iPon Hírek

Az Ubisoft bejelentette Rocksmith c. játékát

Dátum | 2011. 03. 16.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Guitar Hero halott, a Rock Band jövője bizonytalan, de van egy cég, amely számára a zenei műfaj nagyon is élő. Az Ubisoft nemrég jelentette be Rocksmith című játékát, amely a piacon keletkezett űrt kívánja betölteni.

Az Ubisoft tárgyalásokat folytat, többek között olyan nagy gitárgyártó cégekkel, mint a Gibson, annak érdekében, hogy játékukat olyan (200 dollár körüli) változatban is kiadhassák, amely egy valódi elektromos gitárt is tartalmaz.

Az Ubisoft véleménye szerint a gombnyomogatás egy műanyag játékon nem ugyanaz, mint a valódi gitározás. "A Guitar Hero egy partijáték, a Rocksmith zenei élményt nyújt" – nyilatkozta Tony Key, az Ubisoft marketing igazgatója.

A fejlesztők szerint a Rocksmith nagy előnye az lesz, hogy valóban megtanít minket gitározni. A játékmenet a Guitar Heroéhoz és a Rock bandéhez lesz hasonló, de igazi gitáron fogunk valódi akkordokat pengetni és dallamokat játszani. A játék a nehézségi szintjét menet közben meglévő tudásunkhoz igazítja majd, és finoman rávesz arra is, hogy tovább fejlődjünk, és túléphessük korlátainkon. Sokan csak álmodnak arról, hogy megtanulnak gitározni, ez a játék hozzájárul majd, hogy többen is képesek legyenek megvalósítani álmaikat.

A játékhoz kapunk egy szabványos jack csatlakozót is, amellyel PlayStation 3-hoz, vagy Xbox 360-hoz csatlakoztathatjuk a gitárt (Nintendo Wii támogatás nem lesz). A korongon a tervek szerint 45 szám fog szerepelni, többek között a Rolling Stones, David Bowie, a Nirvana és az Animals dalai.

Az egyik tényező, ami a Guitar Herót megölte a zenék licencelésének magas költsége volt. Az Ubisoft szerint ezzel nem lesz probléma, a bandák sokkal nyitottabbak egy olyan játékhoz kölcsönözni dalaikat, amely nemcsak szórakozást nyújt, hanem tanít is. Az igéretek szerint olyan számokat is kapunk majd, amelyek a Guitar Heroban és a Rock Bandben nem voltak elérhetőek.

A játék várhatóan idén szeptemberben jelenik majd meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. EMILIEN
2011.03.16. 15:48
Egyre jobb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. gunclub
2011.03.16. 17:17
Ez egy pazar ötletRemélem a saját gitárommal is lehet majd rajta játszani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Norbert09
2011.03.16. 17:29
Az Ubisoft tárgyalásokat folytat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. HUNrobar
2011.03.16. 17:36
Ja, ha nem muszáj a gitárt megvenni hozzá hanem lehet sajáttal is, azt bírnám. De akkor meg már minek a játék, 200 dollárért inkább veszek egy jobb erősítőt vagy akármit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm
2011.03.16. 17:38
de igazi gitáron fogunk valódi akkordokat pengetni és dallamokat játszani.
Na ez kemény lesz.. a szomszédnak, de legalább nem fognak hallatszani a ventillátorok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. HUNrobar
2011.03.16. 17:42
Az az egyetlen gond vele hogy aki tud gitározni az nem fog magától ilyet venni, aki meg megakar tanulni az meg inkább vesz egy jobb gitárt és elmegy magántanárhoz. Aki meg nem tud gitározni az meg semmit nem tud kezdeni egy gitárral. Szóval ez szerintem csak arra lesz jó hogy a gitárosok társaságban felvágjanak a tudásukkal.. de arra nagyon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gebana
2011.03.16. 18:31
szetintem ez fail. a gitárhíró pont azért jó, mert gitározás nélkül lehet gitározni, egyszerű. aki valódi élményt akar, azmeg gitárt vesz.

én legalábbis így látom.

akkor már inkább csináljanak egy gitáros fps-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kihaennem
2011.03.17. 10:00
csak azért nem lesza fail mert a sok idióta amerikai egyetemista pont igy akar majd laza rocker srácnak kinézni,.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Morte
2011.03.17. 13:34
Szerintem nagy ötlet, lehet, hogy ezzel kezdem majd újra a gitártanulást. Saját gitárral is menni fog a cucc, a 200 dolcsis csak a gitárral csomagolt verzió, a gitár nélküli nyilván ennél jóval olcsóbb lesz.

Norbert09, köszi, javítva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zelbacsi
2011.03.22. 13:34
Ha amúgy is tervezel gitárt venni, és megtanulni játszani rajta (főleg ha csak hobbi szinten), akkor ez szerintem nagyon is okos ötlet! Mert rendben van, vegyél igazi gitárt, és menj el tanfolyamra, de ahhoz nem jár banda, aki zenél melléd, ezzel a játékkal meg "veszel" azt is. És hiába jönnek majd a "akkó mé nem megy osz' keres bandát" kommentek, az nem olyan egyszerű. Az meg, hogy kimész a boltba, "veszel egyet" (értsd: ezt a játékot), az de.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!