iPon Hírek

Az okostelefonok felé indul el a Razer

Dátum | 2017. 02. 01.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Razer a játékosoknak készített kiegészítőinek köszönheti a sikerét. A vállalat igazán fiatal, 2005-ben alapították Kaliforniában, de mára hosszú ideje a piacvezetők között száll ringbe, ha gamer perifériákról van szó. Különleges egerek, billentyűzetek, fejhallgatók és egyéb eszközök hada várja az érdeklődőket a kínálatban, most pedig nagyon úgy fest, hogy még a mobilpiacba is belekóstol a cég.
Az új profil a Razertől igazából annyira nem is áll távol, mint azt sokan elsőre gondolnák. Az amerikai vállalat már próbált például a viselhető kiegészítők piacán is érvényt szerezni magának a Nabu eszközök révén, onnan pedig „szinte” csak egy lépés, és elérkezünk a mobilokhoz. A Razer úgy határozott, hogy szőröstől-bőröstül felvásárolja a startupot, ami eddig egyetlen okostelefont tett le az asztalra, de az az egy modell semmi esetre sem nevezhető szokványosnak. A Nextbit 2015 őszén robbant be a köztudatba a Kickstarteren indított kampányának köszönhetően; a kitűzött 500 ezer dolláros cél helyett 1,3 milliót dobtak neki össze a támogatók. Ez a közösségi finanszírozású kezdeményezés egy olyan okostelefont vázolt, ami minden eddiginél szorosabb összeköttetésben van a felhős szolgáltatásokkal. A Robin névre hallgató androidos szerkezetnél a távol tárolt és a helyi adatok kezelése egyformán fontos szerepet játszott. A legfontosabb dolog, hogy a rendszer úgy tudja elérni a felhős szolgáltatásokat, hogy az teljesen automatikusan, a felhasználók beavatkozása nélkül történik.
A Robin tehát a megszokottól jelentősen eltérően működik, de nem ez az egyetlen dolog, amivel felhívhatja magára a figyelmet. A Nextbit okostelefonjának a kinézete sem nevezhető hétköznapinak, ki merjük jelenteni, hogy egy népesebb felhozatalban is könnyedén fel lehetne ismerni a Robint, továbbá a hardvere is rendkívül jól eltalált, és még az árazása is rendben van. Mindössze 300 dollárért cserébe a vásárlók kaptak egy 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzőt, egy Snapdragon 808 központi chipet és 3 GB-nyi rendszermemóriát 32 GB-os adattároló mellett. A Robin felhős létét alaphangon nem kevesebb mint 100 gigányi online tárhely segítheti, ahova bőven mentheti az adatait az összes tulajdonos, és a rendszernek köszönhetően teljesen észrevétlen az átjárás a helyben és a távol tárolt tartalmak között. A Robin viszont már a múlt, ugyanis a felvásárlással ennek a készüléknek az értékesítése leáll. A Nextbit hivatalos közleményben adta hírül, hogy a teljes értékű támogatást még fél évig élvezhetik a meglévő felhasználók (valószínűleg még az Android 7.0 frissítést is megkapja mindenki, hiszen ezt már egy ideje teszteli a Nextbit), biztonsági javításokat pedig még 2018-ban is kapni fog a Robin.
A Nextbit nem lesz azonnal a Razer szerves része, jelenleg úgy fest a helyzet, hogy lényegében változatlanul működik tovább a startup, csak már leányvállalatként a Razer alatt. Szóval nincs szó költözésről, és az összes munkavállaló is marad az eddig betöltött pozíciójában. Az pedig, hogy vállalati szinten hogyan alakul a távolabbi jövő, még egyelőre teljesen kérdéses. Ahogy az is, hogy milyen irányba indulhatnak el a fejlesztések a Robin után. Ami talán a legérdekesebb lenne, ha a Razer szárnya alatt a Nextbit egy mobil VR összeállítás fejlesztésébe kezdene. A virtuális valósággal is kísérletezik az OSVR révén a Razer, szóval egy ilyen termék még illene is a képbe. Ha pedig szárnyalni hagyjuk a fantáziánkat, akkor egy olyan szolgáltatást is el tudunk képzelni az okostelefonok vonalán elindulva, ami a játékok streamelését helyezné a középpontba.
A felvásárlás részletei nem ismertek, szóval arról sem tudunk beszámolni, hogy mekkora összeget fizetett a startupért a Razer. Aki egyébként tavaly a THX-et tette magáévá. A Razer illetékese elmondta, hogy Nextbit egy olyan egyedülálló üzleti egységet képez, ami összességében remekül illeszkedik majd a Razer portfóliójába. Min-Liang Tan, a Razer vezérigazgatója és társalapítója arról beszélt, hogy a Nextbit az egyik legizgalmasabb vállalat a mobilvilágban, és a startupnak köszönhetően még tovább tudják növelni a piaci területüket – ráadásul olyan irányba, ami eddig csak közvetve volt érintett. Tom Moss pedig, a Nextbit Systems Inc. társalapítója és vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy örömmel csatlakoztak egy nagyobb vállalathoz, így tovább folytathatják a küldetésüket és szélesebb közönséget érhetnek el. Külön kiemelte Moss, hogy szerencsésnek érzik magukat, hogy a Razerrel egymásra találtak, ugyanis akárcsak a Nextbit, a Razer is folyamatosan azon van, hogy feszegesse a határokat. Arról egyelőre egyik fél sem beszélt, hogy kézzel fogható eredménye mikor lesz a két vállalat összeborulásának. Ami viszont biztos, hogy a Nextbitnek mostantól kevésbé kell majd görcsölnie a bevételek miatt, így talán felszabadultabban vághatnak majd bele a jövőben érkező fejlesztésekbe. És ki tudja, lehet, hogy hamarosan már egy olyan csúcsmobillal ismerkedhetünk majd meg a Nextbit révén, ami az eddigieknél is több különleges jellemzővel fog szolgálni. Ha a Razer beleszól majd a fejlesztésekbe, akkor egy valamit biztosra vehetünk: minimum a vállalat logója, de valami RGB LED-ekkel lesz kirakva a készüléken.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Chavalier
2017.02.01. 15:04
Szóval mostmár a Samsung és az Apple túlárazott sz*rjai mellé odakerülnek a Razer túlárazott sz*rjai a mobilpiacon is. Csodás. (Igen láttam 300$, de majd lesz még pislogás amikor kijön a többi )
Valószínűleg ez sem lesz elérhető nagyon európában szóval annyira nem is izgat,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. SteweMetal
2017.02.01. 15:35
Volt Robin tulajként mondom, hogy szoftveresen teljesen rendben volt a telefon, de a hardver, főleg a készülékház tervezését több ponton iszonyatosan elszúrták. Abban rejlik az eszköz olcsósága, hogy az egész műanyagból van. A belső komponensek a műanyag házhoz vannak csavarozva közvetlenül. A hegyes sarkokkal együtt ez azt eredményezte, hogy normál (nem far) zsebben hordástól is LG G Flex 2-nek megfelelő ívet lehetett adni a telefonnak.
A vékonyságának további hátulütője volt, hogy egyszerűbb játékok alatt is iszonyatosan tudott melegedni, és ettől szabályosan megpuhult a műanyag.
A 2680 mAh-s akksi pedig kevesebb időt bírt ezzel a vassal, mint a Nexus 5 2300 mAh-s akksival.
Remélem a Razer megfelelő emberei helyreteszik majd a tervezésért felelős illetőket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim Stewe...
2017.02.01. 17:58
Nálam egy LG G4 sült meg a kezemben. Szó szerint. Holnap viszem gariztatni, remélem nem dobják vissza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Samanoske
2017.02.01. 20:18
Ha olyan drága és vacak mint az egereik akkor nem jósolok hosszú jövőt neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Cathaya Asagr...
2017.02.01. 20:25
A fiúnak egy G5 van azzal még nem volt gond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pdx06
2017.02.02. 00:22
Már csak vergődést látok a mobilpiacon, a végtelenségig úgysem tudják cicomázni a dolgot. Az áttörést a legelső mai felépítésű okostelefon hozta úgy 10 évvel ezelőtt, már az is bőven elég volt arra amire egy embernek a zsebében szükség van. A hardveres, szoftveres fejlesztés és több gyártó az azóta eltelt időben természetes velejáró, de már egyre kevésbé hatják meg az embert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Dav111
2017.02.06. 01:13
Minden érintésnél majd villognak azok az RGB LED-ek. Hullámzó mintában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim Dav11...
2017.02.06. 06:08
Azt már feltalálta a Corsair, meg az ASUS is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!