iPon Hírek

Az SK Hynix felvásárolja az LAMD-t

Dátum | 2012. 06. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az SK Hynix illetékesei hivatalos sajtóközlemény formájában jelentették be, hogy a vállalat megállapodást írt alá a Link_A_Media Devices vezetőségével, amelynek értelmében az SK Hynix hamarosan felvásárolhatja az SSD vezérlőket fejlesztő céget.

A LAMD különböző vezérlők fejlesztésével foglalkozik, amelyekkel az adattárolók piacán képviselteti magát. A Computex alkalmával a Corsair standján már láthattunk LAMD SSD vezérlővel ellátott SSD meghajtókat, amelyek a Neutron sorozatba tartoznak és LM87800-as LAMD SSD vezérlőt alkalmaznak. Akkoriban azt az információt kaptuk, hogy a Corsair és a LAMD között exkluzív megállapodás van, így más gyártók SSD meghajtóiban nem igazán találkozhatunk majd LAMD által készített SSD vezérlővel. A helyzet a jelek szerint változik, ugyanis azzal, hogy az SK Hynix tulajdonába kerül az LAMD, a neves memóriagyártó házon belül készíthet saját, teljesen egyedi SSD-ket.


Az Link_A_Media Devices SoC alapú SSD vezérlői azért bírnak nagy jelentőséggel, mert segítenek a NAND Flash memóriachipek sebességének és megbízhatóságának növelésében. Ahogy a különböző mobil eszközök – mint például az okostelefonok és a táblák – népszerűsége egyre növekszik, valamint a felhő alapú szolgáltatások köre is egyre szélesebbé válik, a NAND Flash termékek piaca a nyers, USB-s és memóriakártya alapú adattárolóktól az SSD vezérlővel is ellátott, hozzáadott értéket képviselő termékek felé fejlődik. A NAND vezérlő szerepe a prémium termékek esetében – mint például az e-MMC és SSD alapú adattárolóknál – egyre fontosabb, hiszen a fejlett SSD vezérlő gondoskodik arról, hogy ezek a termékek a felhasználók által támasztott, memóriasűrűséggel és sebességgel szembeni igényeinek megfelelhessenek. Tény persze az is, hogy a memóriasűrűség mértéke inkább a NAND Flash memóriachipeken múlik, ugyanakkor a fejlett NAND memóriachipeket az SSD verlőzlenek mindenképpen hatékonyan kell tudni kezelni.

A felvásárlás után az SK Hynix házon belül fejleszthet különböző, egyedi felépítésű SSD meghajtókat, amelyekben saját memóriachipjei és az LAMD egyedi fejlesztésű, SoC alapú SSD vezérlői teljesítenek szolgálatot. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a felvásárlás kapcsán pontosan mekkora összeg cserél gazdát.

Ahogy az elmúlt napokban már kiderült, az SK Hynix kínálatában már jelen vannak saját készítésű SSD meghajtók. Valószínűleg a Link_A_Media Devices típusú SSD vezérlőt tartalmazó példányok érkezésére sem kell már sokat várni. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!