iPon Hírek

Az orosz piacon hódított a Tele2

Dátum | 2009. 07. 22.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Tele2 AB, Svédország második legnagyobb telefontársasága az előzetes várakozásoknál magasabb második negyedéves nyereségről számolt be, a mobilszolgáltatások bővülése és az erős korona következtében. A nettó profit 1,14 milliárd koronára (149 millió dollárra emelkedett) az egy évvel korábbi 54 millió koronás veszteséggel szemben - írja a Bloomberg. Az előzetes várakozások átlagosan 945 millió koronás eredményt valószínűsítettek.

A társaság jövőbeni kilátásait javítja, hogy az idén 12 oroszországi régióban indítja be szolgáltatását, összesen több mint félmillió új orosz előfizetőt sikerült meghódítania a második negyedben, köztük élelmiszerláncokat és postahivatalokat is. A valutaárfolyamok hatása 68 millió koronát jelent az eredményen belül a cég közlése szerint.

A már meglévő orosz területek "szolid nyereséget" hoztak, a költségcsökkentések pedig a nyugat-európai üzleteket is sikeressé tették - mondta Harri Koponen vezérigazgató. A társaság részvényeinek árfolyama a 2008-as 47 százalékos zuhanás után idén 22 százalékos emelkedést ért el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. polarx
2009.07.22. 12:00
VISSZA A HIRHEZ

Ez nem az a cég aki "mindenkit" magyarországon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!