a Bmw, a Chrysler, a Fiat, a Mercedes Benz, a Toyota és a Volkswagen is jelen van.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. dbelam
2016.01.06. 09:42
Ahelyett, hogy a telefonjaik integrálhatóságán dolgoznának (USB-C csatin rákötöd és ugyanezek mind megcsinálhatók...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Meteorhead
2016.01.06. 10:29
Ez sem rossz irány. Ami azt illeti ez segít a telefonjaik térnyerését, mert ha az autód beszél O365-ül, akkor nagyobb eséllyel veszel Windows Mobile-os telót.

Nem rossz a gondolat. A telefon rákötése az autóra a következő lépés lehet. Nincs mindenkinek olyan WP-je, ami képes lenne képet küldeni egy ilyen rendszerre, sőt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dbelam Meteo...
2016.01.06. 13:04
Nem kell képet küldenie
Elég, ha csak dokkolod, és mondjuk egy nagyon jó zajszűrős mikrofonra vált a kormányban, a hang ugye a hangszórókba (de eddig ezt a Bluetooth is tudja)
max. külső kijelzőnek ismeri fel, és a műszerfalon megy az említett Skype.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Supra
2016.01.07. 09:26
Már bocsánat, de az említett funkcióknak mi köze van az officehoz? Az max az outlook egy kicsi része...

De már csak azért is hülyeség az egész, mert egz igazi office biztos hogy a balesetek számát is új szintre emelné...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!