iPon Hírek

Az S3 is belép a GPGPU piacra

Dátum | 2008. 10. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Nvidia és az AMD már egy ideje jelen vannak a GPGPU piacon, azaz a grafikus processzoraik számítási teljesítményét általános célokra, vagyis videó kódoló alkalmazásokhoz, illetve egyéb, nagy teljesítményt igénylő programokhoz egyaránt használják. A GPGPU szegmens most egy újabb versenyzővel gyarapodott, ugyanis az S3 elkészült a saját megoldásával, amelyet a gyártó legfrissebb, Chrome 400-as videokártyáival lehet kihasználni.

Az S3 első, a GPU teljesítményét kiaknázó programja S3FotoPro néven debütált, az alkalmazás a GPU erejét használja annak érdekében, hogy a 2D-s képeket szebbé varázsolja. Az S3 állítása szerint a Chrome 400-as sorozatú videokártyák GPU-it a szoftver algoritmusai rendkívül hatékonyan használják, így segítségükkel a feladatok elvégzése 100-szor gyorsabb, mint a manapság piacon lévő leggyorsabb processzor esetében.


Az S3FotoPro egyébként a képek minőségének javításában próbál segíteni a felhasználóknak. A különböző képjavító eljárások között megtalálható a bőr tónusának simítása, a szaturációs és tonális egyensúly beállításának lehetősége, valamint a színek világosságának és korrekciójának beállítása, de a felsoroltakon kívül természetesen sok egyéb opciót is kínál a program.

Az S3 a program technikai részleteivel kapcsolatban hallgat, mindössze annyit árult el, hogy "A Chrome sorozat teljesen átalakított általános célokra is programozható shader architektúrája egy olyan SIMD utasításkészlet támogatásával lett felruházva, amely hatékonyan képes párhuzamos módú számításokra és több ezer szál egyidejű kezelésére is."


Az S3FotoPro már elérhető az S3 hivatalos weboldalának letöltés menüjéből. A program használatához Chrome 400-as videokártyára és Windows XP vagy Windows Vista operációsrendszerre van szükség.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. marcias
2008.10.19. 12:05
Butaság ezt aktív hűtéssel árulni. Ha jobban megnézitek, abban a hűtőalkalmatosságban jószerivel csak egy ventilátor és egy alu lap van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bszoke88
2008.10.19. 19:36
ha nem vagytok képesek normális hangnemben írni, inkább ne tegyétek!
nagyon köszönöm

(az utóbbi témák teli vannak ilyen baromségokkal. írjátok le a véleményeteket, ha + vmivel nem értetek 1et, írjátok azt, h 'Ezzel én nem értek 1et.' ahelyett, h 'Te mekkora ........'
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomboy1986
2008.10.19. 20:03
Nagyon szomorú, hogy Magyarországra nem jutottak el az S3 új generációs kártyái
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUNrobar
2008.10.19. 22:04
Azt hiszem, ha sikerül megnyerniük néhány nagy üzleti szoftverfejlesztő céget (pl Adobe), akkor nagyon erős pozícióra tehetnének szert az üzleti szférában. Gondoljatok csak bele, videókártyával gyorsított Photoshop
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fix3r
2008.10.20. 14:28
Nekem volt egy s3savage4-em lapra integrálva és meg voltam vele elégedve meg egyszer mikor az fx5200-m bedöglöt kaptam egy s3-as kártyát asszem valami unichrome vagy mi volt már nem emlékszem pontosan de egész jó kis kártya volt mindenhol hozta az fx5200 teljesítményét volt ahol még gyorsabb is volt nála. (Tegyük mondjuk hozzá, hogy az fx5200 nem egy csucskat kártya volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!